Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.03.2024

Ισχυρές βροχοπτώσεις την Δευτέρα 20/2

Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα. Άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Ισχυρές βροχοπτώσεις την Δευτέρα 20/2

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ειδικότερα, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Η κακοκαιρία θα περιοριστεί μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι-νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ειδικότερα στη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Ωστόσο, γρήγορη βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5-6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί 3-5 που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και στα βόρεια το πρωί κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί 5-6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.