Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.04.2024

29/11/1972, η ATARI κυκλοφορεί το Pong

Το απόλυτο video game all-time classic κυκλοφορεί σαν σήμερα.
29/11/1972, η ATARI κυκλοφορεί το Pong

Το βιντεοπαιχνίδι που άνοιξε το δρόμο. Αυτό που έδειξε στους προγραμματιστές ότι μπορεί να υπάρξει χρήμα μέσα από την τότε ανύπαρκτη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνίδιών. Και είναι τόσο απλό όσο και ο τίτλος του. Pong. Το πρώτο παιχνίδι που έφτιαξε η Atari εν έτει 1972, κυκλοφόρησε σαν σήμερα κι έκανε πάταγο από την αρχή.

Το concept, αρκετά απλό. Ένας δισδυάστατος εξομοιωτής πινγκ-πονγκ, στην οποία ελέγχεις μια γραμμή (που αναπαριστά τη ρακέτα) και τη μετακινείς πάνω-κάτω. Η δημιουργία του ήταν παραγγελία από το συν-ιδρυτή της εταιρείας, Nolan Bushnell, ο οποίος πήγε στον Allan Alcorn και του ζήτησε να φτιάξει κάτι σαν εξάσκηση, βασισμένο σε αυτά που ο Bushnell είχε δει στο Maganvox Odyssey, την πρώτη κονσόλα που κυκλοφόρησε ποτέ. Αυτό αργότερα θα οδηγούσε την εταιρεία σε νομικά μπλεξίματα, αφού κατηγορήθηκε για κλοπή, αλλά η επιτυχημένη αρχή είχε ήδη γίνει: $35-$40 δολάρια ημερησίως κέρδιζαν από το Pong, ενώ το 1973, πούλησε 2.500 μονάδες και αργότερα 8.000. 

Η σπουδαιότητα του Pong δεν έχει να κάνει τόσο με τη χρηματική επιτυχία, που είναι αναμφίβολη, αλλά κυρίως στο ότι άρχισαν να ανοίγουν νέοι δρόμοι και να γίνονται δεκτές καλές ιδέες για τη δημιουργία παιχνιδιών, με πρώτους και καλύτερους τους Pong clones, κόπιες της ίδιας συνταγής, τους οποίους συναντάμε και μέχρι τις μέρες μας.

https://www.youtube.com/watch?v=YmzH4E3x1_g

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.