Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.04.2024

H Netflix φέρνει τη διαδραστικότητα στις σειρές

Πως θα σου φαινόταν να μπορείς να διαλέξεις εσύ την έκβαση της πλοκής;
H Netflix φέρνει τη διαδραστικότητα στις σειρές

Οι τηλεθεατές μπορεί σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν για την τύχη του αγαπημένου τους χαρακτήρα τηλεοπτικής σειράς. Το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix πειραματίζεται με τη διαδραστική τεχνολογία αφήγησης που επιτρέπει στους συνδρομητές να επιλέγουν πώς θα εξελιχθεί η πλοκή σε επιλεγμένες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Η Netflix ήδη άρχισε να αξιοποιεί τη διαδραστική τεχνολογία σε παιδικές σειρές, με πρώτη τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Kong: King of the Apes» ενώ μία παιδική σειρά, τύπου – διάλεξε τη δική σου περιπέτεια – προγραμματίζεται να προβληθεί αργότερα εντός του έτους.

«H Netflix συνεχώς διερευνά τρόπους για να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τα μέλη του» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Vocativ. «Θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με αυτό το σχήμα για να μάθουμε περισσότερα για το τι διασκεδάζει τα μέλη μας» είπε. «Είναι ένα πείραμα. Όλο το περιεχόμενο θα είναι εκεί και οι θεατές θα κάνουν επιλογές καθώς θα παρακολουθούν. Θα δούμε αν θα έχει επιτυχία. Για τους δημιουργούς είναι ένα νέο πεδίο» ανέφερε στην εφημερίδα Daily Mail εκπρόσωπος της εταιρείας.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Netflix σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες σειρές για να δοκιμάσει τη διαδραστική τεχνολογία ή αν θα τη χρησιμοποιήσει για να εμπλουτίσει τις υπάρχουσες δημοφιλείς εκπομπές της.

Κατά έναν τρόπο, η δυνατότητα οι θεατές να επηρεάζουν άμεσα τις ιστορίες και να επιλέγουν τη δική τους έκβαση φαίνεται ένα πολύ σύγχρονο φαινόμενο, υπάρχει ένα είδος-υβριδικών παιδικών βιντεοπαιχνιδιών με πολλές επιλογές και στο διαδίκτυο, οι φαν ορισμένων βιβλίων, ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών συχνά μπορούν να δημιουργήσουν και να μοιραστούν τις δικές τους εναλλακτικές αφηγήσεις.

Παραμένει να φανεί αν η Netflix θα αναβιώσει τη νοσταλγία για την ιδέα, ή αν η επέκταση της ιδέας στον τηλεοπτικό κόσμο θα αποδειχθεί απλά μια βραχύβια μανία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όποιος εργάζεται για τη δημιουργία νέων εκπομπών ή ιστοριών θα ήταν καλό να λάβει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές του Μοντγκόμερι: «Κρατήστε αμείωτη την προσοχή του κοινού, μην τους ανταμείψετε αν είναι καλοί και ποτέ, ποτέ μην παίζετε δίκαια».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.