Back to the Roots Week: Αυτή την εβδομάδα δοκιμάστε ποτά και γεύσεις που θα σας γυρίσουν πίσω στις ρίζες σας

Από τη Δευτέρα 14 και μέχρι τις 20 Μαΐου, η εβδομάδα Back to the Roots Premium Spirits πραγματοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε τα bar που συμμετέχουν.

SPIRITS 14.05.2018 POPAGANDA

Amanita Grill: Ναι, είναι σουβλάκι με γύρο μανιταριών και, ναι, είναι φανταστικό!

Η Ζωή Παρασίδη δοκίμασε το vegan σουβλάκι για το οποίο συζητάει όλη η Αθήνα σχηματίζοντας ουρές έξω από τη νέα άφιξη της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Στο Spitjack η Σούβλα Έγινε Γκουρμέ…

Ανταπόκριση από τη νέα ροτισερί στο «γαστρονομικό χωριό» του Συντάγματος που βγάζει τη σούβλα από το πασχαλινό κάδρο και τη φορτώνει με τραγανή πάπια και νόστιμη πορκέτα σε έναν από τους πιο κομψούς μικρούς χώρους της αθηναϊκής εστίασης.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι το νέο μεγάλο όνομα της ελληνικής γαστρονομίας

Ο κορυφαίος σεφ που ανέλαβε μόλις την κουζίνα του εστιατορίου Sense, μιλάει στην Popaganda για τη ουσία που κρύβεται πάντα στη γεύση και τη γαλατόπιτα της γιαγιάς του που έχει ως σημείο γευστικής αναφοράς.

To Sani Gourmet κλείνει φέτος τα 13 χρόνια του

Rising Stars Part 3: οκτώ προσκεκλημένοι σεφ, βραβευμένοι με αστέρια Michelin, θα μαγέψουν το κοινό με τα πιάτα τους.

Στο Po’ Boys Bbq το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από γεύση. Είναι διασκέδαση!

Πήγαμε στα εγκαίνια το Σάββατο 21 Απριλίου και είδαμε πόσο εύκολο είναι να γίνει του Ψυρρή, Νέα Ορλεάνη.

Tre Sorelle: Ποτέ μια πιτσαρία δεν ήταν τόσο chic

H νέα γευστική άφιξη της πόλης βρίσκεται στο Παγκράτι και σερβίρει πίτσα με ελαφρώς τραγανή ζύμη και ιταλική πρώτη ύλη ενώ στο bar φτιάχνονται άψογα spritz και ένα negroni ενισχυμένο με πάγο από γκρέιπφρουτ.

Στο Μόντακιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας: Ποιοτικό καφέ και τα πιο νόστιμα σάντουιτς

Στη μοντέρνα «καντίνα« της Στοάς Κοραή τιμούν τον νονό του πιο διαδεδομένου γρήγορου φαγητού στον κόσμο και προσφέρουν προσεγμένες γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα.

Ένα νέο αθηναϊκό φεστιβάλ βάζει το ελληνικό απόσταγμα στο παγκόσμιο χάρτη του cocktail

Τα 20 καλύτερα cocktail bar της Αθήνας, 17 κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί και κορυφαίοι bartender από όλο τον κόσμο στο Aegean Cocktails & Spirits που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 23 Απριλίου.

SPIRITS 18.04.2018 POPAGANDA

Go Nagano: Μaster class με σούσι και Μπαχ κάτω από την Ακρόπολη

Μια κουβέντα με τον σπουδαίο γιαπωνέζο σεφ των Αθηναϊκών εστιατορίων GAKU που άφησε μια λαμπρή καριέρα στη μουσική για να αφιερωθεί στα κοφτερά γιαπωνέζικα μαχαίρια του.

Ελλούδα: Eλληνική και κυπριακή κουζίνα συναντιούνται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο πόλης

Στη νέα άφιξη της πολυσύχναστης οδού Αρχελάου, τρεις άνθρωποι με εμπειρία στην εστίαση έχουν δώσει έμφαση στο κρέας και προσφέρουν γεύσεις που ξεχωρίζουν χωρίς να μας είναι άγνωστες.

Master Chef, σ’ έχω δει, κάπου-κάπου σε ξέρω

Κάναμε μια λίστα με όλους τους σεφ που έχουν περάσει από τη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και βρήκαμε που μπορείτε να τους βρείτε στο φυσικό τους χώρο, την κουζίνα.

Η Lola της Τρούμπας δεν βγαίνει στο λιμάνι αλλά έχει Tapas Bar

Το πειραιώτικο στέκι που ξεκίνησε την αναβίωση της περιοχής προσέθεσε κουζίνα και πλέον, αποτελεί τον απόλυτο all day προορισμό για καφέ, φαγητό και ποτό που παντρεύει τον Πειραιά του χθες και του σήμερα.

Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Ο Μανώλης Κωνιωτάκης κατέβηκε από το Κολωνάκι στην πλατεία Εξαρχείων και μαζί με τον σεφ Χρήστο Τάχια προσφέρουν γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Δεύτερο Αστέρι Michelin για τον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou

Ένα από τα signature πιάτα του είναι πουρές μπακαλιάρου με καπνιστό χαβιάρι.

Μια «Αμερικάνα» στο Μετς τηγανίζει λουκουμάδες από νεοϋορκέζικη ζύμη

Ο Μάριος Ηλιάκης και ο Γιάννης Τσορτανίδης αποκαλούν το μαγαζί τους «τηγανιτή αγάπη» και φτιάχνουν λουκουμάδες και κρόνατ από την ίδια ζύμη, γλυκές λιχουδιές που τις γαρνίρουν με μπανόφι, ξινομυζήθρα Κρήτης και αλατισμένη καραμέλα.

Το τέλειο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο από τον Βασίλη Καλλίδη

Η συνταγή της μαμάς του επιτέλους βγαίνει στη δημοσιότητα.

Έχει γίνει το φαινόμενο των non show στα εστιατόρια συνήθεια;

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος (Artisanal), η Έλενα Μαντζουράνη (Nolan) και ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Άνετον) δίνουν απαντήσεις.

Πώς οι vegans γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας

Πάνε πια οι εποχές που οι vegans θεωρούνταν ξενέρωτοι.

ΓΕΥΣΗ 18.03.2018 Lady Papaya

Το Λαΐνι φέρνει όλα τα καλά της Κρήτης σε ένα στενό του Κεραμεικού

Δύο παιδικοί φίλοι από το Τυμπάκι Ηρακλείου έφτιαξαν ένα καφενείο με γνήσιους κρητικούς μεζέδες, άφθονη ρακή, κρασί και κυριακάτικες βεγγέρες που θέλουν να θυμίζει την πατρίδα τους.

Γιουμπάμπα: Ένα bistrot στο Κουκάκι μας κάνει να νιώθουμε σαν να τρώμε σε φιλικό σπίτι

Δύο αδέρφια προσφέρουν ποιοτικό και οικονομικό φαγητό, κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες, βάφτισαν το μαγαζί τους με το όνομα μιας μάγισσας από ένα βραβευμένο animation και φρόντισαν να αισθανόμαστε άνετα στον χώρο τους.

Αυτό θα ήταν το τελευταίο, μεγάλο φαγοπότι μου

Εάν σας εξανάγκαζαν αντί για φαγητό να τρώτε χάπια τι θα διαλέγατε ως την τελευταία γευστική απόλαυση της ζωής σας; Ρωτήσαμε 17 άτομα από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της τέχνης και εκείνοι απάντησαν φέρνοντας μας λιγούρα.

ΓΕΥΣΗ 13.03.2018 POPAGANDA

Tuk Tuk: Το πιο μικρό ταϊλανδέζικο βρίσκεται στο Κουκάκι και έχει γίνει talk of the town

Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, κρατάει χαμηλά τις τιμές και θέλει να μας μάθει τα πάντα για την κουζίνα της Ταϊλάνδης.

the Cellar Athens: Το νέο speakeasy της Αθήνας είναι εστιατόριο και βρίσκεται σε ένα «κελάρι» κάτω από την Συγγρού

Στο νέο εστιατόριο των Fresh, θα πιείτε κρασιά απ' όλον τον κόσμο, θα δοκιμάσετε το μενού του Μιχάλη Μερζένη που δίνει θαλασσινή αύρα σε εξαιρετικά κρέατα και θα νιώσετε σαν να είστε στο σαλόνι που πάντα θέλατε να έχετε.

Το μενού των Όσκαρ που δεν θα φάμε (και σκάμε από τη ζήλια μας)

Aς μας άφηναν να κάνουμε τουλάχιστον μια βουτιά μέσα στα 7.000 σοκολατάκια.

5 νηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα

Δε χρειάζεται να στερηθείς και τη σοκολάτα!

Ένα εστιατόριο με πολλά Prosopa κλείνει δύο δεκαετίες ζωής στο Γκάζι

Το πιο cozy εστιατόριο της περιοχής διαθέτει ένα μενού εμπνευσμένο από τη μοντέρνα διεθνή κουζίνα, είναι ιδανικό για ποτό μετά τη δουλειά, για prive γεύματα και για κυριακάτικες μεσημεριανές συναντήσεις.

To PΟ’ Boys BBQ φέρνει τη Νέα Ορλεάνη στου Ψυρρή

Το πολυσυζητημένο food truck αφού διέγραψε λαμπρή πορεία στα αθηναϊκά food festivals, απέκτησε μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.