Στην πλατεία Βραζιλίας υπάρχει ένα μαγαζί που έχει λίγο αέρα Νέας Υόρκης, λίγο αέρα σέρφερ από το Λος Άντζελες και πολύ αέρα Αθηναϊκού κέντρου. Το LOT51 αν και μετρά λιγότερο από 12 μήνες παρουσίας στην πόλη, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, ενώ άνθρωποι από όλη την Αθήνα το προτιμούν όχι μόνο για τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ που προσφέρει, αλλά και γιατί τα τραπέζια του έξω στην πλατεία, προσφέρουν μια αίσθηση διαρκούς Άνοιξης. Μπαίνοντας στο «Lot 51» αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σαν τα υπόλοιπα all day bars. Ο μακρόστενος χώρος σε δύο επίπεδα με τις μεγάλες τζαμαρίες, σου δίνει την εντύπωση ότι ξεπήδησε από τις σελίδες περιοδικού για το design.
Τώρα το νέο αγαπημένο σποτ των απανταχού Αθηναίων όμως, αποφασίζει να εξελιχθεί κι άλλο. Έτσι ο κατάλογος με το brunch αλλά και το φαγητό που προσφέρεται τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αλλάζει. Οι άνθρωποι πίσω από το LOT51, θέλοντας πάντα να προσφέρουν το καλύτερο σε όσους επιλέγουν να επισκεφτούν τον χώρο τους και προσπαθώντας συνεχώς να εξελιχθούν, έχουν σχεδιάσει ένα νέο μενού, από το πρωί μέχρι το βράδι, που το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Εκείνα βέβαια, που κλέβουν την παράσταση είναι τα γλυκά, τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κλασσικές τηγανίτες που έχουμε συνηθίσει στα μαγαζιά με brunch. Εδώ οι γεύσεις των γλυκών, αλλά και τα υλικά και οι τεχνοτροπίες με τις οποίες φτιάχνονται, θυμίζουν εκείνες της υψηλής γαστρονομίας.
Το Bounty με σοκολάτα Valrhona Ariaga 66%, τραγανο μπισκότο κακάο, παγωτό καρύδας, αφρό καρύδας και exotic sauce σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει στο τραπέζι σου, με την εμφάνισή του, ενώ το κέικ μπανάνας με την μαρμελάδα μπανάνας και ουίσκι γίνεται ιδανική συντροφιά για τον καφέ σου. Αν πάλι δεν σου φτάνει ποτέ η σοκολάτα και θες συνεχώς κι άλλη, τότε η Namelaka με γκοφρέτα πραλίνας, Namelaka Valrhona ariaga 38%, sauce passion και τραγανές πέρλες σοκολάτας και το Chocolate Emotion, ένα mi cuit σοκολάτας Valrhona Tulakalum 75%, παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και σάλτσα κόκκινων φρούτων, είναι σαν να φτιάχτηκαν για τον ουρανίσκο σου.
Αν είσαι από εκείνους όμως που δεν μπορούν να αποχωριστούν τα αυγά από το brunch τους, τα scrambled eggs πάνω σε προζυμένιο ψωμί και συνοδευμένα από ντοματίνια και χαλούμι, θα είναι μια γευστική εμπειρία που δύσκολα θα βρεις αλλού. Φυσικά από ένα brunch, δεν θα μπορούσε πια να λείπει το avocado. Σαλάτα με mesclun, vinaigrette πορτοκάλι-μάνγκο, quinoa, avocado, φύτρες, ντομάτα, κρεμμύδια και καβουρδισμένοι σπόροι, είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, το οποίο όμως παραμένει μια υγιεινή επιλογή.
Φυσικά οι επιλογές στο LOT51, δεν σταματούν στο brunch και τον καφέ. Όσο προχωρά το απόγευμα και πλησιάζει το βράδυ, στα τραπέζια του μπορείς να απολαύσεις κοκτέιλ όπως το Normandy Landing, με ρούμι, ανανά, σιρόπι από φρούτα του πάθους, maraschino και lime. Και φυσικά όσο αφορά το φαγητό, οι βραδινές επιλογές δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτές του brunch.
Burger με μοσχαρίσιο μπιφτΤηέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, bacon, cheddar, szechuan mayo, μαρούλι και ντομάτα, αλλά και pizzeti με σάλτσα ψητής ντομάτας, παρμεζάνα, ρόκα, προσούτο και flakes παρμεζάνας, είναι δυο μόνο από τις επιλογές που προσφέρει το ανανεωμένο μενού του μαγαζιού που έκανε τα Ιλίσσια hot προορισμό και το οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Χρήστος Γκαντζάνης. Εκείνο όμως που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε είναι τα hot dogs. Χορτοφαγικό με γουακαμόλε, brioche, χαλούμι σχάρας και ντοματίνια confit, αλλά και με σιγομαγειρεμένη χοιρινή σπάλα, brioche, μαγιονέζα σκόρδου και φύτρες σκόρδου, συνοδεύουν ιδανικά το ποτό σας.