Μιλώντας στο TedX του Όσλο, η Νίνα Μπρόχμακ και η Έλλεν Στοκε Νταλ, συγγραφείς του πολύ επιτυχημένου βιβλίου, The Wonder from Down Underτο οποίο ασχολείται με το γυναικείο αιδοίο, αποφάσισαν να καταρρίψουν μερικούς από τους μύθους που αφορούν την παρθενιά των γυναικών.

Μύθος πρώτος: Ο υμένας σπάει και αιμορραγεί την πρώτη φορά που μια γυναίκα κάνει κολπικό σεξ

«Ο υμένας είναι το χείλος ενός ιστού στο εξωτερικό άνοιγμα του κόλπου. Συνήθως έχει το σχήμα ενός ντόνατ ή ενός μισοφέγγαρου, με μια τρύπα στην μέση. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας. Πολλές φορές ο υμένας μπορεί να έχει «κρόσσια», πολλές τρύπες ή και να αποτελείται από διάφορους λοβούς. 
Με άλλα λόγια, οι υμένες μπορεί να διαφέρουν πολύ στην εμφάνιση ο ένας από τον άλλο και γι’ αυτό είναι δύσκολο να γίνουν τα τεστ παρθενίας. 
Αν ο υμένας σας είναι ελαστικός, δεν θα αιμορραγήσετε ποτέ επειδή κάνατε σεξ, είτε είστε παρθένα, είτε όχι. Είναι ανατομικά απίθανο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στις μισές γυναίκες.
Κάποιες παρθένες αιμορραγούν και κάποιες όχι».

Μύθος δεύτερος: Ο υμένας χάνεται για πάντα αφού μια γυναίκα κάνει σεξ

«Ο υμένας σαν ένα χοντρό λαστιχάκι για τα μαλλιά, τόσο στη λειτουργία, όσο και στην εμφάνισή του.
Για την ακρίβεια, ο υμένας μπορεί να τεντώσει. Πολλές γυναίκες έχουν τόσο ελαστικό υμένα, ώστε δεν παθαίνει τίποτα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Ο υμένας πολλών γυναικών, συνήθως σκίζεται λίγο, για να κάνει χώρο στο πέος να διεισδύσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εξαφανίζεται κιόλας».

Οι δυο τους μάλιστα, αναφέρθηκαν και στην έρευνα ενός γιατρού, ο οποίος εξέτασε 36 έφηβες που εγκυμονούσαν και μόνο σε δυο υπήρχαν καθαρά σημάδια διείσδυσης. 

«Άρα εκτός κι αν πιστεύετε ότι κάπου στον κόσμο υπάρχουν 34 έγκυες παρθένες, είναι ασφαλές να πούμε πως και ο δεύτερος μύθος έχει καταρριφθεί πανηγυρικά». 

Σε πολλά μέρη του κόσμου, δυστυχώς, πολλές κοπέλες υφίστανται εξευτελιστικά τεστ παρθενίας πριν παντρευτούν, ενώ πολύς κόσμος πιστεύει πως μπορεί μια κοπέλα «να χάσει την παρθενιά της», από απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να κάνει ποδήλατο.

Τέτοιες συζητήσεις και έρευνες είναι πολύ σημαντικό να γίνονται για να διαλυθούν επιτέλους οι μύθοι που αφορούν την γυναικεία παρθενιά και να σταματήσουν οι κοινωνίες να προσπαθούν να ελέγξουν την γυναικεία σεξουαλικότητα στο βωμό της αγνότητας.

https://youtu.be/fBQnQTkhsq4

Πηγή