Το Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά φέτος στις 17 Μαΐου με αρκετές γυναίκες να σκηνοθετούν ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Η γνωστή ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ θα παρουσιάσει την πρώτη της ταινία μικρού μήκους με τίτλο Come Swim που θα προβληθεί στο φεστιβάλ, αλλά θα είναι εκτός διαγωνιστικού μέρους.

Η Σοφία Κόπολα, θα παρουσιάσει τη νέα της ταινία με τίτλο The Beguiled στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φάρελ, η Νικόλ Κίντμαν, η Κίρστεν Ντανστ και η Ελ Φάνινγκ.

Η Τζέιν Κάμπιον θα διαγωνιστεί με την δεύτερη ταινία της σειράς Top of the Lake: China Girl στην οποία πρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίντμαν και η Ελίζαμπεθ Μος.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ θα παρουσιάσει σε ειδική προβολή την ταινία της Sea Sorrow, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Έμα Τόμσον και ο Ράλφ Φάινς.

Η Ανιές Βαρντά εκτός διαγωνιστικού μέρους θα παρουσιάσει στις Κάννες το ντοκιμαντέρ της Visages, Villages το οποίο σκηνοθέτησε μαζί με τον καλλιτέχνη JR.

Η Κλερ Ντενί, μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες δημιουργούς θα παρουσιάσει την νέα της ταινία με τίτλο Un beau soleil intérieur στην οποία πρωταγωνιστούν η Ζιλιέτ Μπινός, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντεσί και ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

Η Ναόμι Καουάσε θα παρουσιάσει την ταινία της Hikari στο επίσημο μέρος του διαγωνισμού του φεστιβάλ.

Τέλος, επίσης στο επίσημο διαγωνιστικό κομμάτι η Λιν Ράμσεϊ παρουσιάζει την ταινία της You Were Never Really Here με τον Γιοακίν Φίνιξ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)