Μπορεί οι γιατροί να έχουν δώσει όρκο στον Ιπποκράτη και να δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο, το οποίο τους απαγορεύει να συζητήσουν τα προβλήματα των ασθενών τους, δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορούν να τα γράψουν ανώνυμα στο ίντερνετ.

Αρκετοί γιατροί-χρήστες του Reddit, είπαν να βγάλουν επιτέλους από μέσα τους όλα αυτά που κουβαλάνε τόσα χρόνια και να αποκαλύψουν έστω και ε ψευδώνυμο, όλα τα εξωφρενικά που τους έχουν ρωτήσει κατά καιρούς οι ασθενείς τους. Ας μην τους παρεξηγήσουμε, άνθρωποι είναι κι αυτοί, κάπου πρέπει να τα πουν.

«Κάποτε ένας ασθενής μου παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να λυγίσει το γόνατό του. Αφού του ζήτησα να βγάλει το παντελόνι για να τον εξετάσω, διαπίστωσα ότι το γόνατό του ήταν σε γύψο, οπότε ήταν πολύ λογικό να μην λυγίζει. Κοιτώντας το ιστορικό του, είδα ότι τον είχαν καλέσει πολλές φορές από το νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν τον γύψο, αλλά εφόσον δεν είχε εμφανιστεί καμία φορά, υπέθεσαν ότι τον έβγαλε μόνος του. Δεν τον είχε βγάλει».

«Κάποια στιγμή χρειάστηκε να εξηγήσω σε μια 17χρονη και στην μητέρα της ότι δεν ήταν αλλεργική στο αλκοόλ, απλά είχε χανγκόβερ από την υπερβολική κατανάλωση. Παραπονιόταν πως όταν έπινε πολύ βότκα, συνήθως με άδειο στομάχι, αισθανόταν ζαλάδες και πολλές φορές το επόμενο πρωί έκανε εμετό». 

«Μια μαμά και μια γιαγιά έφεραν την 12χρονη κόρη/εγγονή στα επείγοντα γιατί είχε αρχίσει να αιμορραγεί. Το κοριτσάκι δεν είχε χτυπήσει κάπου, ούτε ήταν τραυματισμένο, απλά της είχε έρθει περίοδος, κάτι που οι δυο γυναίκες γνώριζαν πολύ καλά, αλλά δεν ήθελαν να της εξηγήσουν ούτε πως ξεκίνησε και ούτε ότι θα συνεχιστεί. Τουλάχιστον ήταν μια πολύ σύντομη εξέταση». 

«Ένας μικρός είχε καταπιεί ένα αρκετά μεγάλο μαγνητάκι, το οποίο είχε μετακινηθεί στο έντερο και απλά περιμέναμε να το αποβάλλει με τον γνωστό τρόπο στην τουαλέτα. Όταν ήρθε την άλλη μέρα για να δούμε αν όντως το είχε αποβάλλει, συνειδητοποιήσαμε απλά ότι είχε καταπιεί άλλο ένα μαγνητάκι το οποίο είχε κολλήσει στο πρώτο και μαζί είχαν φράξει το έντερο, οπότε χρειάστηκε να τον μεταφέρουμε επειγόντως στο χειρουργείο». 

«Ο πατέρας μου είναι ορθοπεδικός χειρουργός και κάθε φορά δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα από τα γέλια, όταν θυμάται μια ασθενή που είχε πάει για επέμβαση στο ισχίο και νόμιζε πως θα της αφαιρούσαν ολόκληρο το πόδι, θα της έφτιαχναν το ισχίο και μετά θα της το ξανακολλούσαν».

«Μας κάλεσε μια ασθενής, η οποία δεν μπορούσε να μιλήσει σωστά και της έτρεχαν σάλια στο πρόσωπο. Ήταν σίγουρη ότι ήταν έμφραγμα γιατί το είχε ξαναπάθει πριν δέκα χρόνια και είχε τα ίδια συμπτώματα. Βέβαια, τα συμπτώματα τα είχε τέσσερις μέρες, αλλά δεν κάλεσε ασθενοφόρο γιατί νόμιζε ότι μπορούσε να γιατρέψει το έμφραγμα μόνη της». 

«Ξέρω έναν τύπο που πήγε πανικόβλητος στον γιατρό νομίζοντας ότι έχει καρκίνο, γιατί όταν τραβούσε τρίχες από τα φρύδια του, αυτές έπεφταν». 

«Νομίζω το χειρότερο που έχω βιώσει, ήταν ένας τύπος, ο οποίος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από κάποιο φαγητό που έφαγε, αλλά αποφάσισε να το φέρει μαζί του στα επείγοντα και να το ξαναφάει γιατί δεν ήταν πεπεισμένος ότι ήταν αλλεργικός. Σπόιλερ: Ήταν…»

«Υπάρχει καμία περίπτωση να είστε έγκυος; Όχι… Άρα, δεν κάνετε σεξ χωρίς προφυλάξεις από τότε που σας ήρθε η τελευταία περίοδος. Ε, ξέρω ‘γω, έκανα… Ωραία, θα πω στην νοσοκόμα να σας φέρει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και μετά θα σας ξαναρωτήσω».

«Είχα έναν ασθενή σε αναπνευστικό θάλαμο, ο οποίος με ρώτησε αν ο καρκίνος που είχε στον πνεύμονα είχε καμία σχέση με τα 50 τσιγάρα που κάπνιζε καθημερινώς. Έκανε στριφτά και δεν ήταν σίγουρος. Προσπάθησα με μεγάλη δυσκολία να μην γελάσω και βγήκα από το δωμάτιο».

«Μια ασθενής μου, κρατούσε τα αέρια της σε τέτοιο βαθμό που κατέληγε να έχει τρομερούς πόνους. Πίστευε ότι οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένη ποσότητα αέρα μέσα τους, και αν αεριζόταν πιο πολύ απ’ ότι έπρεπε θα ξεφούσκωνε».

«Μια 20χρονη και ο αραβωνιαστικός έμαθαν ότι περιμένουν παιδί. Ακολούθησε αυτός ο διάλογος με την μέλλουσα μητέρα.
Εγώ: Καπνίζεις;
Μέλλουσα μητέρα: Ναι, περίπου ένα πακέτο την ημέρα.
Εγώ: Θα πρέπει να το κόψεις τώρα.
Μέλλουσα μητέρα: Η αδερφή μου μου είπε ότι αν το κόψω, το μωρό θα πάθει στερητικό σύνδρομο και θα πεθάνει.
Εγώ:……….»

«Ασθενής: Προσπαθώ εδώ και πέντε χρόνια να μείνω έγκυος αλλά δεν τα καταφέρνω.
Εγώ: Παίρνετε μήπως κάποιο φάρμακο για την υπογονιμότητα;
Ασθενής: Όχι, αλλά παίρνω αντισυλληπτικά τα τελευταία 7 χρόνια.
Εγώ: Παίρνετε αντισυλληπτικά αλλά θέλετε να μείνετε και έγκυος;
Ασθενής: Θέλω να ξέρω πότε θα μου έρθει η περίοδος».