Pink Elephant: Το νέο ινδικό του κέντρου σερβίρει σε ένα νεοκλασικό του 1870

Ο πρώτος «ροζ ελέφαντας» της Αθήνας εμφανίστηκε στο Χαλάνδρι, σε έναν λιλιπούτειο χώρο, θέλοντας να προσφέρει μια πιο mild εκδοχή της ινδικής κουζίνας. Μόλις πριν από έναν μήνα, έφερε τις συνταγές του και στο κέντρο της πόλης, αφού εγκαταστάθηκε σε ένα όμορφο νεοκλασικό, χτισμένο στον πεζόδρομο της Δερβενίων το 1870 και σχεδιασμένο από τον Τσίλλερ.

Στη Νεάπολη Εξαρχείων και στο νέο σπίτι του Pink Elephant, κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό χρώμα. Αυτό που κάνει το νέο ινδικό εστιατόριο να διαφέρει από τα υπόλοιπα της Αθήνας ως προς την αισθητική είναι πως ναι μεν θέλει να μας βάλει στο κλίμα της πληθωρικής κουζίνας, ωστόσο δεν παύει να είναι μοντέρνο, με design πινελιές.

Επίσης, από τον χώρο απουσιάζει η οθόνη που έχουμε συνηθίσει να δείχνει δεκάλεπτα bollywood video clips, ίσως να πετύχετε ελληνική μουσική στα ηχεία του τα μεσημέρια και jazz μελωδίες τα βράδια.

Όπως είναι αναμενόμενο και απαραίτητο για μια κουζίνα που κάθε πιάτο της απαιτεί αρκετές ώρες προετοιμασίας, στο Pink Elephant παρασκευάζονται καθημερινά δεκάδες μαρινάδες και σάλτσες. Για αυτά τα βασικά συστατικά της ινδικής κουζίνας χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα.

Για γεύσεις όπως οι ινδικές πίτες και τα πιάτα με κρεατικά χρησιμοποιείται tandoor, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα. Για όσους δεν έχετε μυηθεί  σε αυτή την πολύπλευρη κουζίνα, στον κατάλογο του εστιατορίου δε θα βρείτε μόνο τα παραδοσιακά ινδικά καυτερά πιάτα αλλά και άλλες κρεμώδεις, φρουτώδεις και δροσερές γεύσεις. Δοκιμάστε επίσης να παραγγείλετε για αρχή lassi, το κρύο ρόφημα από φρέσκα φρούτα με βάση το γιαούρτι, σε εκδοχή μάνγκο ή ανανά, που με τη διακριτική γλυκιά γεύση του μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και τα πιάτα σας.  

Στα ορεκτικά του Pink Elephant  ξεχωρίζουν τα τηγανητά κρεμμύδια, παναρισμένα με ινδικά άλευρα, turmeric, κόλιανδρο, κύμινο, τα φιλετάκια κοτόπουλου με τραγανό πανάρισμα αλλά και η raita, το δροσιστικό dip γιαουρτιού με λαχανικά και ελαφρά μπαχαρικά που ταιριάζει με τα καυτερά φαγητά.

Αν είσαστε από εκείνους που πιστεύουν ότι κάθε γεύμα χρειάζεται μια φέτα ψωμί, σε ένα ινδικό εστιατόριο θα το αντικαταστήσετε με naan. Οι παραδοσιακές ινδικές πίτες προσφέρονται σκέτες, ελαφρά αρωματισμένες με κρεμμύδι και σκόρδο ή αρωματισμένες με φρέσκο chili, με γέμιση από ινδικό τυρί και πατάτες, με μοσχαρίσιο κιμά και αρωματικά μπαχαρικά ακόμα και γλυκιές με γέμιση από πράσινα φιστίκια, σταφίδες και ινδοκάρυδο. 

Naan

Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρύζι -που επίσης δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας- σερβίρεται μαγειρεμένο με σαφράν και ελαφρά μπαχαρικά, μαγειρεμένο με λαχανικά, με μανιτάρια ή με ομελέτα και αρωματικά μπαχαρικά και στις πιο περίπλοκες μορφές του με σαφράν, ρεβύθια, σταφίδες και καρότο αλλά και τηγανιτό, ανάμεικτο με κύβους κρεατικών, λαχανικά και αρωματικά βότανα.

Τα πιάτα  λαχανικών στο Pink Elephant παρουσιάζουν ποικιλία και ενδιαφέρον αφού σ’ αυτή την κατηγορία του καταλόγου θα βρείτε  κίτρινες ινδικές φακές με λίγη ντομάτα, κόλιανδρο, βούτυρο και τζίντζερ, ινδικά ρεβύθια σιγομαγειρευμένα με πλούσια σάλτσα μπαχαρικών, μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε (ελαφρώς) πικάντικη σάλτσα, πατάτες με σάλτσα από κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, chili powder, ginger και turmeric, ινδικά φύλλα μουστάρδας με σπανάκι και πατάτες με ποικιλία μπαχαρικών, κύβους φρέσκου τυριού με φύλλα μουστάρδας και σπανάκι σε σάλτσα πικάντικων μπαχαρικών, κόκκινα φασόλια με λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, τζίντζερ, γιαούρτι, φρέσκο κόλιανδρο και φυσικά, μπαχαρικά. 

Dal Channa κίτρινες ινδικές φακές με ντομάτα, κόλιανδρο, βούτυρο και ginger

Chicken tikka masala κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αμυγδάλου και κρεμμυδιού.

Όσο για τα κυρίως, τα μικρά κομμάτια μαριναρισμένων κρεατικών  όπως το περιζήτητο chicken tikka masala, το κλασικό κοτόπουλο με τη χαρακτηριστική κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αμύγδαλου και κρεμμυδιού, ψήνονται στον φούρνο tandoor και σερβίρονται σε χορταστικές μερίδες. Τα curries, τα παραδοσιακά ινδικά πιάτα σιγομαγειρεμένα σε αρωματικές, πλούσιες σάλτσες όπως το δημοφιλές καυτερό vindaloo, φτιάχνονται με το κρέας της επιλογής σας, με κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί ή με γαρίδες.  

Αν βρίσκεστε στη δουλειά ή απλώς δε θέλετε να μετακινηθείτε από το σπίτι σας μέχρι τον όμορφο χώρο της Δερβενίων, οι γεύσεις του Pink Elephant θα έρθουν σε εσάς με delivery από τις 12:00 μέχρις τις 00:00, ενώ μπορείτε να παραλάβετε και οι ίδιοι το γεύμα σας τηλεφωνώντας 20 λεπτά πριν φτάσετε στο εστιατόριο. Επίσης, το Pink Elephant μπορεί να μαγειρέψει για για κάποια εκδήλωση που θέλετε να κάνετε σε περίπτωση που ψάχνετε κάτι διαφορετικό από ένα συνηθισμένο catering.

Pink Elephant, Δερβενίων 4Α,  Αθήνα. Τηλ: 210 3632780
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη