Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

Νέα κυκλοφορία από τους Tendts

To ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με καινούργια κυκλοφορία από τη Nutty Wombat και μάλιστα σε κασέτα!
Νέα κυκλοφορία από τους Tendts
Η καινούρια κυκλοφορία του ντουέτου από την Θεσσαλονίκη είναι εδώ. Το ep 3431 Years των Τendts μόλις κυκλοφόρησε από την αθηναϊκή εταιρεία Νutty Wombat σε κασέτα. Περιέχει δύο νέα κομμάτια τους και δύο remix από τους Kid Flicks και Bonebrokk.
 
Η σελίδα των Tendts στο soundcloud τους περιγράφει ως «Δύο αδέλφια που φτιάχνουν μουσική την οποία είτε μπορείς να χορέψεις, είτε όχι». Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά εξηγεί ξεκάθαρα την φιλοσοφία του διδύμου από την Θεσσαλονίκη που επιτρέπει στην καλύτερη πλευρά της pop, soul και left-field χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής να απολαμβάνεται ισομερώς είτε σε κάποιο κλαμπ είτε στο σπίτι. Οι συνθέσεις τους καταφέρνουν να είναι ρομαντικές καθώς ταυτόχρονα σε προσκαλούν να κουνηθείς στο ρυθμό ακόμη κι αν είναι δομημένες με φαινομενικά ανόμοια στοιχεία μεταξύ τους, αποφεύγοντας έτσι την κατηγοριοποίηση. Αποτελούμενες από παλλόμενα δυνατά beats και μπάσα, ευφάνταστες υφές, μελωδίες που δε μπορείς να ξεχάσεις και σποραδικά samples από φωνητικά που ακούγονται λες και προσπαθούν να σου θυμίσουν κάτι που έχεις ξεχάσει. Κάποιες φορές ο ήχος τους μπορεί να μοιάζει με έναν ‘φωτεινότερο’ Bonobo ή με μεσογειακό Four Tet στα καλύτερα του, συνδυάζοντας αυτά με την κοσμική funk του Flying Lotus.
P1020540
 
 
Στις live εμφανίσεις τους απαρτίζονται από διάφορα keyboards & synths, drum machines και samplers. Ο Χρήστος και ο Φώτης έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή γράφοντας και παίζοντας μουσική μαζί . Κάποια από τα πρώτα τους εγχειρήματα είδαν το φως του ήλιου στο πρώτο τους EP “Slow Years” το 2012 στην αθηναϊκή Lower Parts. Τρεις ακόμη κυκλοφορίες ακολούθησαν, ένα split 12” στην Project Mooncircle στο Βερολίνο, ένα compilation σε πειραματικό ύφος –φόρος τιμής στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως ο William S. Burroughs και ο Joseph Beuys- με τίτλο “Accept Failure as Part of the Process” και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Cheap Poetry, στην Fair Weather Friends records, το οποίο αποτυπώνει όλο το ηχητικό τους σύμπαν μέχρι τώρα. Έχουν κάνει tour στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχουν μοιραστεί το stage με ονόματα όπως οι Death in Vegas, BadBadNotGood, oOoOO, Submerse, Werkha κ.ά.
To δίδυμο από τον Βορρά μετά την επιτυχημένη εμφάνιση στο Sonar Festival θα παρουσιάσει την καινούρια του δουλειά στην Αγγλικανική Εκκλησία την 1 Απριλίου.
 
Περισσότερες πληροφορίες: Facebook / Bandcamp / Soundcloud
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.