Το περιοδικό Time ανακήρυξε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2017. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν ήταν ένα μόνο το άτομο που σημάδεψε την χρονιά σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

Με τίτλο Silence Breakers, το Time ανέδειξε πρόσωπα της χρονιάς όλους εκείνου τους άντρες και γυναίκες που έσπασαν την σιωπή τους και μοιράστηκαν τις ιστορίες τους προκειμένου να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει, όχι μόνο στο Χόλιγουντ αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το εξώφυλλο, μεταξύ άλλων, κοσμούν οι Άσλευ Τζαντ, η οποία ήταν η πρώτη που μίλησε για τις πράξεις του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Ιζαμπέλ Πασκουάλ, μια μετανάστης από το Μεξικό που δουλεύει στα φραουλοχώραφα των ΗΠΑ και η οποία ζήτησε να της βάλουν ψευδώνυμο, γιατί δεν έχει χαρτιά και φοβάται για την οικογένειά της και η Τέιλορ Σουίφτ που πήγε στα δικαστήρια γνωστό μουσικό παραγωγό, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση και κέρδισε την δίκη.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις γυναίκες οι οποίες έδωσαν φωνή στο κίνημα #MeToo, δίνοντας παράλληλα δύναμη και σε εκατομμύρια άλλες να μιλήσουν.

Πηγή