Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σχολή όπου διαπιστώθηκε αντιγραφή εργασιών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ζήτησαν η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό ότι 106 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέδωσαν την ίδια ακριβώς εργασία, γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αντιληπτό. Η εργασία έδινε το 50% του βαθμού σε συνδυασμό με τον βαθμό προόδου και τον βαθμό της εξεταστικής.

Η γενική συνέλευση του τμήματος, αποφάσισε πως καταλληλότερη τιμωρία για την ομαδική αυτή αντιγραφή ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πράγμα που βρήκε αντίθετη την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και αυτήν της ΠΑΣΠ.

Μάλιστα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας να αποκλειστούν οι φοιτητές μόνο από την εξεταστική του συγκεκριμένου μαθήματος. Αυτό, όμως, που προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως μια παραδοσιακά δεξιά παράταξη χρησιμοποίησε τα λόγια του Μαρξ προκειμένου να υπερασπιστεί τους 106 που αγόρασαν την ίδια εργασία.