Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.04.2024

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν  στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

«7 χρόνια-4 Μνημόνια. Το δικό μας survivor: Δουλειά την Κυριακή-Φόροι- Κομμένα: συντάξεις-μισθοί. Ανεργία. Ξενιτιά. Αρπαγή των σπιτιών μας. Ξεπούλημα της χώρας. Αυτή η συμφωνία μας στέλνει Γερμανία! Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ!!!» έγραφε η προκήρυξη που έριξαν οι νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας στην Ολομέλεια την ώρα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ. Η ίδια προκήρυξη αναφέρει επίσης ότι «τα νέα μέτρα προβλέπουν να χάνεται 1 μισθός και 2 συντάξεις και τα αντίμετρα της κυβέρνησης προβλέπουν δωρεάν ένα μνημόσυνο και 2 τρισάγια» – λεζάντα που συνοδεύει ένα σκίτσο με δύο ηλικιωμένους.

Νωρίτερα, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή. «H χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της Ε.Ε.» κάλεσαν τους εργαζομένους τα σωματεία.

Σε συγκέντρωση-συναυλία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «θα είναι η αγωνιστική συνέχεια της σημερινής πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πραξικοπηματικά ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή. Ένα τέταρτο μνημόνιο καταστροφικό που οδηγεί την Ελλάδα στον Καιάδα». Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε “όχι” στην κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, στην κυβέρνηση του παρασυντάγματος, και του θεσμικού παρακράτους, για να πούμε “όχι” σε όλους τους μνημονιακούς της χώρας μας. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν».

«Οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες. Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για τη λαϊκή κυριαρχία. Για τον ελληνικό λαό, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.