Ο Ahmir Khalib Thompson ”Questlove” και o Tariq ”Black Thought” συνιδρυτές του χιπ -χοπ συγκροτήματος ”The Roots” εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους στο τηλεοπτικό πεδίο, καθώς θα είναι υπεύθυνοι παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ.

Η σειρά στο καλωδιακό κανάλι AMC με τίτλο ”Visionaries: Rap Yearbook” θα βασιστεί στο βιβλίο του Shea Serrano ”The Rap Yearbook” (Επετηρίδα της ραπ) και θα επικεντρώνεται σε εμβληματικά χιπ-χοπ τραγούδια.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζονται συνεντεύξεις με ράπερ και εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας. Κάθε επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία ενός τραγουδιού.

Παραγωγός του project θα είναι επίσης ο Alex Gibney.

«Είναι μια πολυεπίπεδη εξερεύνηση του τι συνέβαινε στους δρόμους, στα ερτζιανά κύματα και στις ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι δημιούργησαν τα τραγούδια που έκαναν το χιπ-χοπ ένα από τα σημαντικότερα μουσικά είδη στον κόσμο» αναφέρεται στην περιγραφή της σειράς.

Η σειρά θα δώσει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να κατανοήσουν βαθύτερα τι είναι χιπ-χοπ με την κατάδυση στη μουσική και στην ιστορία της.

Η σειρά ντοκιμαντέρ αποτελούμενη από έξι επεισόδια θα κάνει πρεμιέρα στο AMC το 2018.

Οι ”Questlove” and ”Black Thought” ετοιμάζουν επίσης μία παιδική σειρά για την υπηρεσία ”streaming” της ”Amazon”.

Το συγκρότημα ”The Roots” σχηματίστηκε το 1987 από τους Tariq ”Black Thought” Trotter και Ahmir ”Questlove” Thompson στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Οι ”Roots” ήταν το μόνιμο μουσικό συγκρότημα στο τηλεοπτικό ψυχαγωγικό σόου ”Late Night” του NBC με τον Jimmy Fallon από το 2009 έως το 2014 και έχουν τον ίδιο ρόλο στο talk show ”The Tonight Show” με τον ίδιο παρουσιαστή από το 2014.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)