Categories: ΓΕΥΣΗ

Το κυριακάτικο brunch του The Clumsies είναι «eggs-αιρετικό»

Οι  «αδέξιοι» της οδού Πραξιτέλους άνοιξαν τις πόρτες του εντυπωσιακού cocktail bar τους τον Δεκέμβρη του 2014. Από τότε μας έχουν συνηθίσει σε μια προσεγμένη δουλειά, σε μια διασκέδαση που ακολουθεί, διαμορφώνει και εξελίσσει τις τάσεις του ποτού, σε pop-up bars, σε σημαντικούς καλεσμένους από τον χώρο του fine drinking.

Έχοντας λειτουργήσει μόλις έναν χρόνο, το  The Clumsies της Πραξιτέλους βρέθηκε στην 22η θέση της λίστας “World’s 50 Best Bars”, το 2017 σημείωσε θεαματική άνοδο μπαίνοντας  στην δεκάδα -κατακτώντας την 9η θέση- ενώ πολύ πρόσφατα, στις 5 Οκτωβρίου, σκαρφάλωσε στην 6η θέση της ίδια λίστας.

Breakfast udon bowl με αυγό μάτι, κινέζικα μανιτάρια, ντομάτα, φασόλια edamame, φρέσκο κρεμμυδάκι, τραγανό κρεμμύδι, φιστίκια, φρέσκο κόλιανδρο, καβουρδισμένο σουσάμι και λεμονάτη sauce σόγιας

Αυστριακό χοιρινό σνίτσελ με whiskey-gravy sauce, δύο αυγά μάτια και micro cress

Τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά για το bar, τουλάχιστον σε εκείνους που αναζητούν προσεγμένα ποτά στην πόλη από τους καλύτερους του είδους. Μόνο που η ομάδα του The Clumsies δεν εργάζεται αποκλειστικά για την ποιότητα των ποτών που θα απολαύσουμε αν επισκεφθούμε το παλιό νεοκλασικό του 1919 αλλά την απασχολούν και οι συνταγές που σερβίρονται στα πιάτα μας, αφού εδώ και καιρό το συγκεκριμένο μαγαζί αποτελεί ένα all day προορισμό εξόδου.

Αυτή τη φορά, ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης (συνεργάζεται με την ομάδα του The Clumsies τόσο στην κάρτα φαγητού που προσφέρει τις καθημερινές όσο και στην κουζίνα του κοντινού Odori) δημιούργησε έναν κατάλογο brunch επικεντρωμένο στο αυγό, σε διάφορες εκδοχές του, ώστε να διαλέξετε εσείς αυτό που είναι πιο κοντά στις γεύσεις σας.

 Η πρόταση του σεφ για το brunch της Κυριακής διαφέρει απ’ όσες έχουμε συνηθίσει. Είναι πολυσυλλεκτική, με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους επιρροές από διάφορες κουζίνες. Άλλωστε, το κοινό του The Clumsies δεν είναι αμιγώς αθηναϊκό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επισκέπτες της πόλης που αναζητούν στον χάρτη το έκτο καλύτερο μπαρ στον κόσμο.

American beauty με δύο αυγά ποσέ, με λεπτές φέτες πιπεράτου pastrami, hollandaise αβοκάντο σε φρυγανισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Steamed bun με ομελέτα, cheddar, ψητό μπέικον, σχοινόπρασο και σπιτική πικάντικη κέτσαπ, ένα πιάτο με ψωμί κίτρινης κολοκύθας, ποσέ αυγά, ψιλοκομμένο αβοκάντο, ελαφρύ hummus γιαουρτιού και μείγμα ξηρών καρπών

Το φρέσκο νέο λοιπόν που μας έχουν οι «αδέξιοι» είναι ο κατάλογος του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη που περιλαμβάνει προτάσεις όπως το πιάτο American beauty με δύο αυγά ποσέ, με λεπτές φέτες πιπεράτου pastrami, hollandaise αβοκάντο σε φρυγανισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, French benedict με δυο αυγά ποσέ, σωτέ μανιτάρια, τραγανό αγγλικό μπέικον  hollandaise με σχοινόπρασο και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί αλλά και τα κορυφαία σε γεύση Cuban benedicts, δύο τραγανά ποσέ αυγά με cuba libre bbq sauce, τραγανό prok belly,  hollandaise με ψιλοκομμένο αγγούρι τουρσί, crispy onion σε αφράτο ψωμί brioche.

Τα Fusion bowls αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση για brunch που αξίζει να δοκιμάσετε. Είτε επιλέξετε το Breakfast udon bowl με αυγό μάτι, κινέζικα μανιτάρια, ντομάτα, φασόλια edamame, φρέσκο κρεμμυδάκι, τραγανό κρεμμύδι, φιστίκια, φρέσκο κόλιανδρο, καβουρδισμένο σουσάμι και λεμονάτη sauce σόγιας είτε το Sushi bowl με sticky rice, ιαπωνική ομελέτα, μαριναρισμένο σολομό σε σπιτική teriyiaki sauce, σαλάτα wakame, αβοκάντο, καβουρδισμένο σουσάμι και πούδρα nori, και οι δύο προτάσεις είναι χορταστικές και ιδιαίτερες. 

Στον νέο κατάλογο υπάρχει και η κατηγορία Comfort choices που περιλαμβάνει μια κρύα σαλάτα με πράσινα φασολάκια, μαύρο ρύζι, μελάτο αυγό, προσούτο, πλούσια λεμονάτη sauce dijon και φρέσκο άνηθο, το Greek breakfast με φασόλια σε κόκκινη σάλτσα, αυγό μάτι, ψητή ντομάτα, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, τραγανό φινόκιο και φρέσκα αρωματικά (μπορείτε να προσθέσετε και ψητό λουκάνικο ή μπέικον), μια frittata με σωτέ σπανάκι, baby πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

French benedict με δυο αυγά ποσέ, σωτέ μανιτάρια, τραγανό αγγλικό μπέικον hollandaise με σχοινόπρασο και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

Cuban benedicts, δύο τραγανά ποσέ αυγά με cuba libre bbq sauce, τραγανό prok belly, hollandaise με ψιλοκομμένο αγγούρι τουρσί, crispy onion σε αφράτο ψωμί brioche.

Sushi bowl με sticky rice, ιαπωνική ομελέτα, μαριναρισμένο σολομό σε σπιτική teriyiaki sauce, σαλάτα wakame, αβοκάντο, καβουρδισμένο σουσάμι και πούδρα nori

Στην ίδια κατηγορία θα βρείτε ένα πολύ διαφορετικό απ’ όσα κυκλοφορούν και νόστιμο steamed bun με ομελέτα, cheddar, ψητό μπέικον, σχοινόπρασο και σπιτική πικάντικη κέτσαπ, ένα πιάτο με ψωμί κίτρινης κολοκύθας, ποσέ αυγά, ψιλοκομμένο αβοκάντο, ελαφρύ hummus γιαουρτιού και μείγμα ξηρών καρπών, ένα λαχταριστό αυστριακό χοιρινό σνίτσελ με whiskey-gravy sauce, δύο αυγά μάτια και micro cress, ένα corndog από λουκάνικο γεμιστό με μοτσαρέλα, γιαπωνέζικο coleslaw και πικάντικη sauce μαγιονέζας.

Από το Κυριακάτικο brunch του The Clumsies δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα burger με παναρισμένο κοτόπουλο, sauce mayo bbq, iceberg, τραγανό μπέικον και τσένταρ που συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες.

Frittata με σωτέ σπανάκι, baby πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

Corndog, λουκάνικο γεμιστό με μοτσαρέλα, γιαπωνέζικο coleslaw και πικάντικη sauce μαγιονέζας

Όσο για τις γλυκές προτάσεις του καταλόγου, δοκιμάστε μια εκπληκτική παραλλαγή των churros, τις Asian μπουκίτσες από steamed bun πασπαλισμένες με κανελοζάχαρη που συνοδεύονται με παγωτό κανέλα και σπιτικό butterscotch, τα αφράτα σοκολατένια pancakes με σπιτική πραλίνα φιστικιού, παγωτό βανίλια μαδαγασκάρης και θρυματισμένα φιστίκια που δεν έχουν καμία υπερβολή και ένα ρυζόγαλο με chia, με σπόρους κάνναβης, φρέσκα φρούτα και βρώσιμα λουλούδια.

Greek breakfast με φασόλια σε κόκκινη σάλτσα, αυγό μάτι, ψητή ντομάτα, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, τραγανό φινόκιο και φρέσκα αρωματικά

Ρυζόγαλο με chia, με σπόρους κάνναβης, φρέσκα φρούτα και βρώσιμα λουλούδια.

Αντί για πιάτο ο νέος κυριακάτικος κατάλογος του The Clumsies προσφέρει χυμό ημέρας, virgin cocktail, ένα milshake με παγωτό βανίλια, φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα, Bloody mary αλλά και μια πιο «πράσινη» παραλλαγή του, το δροσιστικό Otto’s and tonic και μερικές ακόμα προσεγμένες προτάσεις.  Κάθε Κυριακή λοιπόν το The Clumsies σας περιμένει για ένα brunch στη λογική του #putyoureggonit.

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ: 210 3232682. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη