Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Local Green είναι μια πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας και κάτι παραπάνω από ένα salad bar

Στον δρόμο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας που αλλάζει τέσσερα ονόματα, μόλις δημιουργήθηκε ένα μέρος που ακολουθώντας το παγκόσμιο food trend κάνει το υγιεινό φαγητό πραγματικά νόστιμο. 

Στην οδό Περικλέους -σε ένα σημείο του δρόμου που το πεζοδρόμιο είναι παραδόξως πλατύ ώστε να μπορείς να καθίσεις άνετα για φαγητό- το Local Green είναι μία καταπράσινη desingάτη όαση που δεν απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ως στάση ζωής την υγιεινή διατροφή. 

Η συνταγή είναι απλή αλλά προσεγμένη: το Local Green μοιάζει με το salad bar που χρειαζόταν εδώ και καιρό το κέντρο της Αθήνας αφού προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από φρεσκοκομμένες σαλάτες (από 6,20 έως 7,80 ευρώ). Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Αυτή είναι η βιτρίνα με την πρώτυ ύλη του Local Green.

Ή μάλλον, ένας μέρος της.

Έχει μελετήσει και τα  grain bowls (από 6,50 έως 11,50 ευρώ), τα wraps (από 5,80 έως 6,80 ευρώ), τo acai bowl (7,80 ευρώ) που κερδίζει διαρκώς έδαφος στα μαγαζιά της Αθήνας. Συνδυάζει όλα τα παραπάνω με super foods, όπως βιολογική κινόα, φρέσκο kale και goji berries, ολόφρεσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και θρεπτικές πρωτεΐνες. Στόχος του είναι να γίνει προορισμός για όσους θέλουν να τρώνε γρήγορα αλλά σωστά αφού είναι μια άλλη, διαφορετική στάση για street food.  

Το πλούσιο μενού του συνδυάζει προϊόντα, γεύσεις, συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει μια σειρά από γευστικά και ισορροπημένα γεύματα με πληθώρα vegan και gluten free επιλογών, αλλά και δροσερά ροφήματα όπως σπιτικές λεμονάδες χωρίς ζάχαρη, παγωμένο τσάι με προβιοτικά (Kombucha), νερό με κεφίρ και φυσικούς χυμούς ψυχρής έκθλιψης. 

Το Local Green μόλις άνοιξε στην οδό Περικλέους, είναι μια διαφορετική επιλογή για street food στο κέντρο της Αθήνας.

Το bowl που συνδυάζει το acai berry του Αμαζονίου με μπανάνα, βούτυρο αμυγδάλου και toppings από διάφορα φρούτα και superfoods αποτελεί την απόλυτη υγιεινή και 100% vegan επιλογή. Η σαλάτα κινόα με πρωταγωνιστή το blue cheese, τα φιστίκια Αιγίνης, τα σύκα Κύμης και το τραγανό κινόα χαρίζει ενέργεια ενώ είναι πλούσια σε γεύση. 

Το saigon bowl είναι ένας απολαυστικό συνδυασμός από noodles ρυζιού, corn fed κοτόπουλο σχάρας, μανιτάρια portobello σχάρας και roasted jalapeno sauce. Το wrap με ψητό κουνουπίδι, ανατολίτικα μπαχάρια, γαρίδες στη σχάρα, ροβίτσα, σταφίδες, mesclun, αμύγδαλα, bacon crisps και caesar dressing αποτελεί μια αναπάντεχη, πρωτότυπη και κυρίως χορταστική συνταγή. 

Και σαλάτες έχει, και bowl κι όλα αυτά που διαμορφώνουν το παγκόσμιο food trend που θέλει το υγεινό φαγητό να είναι πραγματικά νόστιμο.

Για επιδόρπιο, πρωινό, για κάθε στιγμή που θέλουμε κάτι γλυκό η σοκολατένια μους αβοκάντο αποτελεί μια ελαφριά επιλογή, ένα άκρως απολαυστικό και θρεπτικό 100% vegan επιδόρπιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτές είναι μόνο μερικές μόνο από τις healthy (και φωτογενείς) προτάσεις που θα βρείτε στο νέο Local Green που σας δίνει την επιλογή να  φτιάξετε το δικό σας γεύμα βασισμένο στις προτιμήσεις του. Η βιτρίνα του με τις άφθονες πρώτες ύλες έχει δημιουργηθεί ώστε να μας χορταίνει με το που την κοιτάξουμε κι έτσι ανταποκρίνεται στα γευστικά γούστα και των πιο απαιτητικών.  

Εκτός από τις προτάσεις του καταλόγου του, στο Local Green μπορείτε να δημιούργησετε το δικό σας γεύμα.

Τα έτοιμα dressing μετατρέπουν τις περισσότερες φορές μια σαλάτα σε πιο παχυντικό γεύμα από μια πίτσα. Γι΄αυτό, στο Local Green είναι κάθε είδους σάλτσα είναι χειροποίητη ενώ παράλληλα, στον κατάλογο του αναγράφονται οι θερμίδες που έχει το γεύμα που επιλέξατε.

Local Green, Περικλέους 30-32. Τηλ: 2103214500
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.