Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.04.2024

Πως μπορούν κάποια post-it notes να καταστρέψουν την ψυχική ισορροπία ενός ανθρώπου;

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η διανομή της ταινίας "Ευτυχία" στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas (Πατησίων 77) καθημερινά στις 21.30.
Πως μπορούν κάποια post-it notes να καταστρέψουν την ψυχική ισορροπία ενός ανθρώπου;

Τι γίνεται όταν γυρίζοντας  από τη δουλειά, βρίσκεις κολλημένα χαρτάκια πάνω στην πόρτα σου να μετρούν αντίστροφα; Τι θα γίνει όταν θα φτάσουν στο μηδέν; Πώς αντιμετωπίζεις το συνεχές συναίσθημα, ότι κάποιος σε παρακολουθεί χωρίς να γίνεις παρανοϊκός;

Η ταινία «Ευτυχία» είναι η ιστορία της Άννας, μιας νεαρής κοπέλας που βρίσκει κάθε μέρα post-it notes κολλημένα στην πόρτα της τα οποία μετρούν αντίστροφα. Αρχίζει να ανησυχεί καθώς δεν γνωρίζει ποιος και γιατί τα αφήνει και ένας άντρας με κόκκινο μπουφάν φαίνεται να παρακολουθεί κάθε της κίνηση.

Χωρίς κοινωνική ζωή και συνηθίζοντας να κατασκευάζει ψέματα για πάρτι και εκδρομές για να αποφύγει τις προσπάθειες των ανθρώπων γύρω της να την γνωρίσουν καλύτερα. Καταλήγει να ζει στην απομόνωση με μόνη της διαφυγή το facebook, τις ώρες στο γραφείο, τις σύντομες στάσεις στο ψιλικατζίδικο και στο σπίτι της μητέρας της (που φαίνεται να νοιάζεται περισσότερο για τα λουλούδια της παρά για την Άννα) η ζωή της αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από τα χαρτάκια και τον άντρα με το κόκκινο μπουφάν. Ξεκινά να υποπτεύεται όλους τους ανθρώπους γύρω της και σιγά σιγά, οδηγείται σε ψυχική κατάρρευση όταν κάθε στοιχείο της ζωής της γίνεται δυσβάσταχτο υπό την πίεση του άντρα με το κόκκινο μπουφάν και την εμμονή της να βρει ποιος είναι.

Η «Ευτυχία» είναι το ψυχογράφημα μιας γυναίκας που σταδιακά χάνει τη επαφή της με την πραγματικότητα, μια κωμικοτραγική ματιά στη ζωή της από τη δική της αλλοιωμένη αντίληψη των πραγμάτων.  Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα με budget 10.000 ευρώ και θα μετά το τέλος της διανομής της θα ταξιδέψει στο πανόραμα του Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente (BAFICI), του σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής.


Ηθοποιοί: Ξανθή Σπανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θέμις Μπαζάκα, Σταύρος Συμεωνίδης, Μυρτώ Πανάγου, Γιάννης Μυλωνάς, Κατερίνα Παπανδρέου και Χρήστος Στεργίογλου.
Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς
Συμπαραγωγοί: Πέτρος Νιαμονιτάκης και Χρήστος Κοντέος
Σενάριο: Χρήστος Πυθαράς, βασισμένο σε μία ιδέα του Γιάννη Μακρυνόρη
Από τις 23 Μαρτίου στους Κινηματογράφους Αλεξάνδρα Europa Cinemas (Πατησίων 77) καθημερινά στις 21.30.
Trailer

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.