Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε μιλήσει στον Τζίμη Πανούση στον αέρα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Δούρειος Ήχος και Ακραία Επικοινωνιακά Φαινόμενα» το 1988, μία εκπομπή που έκανε ο Τζίμης Πανούσης από το Μάη του 1988 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2002  . Στο παρακάτω απόσπασμα μπορείτε να ακούσετε τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη να παρουσιάζει τις τότε επερχόμενες εμφανίσεις του Τζίμη Πανούση στο ΜΕΤΡΟ και τις παραστάσεις με τίτλο «Δουλειές του Κεφαλιού».

Ο Χατζιδάκις αναφερόμενος στα λόγια του Πανούση, τα χαρακτηρίζει «πανέξυπνα» και «εμβληματικά», ενώ όση ώρα ο Χατζιδάκις διαβάζει τα λόγια του Πανούση εκείνος πότε σχολιάζει χαμηλόφωνα, πότε τον ευχαριστεί για τα λόγια του με εμφανή θαυμασμό ενώ είναι εμφανής η συγκίνησή του όταν ο Χατζιδάκις στο τέλος λέει:

«Ομολογώ πως κανένα ανεγγελόμενο θέαμα ή ακρόαμα δεν μου δημιούργησε τη διάθεση να τρέξω να το παρακολουθήσω, όσο αυτό του χαρισματικού Τζίμη Πανούση».

*Η φωτογραφία παραπάνω είναι τραβηγμένη στο σπίτι του Χατζιδάκι το 1987. Από αριστερά: Νίκος Χουλιάρας, Έλλη Κελεμένδρη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωτήρης Κακίσης, Μάνος Χατζιδάκις και όρθιος ο Τζίμης Πανούσης.

https://www.youtube.com/watch?v=E0_7BH-k1ok