Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.04.2024

Στ. Πέτσας: «Παραμένουν κλειστά σχολεία, δικαστήρια, εστίαση και ψυχαγωγία μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τους τομείς όπου δεν θα ανοίξουν ενόψει Χριστουγέννων.
Στ. Πέτσας: «Παραμένουν κλειστά σχολεία, δικαστήρια, εστίαση και ψυχαγωγία μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τους τομείς όπου δεν θα ανοίξουν ενόψει Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως κλειστή θα παραμείνει και η εστίαση, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ο ίδιος ενημέρωσε ότι εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και η κυκλοφορία τη νύχτα.

Σχετικά με όσους εισέρχονται στη χώρα, θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες. Στο τέλος της εβδομάδας, ειδικότερα, θα παρθούν οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα ανοίξουν οι εκκλησίες, ενώ στον αέρα βρίσκεται για την ώρα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου.

Αναφορικά με την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση της διασποράς, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη.

«Σ’ αυτό το δεύτερο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 21%. Αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών covid. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο», λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.
 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.