Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.10.2024

Σινεμά στο σχολείο!

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ξεκινάει πλατφόρμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης.
Σινεμά στο σχολείο!

Επιτέλους! Ένα έργο που χρόνια περιμέναμε, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Στην ψηφιακή εποχή, ο κινηματογράφος μπαίνει στα σχολεία ως εναλλακτικό εκπαιδευτικό / διδακτικό εργαλείο. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοινώνει την ένταξη της «Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το ΕΚΚ θα προσφέρει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υλοποιώντας έναν από τους βασικούς σκοπούς του, αυτόν της προβολής και διάδοσης της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα. Η καινοτόμος ψηφιακή αυτή πρωτοβουλία, που ενισχύει και τον ρόλο του ΕΚΚ ως εθνικού φορέα χάραξης και υλοποίησης κινηματογραφικής πολιτικής, εισάγει μεθοδικά και συστηματικά τον κινηματογράφο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κυρίως ως εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Επιδίωξη μέσω της δράσης αυτής είναι να υποστηριχθεί και να εμπλουτισθεί το έργο του εκπαιδευτικού, να βοηθήσει στην ανάπτυξη του κριτικού πνεύματος των μαθητών και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του κινηματογραφικού κοινού σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που είναι αναγκαίο, καθώς, εκτός των άλλων, θα ενισχύσει και τον εγχώριο κινηματογράφο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο ισχυρός στο εξωτερικό, με συνεχείς βραβεύσεις και διακρίσεις -και καιρός είναι να υποστηριχθεί ανάλογα από το κοινό και μέσα στην ίδια του τη χώρα. 

Η πλατφόρμα, που προβλέπεται να λειτουργήσει για τα σχολικά έτη 2021-22 και 2022-23, θα περιέχει τουλάχιστον 92 διεθνείς και ελληνικές ταινίες -οι περισσότερες πρόσφατες παραγωγές- μεγάλου και μικρού μήκους και των τριών βασικών ειδών: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation. Κάθε ταινία θα συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και θα είναι στη διάθεση των εγγεγραμμένων χρηστών, εκπαιδευτικών και μαθητών, σε προγραμματισμένους χρόνους. Η επιλογή των ταινιών θα γίνει με την εποπτεία του ΕΚΚ, ενώ το έργο θα έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, θα παραχθούν δέκα εκπαιδευτικές ταινίες (διάρκειας 7-10 λεπτών) που θα εισάγουν τους μαθητές στην κινηματογραφική τέχνη, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με τη χρήση της Πλατφόρμας. Η δράση, φυσικά, θα είναι προσβάσιμη από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της επικράτειας, ενώ ο σχεδιασμός της θα διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.