Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Ohh Boy θέλει να γλυκάνει το Παγκράτι

Σ’ έναν από τους δρόμους του Παγκρατίου που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ν’ αγάπησαν οι Αθηναίοι κάνοντας τον μια συχνή επιλογή για την έξοδό τους, μια γωνία του «ντύθηκε» στα λευκά και ξεκίνησε να παρασκευάζει συνταγές από εκλεκτά προϊόντα που αφήνουν στον ουρανίσκο μια σπιτική αίσθηση.

Το Ohh Boy έχει σαν σήμα του έναν σκύλο με κόκκινο περιλαίμιο, πήρε το όνομά του από το αγαπημένο κατοικίδιο μιας παρέας ενώ παραπέμπει ταυτόχρονα στο γνωστό κατά την αγγλιστί επιφώνημα που υποδηλώνει ενθουσιασμό.

Δύο φίλοι, γνωρίζοντας καλά την περιοχή που είναι τόσο γειτονιά όσο και πέρασμα, η Μαργαρίτα Σιδερίδου και ο Κλέων Γρηγοριάδης συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν μια πρόταση εξόδου που αποπνέει φρεσκάδα, που θυμίζει κάτι από ελληνικό  νησί παραπέμποντας ταυτόχρονα σε μια σκανδιναβική μινιμαλιστική αισθητική.

Στο Ohh Boy δεν θα βρείτε άγνωστα γλυκά αλλά κλασικές, αγαπημένες συνταγές και vegan επιλογές

Ένα λαχταριστό μπράουνι σοκολάτας

Ρυζόγαλο σερβιρισμένο σε τσαγιερό

Τα γλυκά του καταλόγου μπορείτε να τα πάρετε και για τον δρόμο

Στον χώρο που αφήνει με τις τζαμαρίες του να μπει άπλετο το φυσικό φως παρασκευάζονται καθημερινά, από νωρίς το πρωί, γλυκές γεύσεις και σερβίρονται σε καλαίσθητα, περίτεχνα σερβίτσια αντίκες. Δεν θα βρείτε γλυκά που δεν γνωρίζετε πως μοιάζουν παρά κλασικές συνταγές σε μεγάλες μερίδες και καλές τιμές (οι οποίες μάλιστα είναι χαμηλότερες αν θέλετε να πάρετε και μια λιχουδιά για τον δρόμο).

Σε συνεργασία με μικρούς εγχώριους παραγωγούς και με τη βοήθεια του Θέμου Ανδριανού που διατηρούσε το «Αργυρώ» της Μυκόνου, ο κατάλογος της νέας άφιξης περιλαμβάνει τσίζκεικ, μους σοκολάτας, μπράουνι σοκολάτας, τιραμισού, μιλφέιγ, εκμέκ καταΐφι, κέικ καρότο κι ένα με λεμόνι και παπαρουνόσπορο, κέικ σύκο με μπανάνα, καρύδια , μέλι αλλά και vegan επιλογές όπως τάρτα λεμόνι, τσιζκέικ σοκολάτας και ένα δροσερό ρυγόζαλο με γάλα καρύδας (από 3,50 ευρώ).

Κάτι ψήνεται στην οδό Αρχελάου

Μαζί με όλες τις παραπάνω συνταγές που γεμίζουν την βιτρίνα μπροστά από την ανοιχτή του κουζίνα σερβίρονται και “small eats” (από 4 ευρώ) όπως ένα  γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη με σπιτική γκρανόλα,  μέλι η σιρόπι αγαύης (μπορείτε να απολαύσετε και ένα ποτήρι γάλα στην ίδια λογική), burger αργοψημένου χοιρινού, Β.L.T και σάντουιτς αβοκάντο σε ψωμί σίκαλης με πέστο, χούμους, ντομάτα, μαρούλι. Oι προσεγμένες σαλάτες μάλιστα του καταλόγου, όπως εκείνη με ρεβύθια, πληγούρι, ελιές, κουρκουμά και κύμινο αποτελούν από μόνες τους γεύμα χωρίς να είναι φορτωμένες με κάποιο κρεατικό.

Στο μικροσκοπικό Ohh Boy ενδιαφέρουσα πρόταση στα ποτήρια αποτελούν τα smoothies ενώ όλοι οι καφέδες σερβίρονται με γάλα της επιλογής σας (χωρίς λακτόζη, αμυγδάλου, σόγιας, κατσικίσιο). Επίσης, προσφέρονται μόνο βιολογικά ανθρακούχα αναψυκτικά, μπύρες από μικρές ζυθοποιίες και επιλεγμένα ελληνικά κρασιά μέχρι τις 10 το βράδυ. Για να το γνωρίσετε καλύτερα μένει να βρεθείτε στον δρόμο της Αρχελάου και στον αριθμό 32 από τις 8 το πρωί.


Οhh Boy, Aρχελάου 32, Παγκράτι. Τηλ: 2111838340
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη