Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Pane Salame: μία αυθεντική paninoteca στο Κολωνάκι

Pane Salame (ελληνιστί ψωμί κι αλλαντικό) ονομάζεται το ολοκαίνουργιο σαντουιτσάδικο-καφετέρια που άνοιξε εδώ και κάποιες μέρες στο Κολωνάκι, βάζοντας τα γυαλιά στα «προχειροφτιαγμένα» ταχυφαγεία με την ποιότητα και τις «ιταλικές» τιμές του (ο καφές ξεκινάει από 1,50 ευρώ). Μια αυθεντική paninoteca με μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς –30 στον αριθμό- ιδέα εμπνευσμένη από τον Ιταλό Antonio Tuttera από το Τορίνο, που τα τελευταία 25 χρόνια ζει στην Ελλάδα και μεγαλουργεί στο χώρο των εστιατορίων- μερικές από τις δουλειές του είναι το Tutti a Tavola, το Pane e Vino, το Crudo, το Il Postino και το Dirty pizza.

Εδώ όπως μου είπε «ό, τι υπάρχει σε ένα παραδοσιακό ιταλικό «πιάτο» στο κάνουμε σάντουιτς με αυθεντικές ιταλικές συνταγές χωρίς μπέικον και κρέμες γιατί οι γεύσεις μας απλά δεν έχουν ανάγκη από σκέπασμα. Τα περισσότερα υλικά -βούτυρο τρούφας, μοτσαρέλα, προβολόνε, σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί, πεκορίνο, ιταλικό λουκάνικο σχάρας με σοταρισμένα άγρια χόρτα, vitello tonnato (λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού με σος από τόνο, κάπαρη και μαγιονέζα), προσούτο, salame Milano, bresaola, speck- τα προμηθευόμαστε από την Ιταλία και κόβονται μπροστά στα μάτια του πελάτη την στιγμή της παραγγελίας για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να προσφέρουν το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Στο μενού μας θα βρείτε επίσης μεσογειακές σαλάτες, carpaccio μόσχου ή χταποδιού, αυγά μάτια πάνω σε τηγανητές πατατούλες, φρέσκα ζυμαρικά, ποικιλίες, burgers με μοσχαρίσιο κρέας black Angus αλλά και πολλές χορτοφαγικές προτάσεις –σάντουιτς με ξιφία, με τόνο ή σολομό ή hamburger με φιλέτο τόνου, πιπερόριζα και σως μελιού με πορτοκάλι».

Εκτός από τα ομολογουμένως πολύ νόστιμα πανίνι τους, στο μαγαζί σερβίρονται χυμοί λαχανικών για έξτρα health boost ενώ αν θέλεις να τα τσούξεις λιγάκι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά μικρών ελλήνων παραγωγών αλλά και ιταλικές ετικέτες (Prosecco, Chianti) μοναστηριακές, ελληνικές κι ιταλικές μπύρες (Greenberger, Nήσος, Corfu, Septem, Peroni) που συνοδεύονται με σαντουιτσάκια τύπου τάπας, χωρίς πατατάκια και ξηρούς καρπούς -βέρα ιταλικά.

Ο Antonio Tuttera, σεφ και εμπνευστής του Pane Salame.

Ένα από τα σουξέ του μαγαζιού είναι και το πρωινό του με brioche και nutella, ενώ κάθε απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 8 με ένα ποτηράκι κρασί (4 ευρώ) μπορείς να τσιμπολογήσεις απεριόριστα από τον πλούσιο aperitivo buffet του. Μόλις καλοκαιριάσει αναμένεται new entry αφέψημα στο μαγαζί -γρανίτα εσπρέσο με σαντιγί- παραδοσιακό προϊόν της Σικελίας ενώ το Μάιο θα ξεκινήσουν και delivery στις γύρω περιοχές. Buon Appetito!

Pane Salame, Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, 210 3613.829. Ανοιχτό από τις 9.00 μέχρι της 2.00.

Σοφία Αλεξίου

Share
Published by
Σοφία Αλεξίου