Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.04.2024

Θα αφήσει τον βασιλικό της τίτλο για χάρη του έρωτα

Ο επικείμενος αρραβώνας της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας έχει αναθερμάνει τις συζητήσεις για την θέση των γυναικών στο θρόνο της χώρας.
Θα αφήσει τον βασιλικό της τίτλο για χάρη του έρωτα

 Ένας βασιλικός  αρραβώνας συνήθως εξάπτει την φαντασία του κόσμου και δεκάδες άρθρα γράφονται γι αυτόν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ιαπωνία, όπου η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο, πριγκίπισσα  Μάκο, πρόκειται να αρραβωνιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Αυτός ο αρραβώνας, όμως, δεν θυμίζει όλους του υπόλοιπους. Η 25χρονη πριγκίπισσα θα αρραβωνιαστεί έναν κοινό θνητό συμφοιτητή της και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παραιτηθεί των πριγκιπικών προνομίων και καθηκόντων της, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο για τις γαλαζοαίματες Γιαπωνέζες  που παντρεύονται.

Η Ιαπωνία έχει την παλαιότερη βασιλική οικογένεια στον κόσμο και οι νόμοι όσον αφορά στη διαδοχή του θρόνου  είναι πολλοί αυστηροί, καθώς μόνο άνδρες μπορούν να  καθίσουν σε αυτόν. Αυτή η τόσο έντονη προσκόλληση των Ιαπώνων τους έχει δημιουργήσει πρόβλημα, αφού αυτοί τη στιγμή υπάρχουν μόνο πέντε διάδοχοι. Οι μεσήλικες γιοί του αυτοκράτορα και ο μόλις 10 ετών  εγγονός του.

Η ιαπωνική κοινωνία, όμως, είναι σε ένα ποσοστό 60% έτοιμη να αλλάξουν οι παραδόσεις κα να ανέβει μια γυναίκα στον θρόνο τους, σε αυτή την περίπτωση η πριγκίπισσα Μάκο. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν πρόκειται να συμβεί.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.