Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Τι σε κάνει χαρούμενο; Ο μισθός ή ο σύντροφος;

Αυτό που μετράει περισσότερο για την ευτυχία μας είναι...
Τι σε κάνει χαρούμενο; Ο μισθός ή ο σύντροφος;

Το London School of Economics πραγματοποίησε έρευνα σε 200.000 ανθρώπους και από τις απαντήσεις τους έβγαλε συμπεράσματα για το πως διαφορετικοί παράγοντες επηρέαζαν την ευεξία τους. Η κατάθλιψη και το άγχος ήταν στην κορυφή των αρνητικών παραγόντων, ενώ το να είναι σε σχέση προκαλούσε την μεγαλύτερη ευτυχία. 

Ένας από τους συντάκτες της έρευνας δήλωσε πως τα ευρήματα απαιτούσαν «έναν καινούργιο ρόλο από την πολιτεία». Η μελέτη βασίστηκε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις από όλο τον κόσμο.

Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10, ο διπλασιασμός του μισθού κάποιου έφερνε αύξηση της ευτυχίας του κατά λιγότερο από 0,2. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την σύγκριση με τους μισθούς άλλων παρά για το πως επηρέαζε τους ίδιους. Ωστόσο, το να έχεις κάποιος σύντροφο αύξανε την ευτυχία του κατά 0,6. Ακόμη, η απώλεια συντρόφου από θάνατο ή χωρισμό είχε το ίδιο αντίκτυπο προς τα κάτω.

Δημιουργία της ευτυχίας

Η κατάθλιψη και το άγχος προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αλλαγές, ρίχνοντας τον «δείκτη ευτυχίας» κατά 0,7 στην κλίμακα. Η ανεργία είχε επίσης την ίδια μείωση.

Η πολιτεία πρέπει να διαδραματίσει κάποιον ρόλο στην ευτυχία των κατοίκων της, εφιστώντας την προσοχή στην δημιουργία ευτυχίας, παρά στην δημιουργία πλούτου, σχολίασε ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Ρίτσαρντ Λάγιαρντ. Και πρόσθεσε: «Τα τεκμήρια δείχνουν ότι αυτά που μετράνε περισσότερο για την ευτυχία μας ή την δυστυχία μας είναι οι κοινωνικές μας σχέσεις και η ψυχική και σωματική υγεία μας.»

«Στο παρελθόν, η πολιτεία ασχολήθηκε με την φτώχεια την ανεργία, την εκπαίδευση και την σωματική υγεία. Αλλά είναι εξίσου σημαντικά η οικογενειακή βία, ο αλκοολισμός, η κατάθλιψη, το άγχος, η απαλλοτρίωση της νέας γενιάς, η μανία με τις εξετάσεις και άλλα πολλά. Αυτά όλα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο.»

Πηγή: BBC

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.