Αν νομίζετε πως η πορνογραφία είναι ανακάλυψη του 20ου αιώνα, κάνετε μεγάλο λάθος. Ακόμα και σε εποχές μεγάλου πουριτανισμού, όπως ο 17ος και 18ος αιώνας, κυκλοφορούσαν βιβλία ερωτικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Πολλές φορές οι τίτλοι και τα εξώφυλλα ήταν εντελώς διαφορετικά από το κείμενο για να μην πέσουν στην αντίληψη των αρχών και τα απαγορευόσουν.

Ο ειδικός στην λογοτεχνία Μπράντφορντ Κ. Μάτζ, ανακάλυψε ένα τέτοιο βιβλίο, γραμμένο το 1680, με τίτλο «Η σχολή της Αφροδίτης» και ένα εξώφυλλο που πρόδιδε κανονικά το περιεχόμενό του.

Οι κύριοι χαρακτήρες του βιβλίου είναι η Κέιτι, μια όμορφη παρθένα που δεν ξέρει τίποτε περί σεξ, ο Ρότζερ, ο οποίος επιθυμεί να διδάξει την Κέιτι και η Φράνσις μια έμπειρη γυναίκα που θέλει να συστήσει το «άθλημα» στην νεαρή κοπέλα.

Στο πρώτο μισό του βιβλίου η Φράνσις μαθαίνει στην Κέιτι τους μηχανισμούς, το λεξιλόγιο και την ανατομία του σεξ. Όταν τελικά η νεαρή κοπέλα μαθαίνει όλα αυτά τα πρωτόγνωρα, εμφανίζεται τυχαία ο Ρότζερ και η θεωρία γίνεται πράξη.

Δεν είναι μόνο οι περιγραφές του σεξ που είναι ξεκαρδιστικές, αλλά κυρίως τα γύρω-γύρω, όπως το γεγονός ότι στην Κέιτι έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι ο Ρότζερ της έδωσε να φάει φιστίκια μόλις τελείωσαν γιατί όπως της είπε «είναι ότι καλύτερο για να ανακτήσεις δυνάμεις μετά το σεξ».

Δεν ξέρουμε πόσο δημοφιλές ήταν το βιβλίο στην εποχή του, ξέρουμε όμως ότι δεν ήταν το μόνο.

Πηγή