Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας – Ένας τραυματίας, δυο προσαγωγές [ΒΙΝΤΕΟ]

Εργαζόμενοι του επιστιτισμού διαμαρτύρονται για τις συμβάσεις εργασίας και τα επιδόματα ανεργίας.
Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας – Ένας τραυματίας, δυο προσαγωγές [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας με τους άνδρες των ΜΑΤ να επιδίδονται σε ένα ακόμη κρεσέντο ωμής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Οι εργαζόμενοι του κλάδου διαμαρτύρονται καθώς διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Μετά την επίθεση στους εκπαιδευτικούς το απόγευμα της Δευτέρας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σήμερα και στην διαμαρτυρία των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου παλέυουν για Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ λίγο μετά την 1 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το ρολό της εισόδου του Υπουργείου, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χημικών.

Η κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμα κηρυχθεί υποχρεωτική. Στον Επισιτισμό η ΣΣΕ φτάνει στη λήξη της στις 22 Φεβρουαρίου και οι εποχικοί εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

Όπως αναφέρει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος σε ανάρτησή του, τα ΜΑΤ χτύπησαν εργαζόμενο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας. Στις σχετικές φωτογραφίες, φαίνεται ο τραυματισμένος στο κεφάλι εργαζόμενος.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγή δύο ατόμων και αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία προς το ΑΤ Ακρόπολης όπου τα μεταφέρουν με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.