Μόνο μια χειραποσκευή θα μπορούν να κουβαλούν στο ταξίδι τους από την 1η Νοεμβρίου οι επιβάτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν μια Ryan Air.

Η ιρλανδική εταιρεία επέτρεπε μέχρι πρότινος δυο αποσκευές μέσα στην καμπίνα για τους επιβάτες της, γεγονός που είχε βοηθήσει να φτάσει η πληρότητα από το 82% στο 97%. Η νέα αυτή απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας για να εξοικονομηθεί χώρος και χρόνος καθώς στην προσπάθεια του προσωπικού και των επιβατών να βρουν χώρο για να τοποθετήσουν τις χειραποσκευές τους η εκτέλεση των πτήσεων πραγματοποιείται με καθυστέρηση.

Όσοι πελάτες έχουν πολύτιμα αντικείμενα στην δεύτερη βαλίτσα τους και δεν επιθυμούν να την παραδώσουν κατά την διάρκεια του τσεκ ιν, δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις οποιεσδήποτε οικονομικές ζημιές από την κίνηση αυτή, η Ryan Air ανακοίνωσε το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά, ενώ η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή θα μειωθεί από 35 ευρώ σε 25 ευρώ.