Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες
Sophie lies
Η Σόφι γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Πέραμα, μια συνοικία του Πειραιά. Τον Οκτώβρη του 2020 κυκλοφόρησε διαδικτυακά και ανεξάρτητα τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Μια Πέτρα Σαν Σπίτι. Εκεί συγκέντρωσε κάποια από τα ελληνόφωνα τραγούδια που είχε γράψει τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτά τα τραγούδια προσπαθεί να μοιραστεί όσα αισθάνεται και καταλαβαίνει για τον κόσμο και κυρίως για τους ανθρώπους. Πιστεύει βαθιά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής είναι η ατέρμονη σύγχυση. Οι μουσικοί συνοδοιπόροι της Σόφι στη δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν ο Παντελής Νικηφόρος, ο οποίος ανέλαβε την αισθητική κατεύθυνση του εγχειρήματος, την παραγωγή, τις ηχογραφήσεις και την μίξη, ο Στέφανος Μουρούτσος παίζοντας κιθάρα, ο Ορέστης Πετράκης παίζοντας πιάνο και λοιπά πληκτροφόρα και ο Χάρης Παρασκευάς παίζοντας τύμπανα. Τέλος, όλο το artwork του δίσκου, καθώς και το εξώφυλλο έχει δημιουργήσει και υλοποιήσει η Κατερίνα Παπασηφάκη.
Στις 7 Οκτώβρη θα έχει τη μεγάλη χαρά να βρεθεί στη σκηνή μαζί με άλλους και άλλες τραγουδοποιούς, προσκλεκλημένη του Φοίβου Δεληβοριά, για να συστηθούν και να τραγουδήσουν τις ιστορίες τους. Δίπλα της επί σκηνής, οι φίλοι, μουσικοί συνοδοιπόροι και συνεργάτες, Στέφανος Μουρούτσος και Ορέστης Πετράκης.
Ο Στέφανος Μουρούτσος είναι τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Ιδρυτικό μέλος των Αστρογόνο. Ο Ορέστης Πετράκης παίζει jazz πιάνο και synths. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από τον χώρο της σύγχρονης μουσικής σκηνής αλλά και του θεάτρου. Το προσωπικό του trio είναι οι Canvas
Σεμέλη
Η Σεμέλη γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη μουσική, συμμετέχοντας σε live. Σήμερα εργάζεται ως μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιoς. Καταπιάνεται με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη.
Penny
Η Penny γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει θέατρο στη δραματική σχολή του ΑΠΘ. Ασχολείται επαγγελματικά με το tattooing και τη ραπ μουσική.
Δεσποινίς Τρίχρωμη
Η Δεσποινίς Τρίχρωμη είναι μουσικός που δραστηριοποιείται στη σκηνή της Αθήνας. Έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά μουσικά άλμπουμ, το «Φίλες» (2020), το «όνομα ζώο πράγμα» (2017) και το «Πού πάνε τα μπαλόνια;» (2014). Έχει επίσης κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα μία τριλογία από μικρά βιβλία («Τα λιγότερο αγαπητά μου πράγματα», «Επτά ερωτήσεις και μία», και «Υπάρχουν στον κόσμο που ζούμε», 2017). Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις με αρκετούς καλλιτέχνες (The Boy, Nalyssa Green, Tango with Lions, Logout, Moa Bones κ.α.), ενώ έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για ταινίες και παραστάσεις. https://despoinistrixromi.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/misstrichromi/ https://www.instagram.com/misstrichromi/ https://www.youtube.com/channel/UCFjFbus8HZLtQyzdpuz7a3A https://open.spotify.com/artist/0T7GyhtC7TeTBWOlJUbKal
Μαζί της δύο επίσης γνωστές και αγαπητές στο ελληνικό κοινό τραγουδοποιοί, μουσικοί και τραγουδίστριες, η Nalyssa Green και η Κατερίνα Παπαχρήστου – Tango with Lions
Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
O Κωνσταντίνος Πετρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κόροιβο Ηλείας. Από μικρός τραγουδούσε για συγγενείς και φίλους σε αυτοσχέδιες σκηνές στην αυλή, πάνω σε καρέκλες και σκαλοπάτια! Ξεκίνησε πιάνο στο Δημοτικό αλλά βαρέθηκε την θεωρία και σταμάτησε.. Κάτι που μετανιώνει μέχρι σήμερα. Στα 19 του άρχισε να μαθαίνει κιθάρα, ώστε να βάζει μουσική στους στίχους που ήδη έγραφε από το λύκειο. Ακολούθησαν μικρά live σε μπαράκια της περιοχής, ενώ παράλληλα έγραφε υλικό με αποτέλεσμα το 2017 να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Λαθραναγνώστης” (στον οποίο συμμετείχαν οι ΧατζηΦραγκέτα) σε παραγωγή George Gaudy. Το 2019 κυκλοφόρησε ένα EP, “Τα καβεράκια”, με διασκευές/μεταφράσεις σε τέσσερα αγαπημένα του ξένα τραγούδια. Τέλος, φέτος το χειμώνα ηχογράφησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Το Μπουρμπουάρ” σε Παραγωγή του Παντελή Πέτρου και με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Κλιούμη από τα Υπόγεια Ρεύματα. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, σαν support, δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Οι στίχοι του είναι άμεσοι, καθημερινοί, ρομαντικοί και σαρκαστικοί πολλές φορές ενώ οι μουσικές επιρροές του προέρχονται από την Rock/BritPop με αρκετά στοιχεία Country και Blues.
Μαζί του στην Ηλεκτρική Κιθάρα ο Γιώργος Παπουτσής, ο οποίος είναι ενεργός στον χώρο από το 2010. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Jazz κιθάρας και αυτοσχεδιασμού, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά projects και μπάντες με πολλά Live και Studio Ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του.
Δημήτρης Μπάκουλης & Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Δύο ανερχόμενοι τραγουδοποιοί της νέας γενιάς συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής. Κοινό χαρακτηριστικό η ποικιλία των καταβολών τους και η αμοιβαία διάθεση συγχώνευσης του ετερόκλητου για να προκύψει το πηγαίο. Έχοντας αγκαλιά ο ένας την κιθάρα κι ο άλλος το ούτι, σμίγουν τις φωνές και τις αισθητικές τους, ανοιχτοί στο ενδεχόμενο το αποτέλεσμα να εκπλήξει ακόμα και τους ίδιους. Αποκλειστικά με δικά τους τραγούδια, κάποια από τα οποία θ’ ακουστούν για πρώτη φορά.
Δημήτρης Μπάκουλης
Γεννήθηκε το 1991 στο Αλιβέρι Ευβοίας. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός, αυτοδίδακτα με την κιθάρα και σε ηλικια 16 ετών έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Δύο χρόνια αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές του στη Μουσειολογία, ξεκίνησε να εργάζεται σαν μουσικός. Το 2013 εγκατέλειψε τις σπουδές του, μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και έκτοτε καταπιάνεται με την παρουσίαση της δουλειάς του, στις μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας. Από το 2016 έως και σήμερα, συγκροτεί μικρά ακουστικά σύνολα, με δεξιοτέχνες μουσικούς και φίλους, και πυρήνα την τραγουδοποιία του.
Δισκογραφία: • Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφορεί από την Kyklos Records, σε παραγωγή του τραγουδοποιού Μάκη Σεβίλογλου, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Άλλες ζωές”. Πρόκειται για έναν αφαιρετικό, ακουστικό δίσκο, αποτελούμενο μόνο από κιθάρες και κοντραμπάσο. Υπογράφει τους στίχους και τη μουσική και στα δέκα τραγούδια κι ερμηνεύει τα οκτώ εξ αυτών. Συμμετέχουν φιλικά, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Δημήτρης Λάππας, ο Δημήτρης Κίτσιος, ο Μάκης Σεβίλογλου και η Ρία Ελληνίδου.
• Τον Νοέμβριο του 2017, συμμετέχει σαν συνθέτης και τραγουδιστής, στο άλμπουμ “Γιορτή”, το δισκογραφικό ντεμπούτο της Ελένης Καπηλίδου. Υπογράφει τέσσερα από τα δώδεκα κομμάτια του δίσκου, δύο σε δικούς του στίχους, ένα σε στίχους της Αρσενίας Σιώκου, και μια μελοποίηση στο ποίημα “Gala” του Κώστα Καρυωτάκη. Συμμετέχουν επίσης συνθετικά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Σίντος, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης και ο Κώστας Παπαγεωργίου.
• Τον Απρίλιο του 2021, κυκλοφορεί σε παραγωγή δική του, η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο “ο διάβολος του έρωτα”. Πρόκειται για έναν θεματικό, ακουστικό, ερωτικό δίσκο, που ηχογραφήθηκε ζωντανά από το προσωπικό του τρίο, δηλαδή τον Μιχάλη Ατσάλη στην ακουστική κιθάρα, τον Άγη Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο, και τον ίδιο στην κλασική κιθάρα και το τραγούδι. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Antart studios, από τον Νίκο Μέρμηγκα, και βιντεοσκοπήθηκε από τον Πάνο Ηλιόπουλο.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988, αλλά μεγάλωσε στην Κύπρο, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα ψαλτικής, θεωρίας της Δυτικής μουσικής, μπουζουκιού και ουτιού. Το 2008 ήρθε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. ενώ παράλληλα πήρε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον Δρ Γρηγόριο Αναστασίου, και παρακολούθησε μαθήματα ουτιού, θεωρίας των μακάμ και οθωμανικού τραγουδιού με σπουδαίους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς. Έκανε μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης της διατριβής του στη Βυζαντινή Μουσικολογία υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη, με θέμα τη γλωσσολογική προσέγγιση της σύγχρονης ψαλτικής τέχνης. Είναι ενεργός μουσικός στην Αθήνα, ιδρυτικό μέλος αρκετών σχημάτων που ασχολούνται με το ρεμπέτικο, το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι και τη λόγια οθωμανική μουσική. Διδάσκει Αγγλική ορολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θεωρία των μακάμ στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και ρεπερτόριο Βυζαντινής Μουσικής στον «Λαβύρινθο», ενώ είναι μόνιμο μέλος και σολίστας της χορωδίας «Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης». Είναι, επίσης, συνθέτης ανατολίτικης μουσικής.
Γιάννης Παπαγεωργίου
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1989. Έζησε στην Κατερίνη μέχρι δεκαοχτώ χρονών. Για τα επόμενα δέκα χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι κάτοικος Αθηνών. Οι σπουδές του αφορούν στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και πραγματοποιώντας τις στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την περίοδο 2015-2017 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, με αντικείμενο μελέτης τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό και ειδίκευση στο όργανο της λαϊκής κιθάρας, με το οποίο ασχολείται πλέον στον τομέα της διδασκαλίας. Στο δημιουργικό κομμάτι, το 2015 έβγαλε τον δίσκο ‘Τα ρεφρέν κάποιου χρησμού’ με ο συγκρότημα Ούτε Σπόντα. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘Από τη σιωπή στη σιωπή’ (Minos Emi, 2018), με δώδεκα δικά του τραγούδια, ενώ από τότε έχουν κυκλοφορήσει και άλλα τραγούδια σε μορφή single (‘Σε μια βαλίτσα’, ‘Της ψυχής σου τα κοράλλια’). Αυτό το διάστημα προετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική του δουλειά. Έχει γράψει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ “Μόνος ή αλληλέγγυος;” (2016.) Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια συνεργάζεται με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Παίζοντας τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τους σταθερούς συνεργάτες του, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου ο Γιάννης θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία μαζί με κάποιες αγαπημένες επιλογές, μαζί με τον Γιάννη Κονταράτο στο βιολί και το Λάμπρο Παπανικολάου στο κοντραμπάσο. Ένα ακουστικό σχήμα, το οποίο δίνει έμφαση στον ήχο του δοξαριού, τόσο μέσω του βιολιού όσο και του κοντραμπάσου, με πρωταγωνιστή τόσο τη μελωδικότητα των οργάνων όσο και το δυναμισμό του σχήματος. |