Η Popaganda σας κάνει δώρο το «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» της Λάιονελ Σράιβερ
Όταν έρχεται ο χειμώνας το βιβλίο γίνεται η ιδανική συντροφιά στο μετρό, σε κάποιο ήσυχο καφέ, στον καναπέ ένα κυριακάτικο απόγευμα. Γι’ αυτό η Popaganda επιλέγει για σας το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν της Λάιονελ Σράιβερ και σας το κάνει δώρο από τη σειρά Pocket των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ο γνωστός εκδοτικός οίκος φέρνει στην Ελλάδα τη διάσημη έκδοση pocket, δηλαδή βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή.
Ο συγγραφέας: Η Lionel Shriver (Λάιονελ Σράιβερ) είναι αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Guardian, Independent, Wall Street Journal. Για το μυθιστόρημά της Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν τιμήθηκε με το βραβείο Orange το 2005. Το βιβλίο, μεταξύ άλλων, έχει μεταφραστεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ, Κίνα, Σερβία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Αρκετά ως εδώ.
Σύνοψη: Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε εφτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι. Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ήρθε η ώρα η Ίβα να αναλύσει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.
Οπισθόφυλλο: Αφυπνιστικό και προκλητικό, το μυθιστόρημα αυτό αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα συζητήσεων.
Κριτικές
Η συγγραφέας συνδέει την τραγωδία με την καθημερινότητα, ανασηκώνει το περιτύλιγμα και κοιτάζει κάτω από την επιφάνεια – στα συναισθήματα, στις σκέψεις, στις φοβίες, στις ανασφάλειες και στα κίνητρα των ανθρώπων. Οδηγεί την υπόθεση στα οριακά ερωτήματα που τίθενται όταν τα γεγονότα ξεπεράσουν την ανθρώπινη λογική και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε δικαστές και κατηγόρους ακόμα και του ίδιου τους του εαυτού./Ελπίδα Πασαμιχάλη, Book Press
Βραβεία: Orange το 2005
Η άποψη της Popaganda: Ένα μυθιστόρημα-γροθιά στο στομάχι για ένα ασυνήθιστο θέμα που αντικατοπτρίζει τις σκοτεινές πλευρές που φοβόμαστε να παραδεχτούμε.