Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, η Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήταν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά των δύο αδελφών προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου. Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντάς την στην Κρήτη. Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγου.

Στο ελληνικό περίπτερο, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, θα προβληθεί η αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά πλαισιωμένη μουσικά με το νησιώτικο μπάλο του Αντώνη Απέργη, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και αναμνηστικά δώρα και φυλλάδια του δήμου Αστυπάλαιας. Θα συμμετέχουν ενεργά η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Μαρία Καμπούρη, η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μαρία Μανωλάκη καθώς και η Βιργινία Χρυσοχόου, μέλος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής η οποία θα φορά την παραδοσιακή αστυπαλίτικη φορεσιά με τυπολογικές ιδιότητες που παραπέμπουν στην βυζαντινή ενδυματολογία του 19ου και 20ου αιώνα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αιγαιοπελαγίτικες εικόνες και χρώματα μέσω της προβολής μικρού φιλμ, το οποίο επιμελήθηκε το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής Αντιπροσωπείας, να συλλέξουν ιστορικές πληροφορίες για την μυθολογική σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Ευρώπη και να λάβουν γενικές πληροφορίες για την πολιτιστική, γαστρονομική και τουριστική κουλτούρα του νησιού.

Χορηγοί στην εκδήλωση θα είναι το περιοδικό Greece is, το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η μεταφορική εταιρία Teletrans.