Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

“Πολυχρωμία Ήχων” | Τάκης Σιδέρης

Η αίθουσα τέχνης, Mataroa Gallery (Εμ. Μπενάκη 43, Αθήνα), παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Τάκη Σιδέρη, "Πολυχρωμία Ήχων", με εγκαίνια την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (17.00 - 00.00), η οποία και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου.
“Πολυχρωμία Ήχων” | Τάκης Σιδέρης

Η οπτική του Τάκη Σιδέρη ήταν πάντα ιδιαίτερη. Ο σπουδαίος ζωγράφος αποτυπώνει τον κόσμο στους πίνακές του μέσα από ποσοστό όρασης μόλις 10%. Αυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που τα έργα του αποπνέουν αφοπλιστική αγνότητα. 

Στην ηλικία των 93 ετών, ο Τάκης Σιδέρης παρουσιάζει ατομική έκθεση με τίτλο: “Πολυχρωμία Ήχων”. Δεν ήταν εύκολο να πειστεί για κάτι τέτοιο, λόγω ιδιοσυγκρασίας. Τον έπεισε, όμως, ο Νίκος Β. Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της αίθουσας τέχνης «Mataroa Gallery», (Εμ. Μπενάκη 43, Αθήνα), στην οποία και θα γίνει η παρουσίαση.

Τα έργα του διακεκριμένου ζωγράφου εκπέμπουν αρμονικά χρωματικά σύνολα  που μας ταξιδεύουν σε μουσικά μονοπάτια. Οι ποικιλόχρωμοι φωτισμοί και οι φιγούρες όχι μόνο δεν αφήνουν ασυγκίνητο το θεατή αλλά τον κατακλύζουν με ένα ευφρόσυνο συναίσθημα. Είναι η αγνότητα ενός καλλιτέχνη που έχει δει και έχει ζήσει πολλά. Ενός ζωγράφου που έχει εικονογραφήσει σχολικά βιβλία για μικρά παιδιά.

Έργα του εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εικονογραφήσει μεγάλη σειρά βιβλίων, μεταξύ των οποίων και “Τα ρεμπετικά τραγούδια” του Ηλία Πετρόπουλου, όπως επίσης πολλά εξώφυλλα δίσκων. 

 Πρόκειται για έναν από τους πιο εύκολα αναγνωρίσιμους και διακεκριμένους καλλιτέχνες της εποχής μας, αφού εκτός από τη μακρόχρονη πορεία του στη ζωγραφική ο Τάκης Σιδέρης έχει εκδώσει 11 συλλογές σε πεζά και ποιήματα. Ο τίτλος της έκθεσης «Πολυχρωμία Ήχων» μόνο τυχαίος δεν είναι. Ο Τάκης Σιδέρης σπούδασε ζωγραφική δίπλα στον Γιώργο Σικελιώτη και κλασσική μουσική (βιολί) δίπλα στον Φάνη Γαλανό.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα, από γονείς Μικρασιάτες. Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει 44 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. Αυτή που διοργανώνεται τώρα στην αίθουσας τέχνης «Mataroa Gallery», (Εμ. Μπενάκη 43, Αθήνα), είναι 45η. 

Δεν είναι υπέροχα ιδιαίτερο να δείτε και εσείς από κοντά έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, φως και μουσικές; Ο ιδιοκτήτης της «Mataroa Gallery» σας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση.  Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί Αλέκος Βρέτος (ούτι) και Κωστής Βαζούρας (σαξόφωνο και φλάουτο) παρέα με ένα ποτήρι κρασί από τη συλλογή «Letrina SA». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη της «Mataroa Gallery», Νίκο Β. Παπαδόπουλο, στα τηλέφωνα:  210 3807937 και  6972 438697.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.