Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ο Ζιώγας έμαθε τη Γλυφάδα να τρώει κρέας

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντούμε ταβέρνες και εστιατόρια που έχουν ξεφύγει από τον απλό τίτλο του ‘‘μαγαζιού’’. Μέσα στα χρόνια και χάρη στην ιστορία και την διατήρηση της ποιότητας τους, έχουν περάσει από τη γεύση στη καρδιά και έχουν μετατραπεί σε ζωντανούς μύθους.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτοικο των νοτίων προαστίων και ακόμα ειδικότερα Γλυφαδιώτη, που θα σου πει ότι δεν έχει φάει στον Ζιώγα ή δεν έχει ακούσει για αυτόν. Σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά με το GPS του. Ο Ζιώγας δεν είναι χθεσινός, ούτε ανακάλυψε το ψήσιμο πρόσφατα. Δεσπόζει στο ίδιο σημείο, Αγησιλάου και Σάκη Καράγιωργα, από το 1928 και όχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Είναι η ημερομηνία ίδρυσης της ταβέρνας, όταν ακόμη η οδός Αγησιλάου ήταν δάσος και οι τριγύρω πολυκατοικίες δεν ήταν καν ιδέα.

Περισσότερα ΕΔΩ

NouPou

Share
Published by
NouPou