Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
21.09.2024

Οι κόρες του Μάλκομ Χ μηνύουν FBI, CIA και την αστυνομία της Νέας Υόρκης για τη δολοφονία του πατέρα τους

Ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι ομοσπονδιακές και κυβερνητικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης στη δολοφονία του έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι κόρες του Μάλκομ Χ μηνύουν FBI, CIA και την αστυνομία της Νέας Υόρκης για τη δολοφονία του πατέρα τους

H Ιλιάσα και η Κούμπιλα Σαμπάζ, κόρες του δολοφονηθέντος, εμβληματικού ακτιβιστή και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάλκομ Χ, προχωρούν σε μήνυση προς το FBI, τη CIΑ και την αστυνομία της Νέας Υόρκης για το θάνατο του πατέρα τους στο Μανχάταν το 1965, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

«Επί χρόνια, η οικογένειά μας αγωνίστηκε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη δολοφονία του» τόνισε η Ιλιάσα Σαμπάζ σε συνέντευξη Τύπου χθες, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του πατέρα της. Η Ιλιάσα πρόσθεσε ακόμα ότι «κρατικές υπηρεσίες συνωμότησαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δολοφονίας του Μάλκολμ Χ». Ο Μάλκομ Χ ήταν 39 ετών όταν τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν επί σκηνής ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει μια ομιλία στο «Audubon Ballroom» της Νέας Υόρκης, στις 21 Φεβρουαρίου του 1965.

Ο Τάλματζ Χάγιερ, που τότε ήταν μέλος του Εθνους του Ισλάμ, ομολόγησε στο δικαστήριο ότι ήταν ο ένας από τους δολοφόνους. Το 2021 ένας δικαστής της Νέας Υόρκης ανέτρεψε τις καταδίκες δύο άλλων ανδρών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για τον φόνο και παρέμειναν για δεκαετίες στη φυλακή. Ο Χάγιερ τόνιζε επί χρόνια ότι οι δύο άνδρες ήταν αθώοι και ότι οι συνεργοί του ήταν άλλα μέλη του Εθνους του Ισλάμ. Οι δύο άνδρες τελικά αθωώθηκαν κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας του Μανχάταν, η οποία σε πόρισμά της διαπίστωσε ότι οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου απέκρυψαν στοιχεία που, αν είχαν αποκαλυφθεί, θα οδηγούσαν κατά πάσα πιθανότητα στην απαλλαγή τους.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάλκομ Χ, Μπεν Κραμπ, ήταν συνήγορος της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ τον Μάιο του 2020.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.