EMPHASIS Agiorgitiko από το Κτήμα Παυλίδη
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία των οίνων EMPHASIS, το EMPHASIS Agiorgitiko είναι ένας μονοποικιλιακός οίνος μακράς παλαίωσης, από ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα και παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Μερικές από τις πιο σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει το EMPHASIS Agiorgitiko τα τελευταία χρόνια είναι οι παρακάτω:
Χρυσό μετάλλιο για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2012 στο Διεθνή Διαγωνισμό MUNDUS VINI 2016.
Χρυσό μετάλλιο & Best of Show Greek Red wine για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2015 στο Διεθνή Διαγωνισμό MUNDUS VINI 2019.
Χρυσό μετάλλιο για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2015 στο Διεθνή Διαγωνισμό BERLINER WEIN TROPHY 2019.
Χρυσό μετάλλιο για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2016 στο Διεθνή Διαγωνισμό MUNDUS VINI 2020.
Ασημένιο μετάλλιο για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2015 στο Διεθνή Διαγωνισμό Séléctions Mondiales des Vins 2019.
15/20 βαθμοί για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2016 από τη σελίδα www.jancisrobinson.com.
92/100 βαθμοί για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2012 στο διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Wine Advocate.
90/100 βαθμοί για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2015 στο διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Wine Advocate.
92/100 βαθμοί για το EMPHASIS Agiorgitiko εσοδείας 2016 στο γερμανικό περιοδικό FALSTAFF.
Ένας οίνος με χαρακτήρα Δράμας
EMPHASIS Agiorgitiko
Ε Ρ Υ Θ Ρ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Ο Ι Ν Ο Σ
Π ρ ο σ τ α τ ε υ ό μ ε ν η Γ ε ω γ ρ α φ ι κ ή Έ ν δ ε ι ξ η Δ Ρ Α Μ Α
1 0 0 % Α Γ Ι Ω Ρ Γ Ι Τ Ι Κ Ο
Ε Σ Ο Δ Ε Ι Α 2 0 1 8
Η οινοποίηση…
Η πραγματοποίηση του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ και μετά-ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει για 14 μήνες, η ωρίμαση του συνεχίζεται με επιπλέον 12 μήνες παραμονής στη φιάλη.
Η οργανοληπτική περιγραφή…
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Aρώματα κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το κεράσι. Πλούσιο στόμα με μπαχαρικά, κανέλλα, γαρύφαλλο και βανίλια. Ένα κρασί με μακρυά κι ευχάριστη επίγευση.
Συνοδεύει άριστα…
Το κρασί αυτό μπορεί να συνδυαστεί επιτυχημένα με ευρεία γκάμα πιάτων. Συνδυάζεται άψογα με ψητό κρέας, αρνί, με πλούσια κίτρινα αλλά και κρεμώδη τυριά.
Σερβίρεται στους 16-17°C. Συνίσταται η χρήση καράφας ή να ανοιχθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.