Επαναλαμβάνεται και το 2017 το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa, που πέρυσι υποστήριξε 15 ΜΚΟ με 1 εκατ. ευρώ, με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων τραπεζών Alpha Bank, Τράπεζας Αττικής, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζα Πειραιώς.

Πέρυσι, πρώτη χρονιά του προγράμματος, επωφελήθηκαν περίπου 300.000 συνάνθρωποί μας. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η υποστήριξη 8.189 παιδιών και των οικογενειών τους, με την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η εξασφάλιση παροχής καυσίμων θέρμανσης σε 35 οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα και η θέρμανση περίπου 3.000 συνανθρώπων μας. Η υποστήριξη σε 36 συμμετέχοντες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο Business Plan, με 13 συμμετέχοντες να έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση, με προοπτική να δημιουργηθούν έως και 22 νέες θέσεις εργασίας.

Οι οργανισμοί που θα υποστηριχθούν φέτος είναι:

1. Tο Χαμόγελο του Παιδιού

2. Παιδικά Χωριά SOS

3. Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία

4. Μαζί για το Παιδί

5. Η Κιβωτός του Κόσμου

6. Δεσμός

7. Περπατώ / ΚΕΑΔΑ

8. ΕΛΕΠΑΠ

9. Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα

10. PRAKSIS

11. Tο Εργαστήρι

12. Παιδικο χωριό Φίλυρο

13. Περιοδικό Δρόμου Σχεδία

14. Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

15. Γέφυρα Ζωής

Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η δράση αλληλεγγύης από την Visa, με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης, δουλεύοντας παρέα με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για το σκοπό αυτό.