Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Blade Runner, Rutger Hauer

Χάθηκε και αυτός όπως τα δάκρυα μέσα στη βροχή όπως έλεγε στον συγκινητικό μονόλογό του στο Blade Runner, του Ρίντλεϊ Σκοτ.  Εκτός από το  Blade Runner έχει παίξει στο  Ladyhawke, και στο Hitcher όπως και σε πολλές άλλες ταινίες. Η κηδεία του έγινε στη γενέτειρα του Ολλανδία στις 19 Ιουλίου. 

Ο Χάουερ γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας. Είναι γιος των καθηγητών Teunke και Arend Haue και έχει τρεις αδελφές. Μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας των γονιών του, αυτός και οι αδερφές του μεγάλωσαν κυρίως με νταντάδες. Φοίτησε σε σχολή Waldorf.

Στην ηλικία των 15 χρόνων, ο Χάουερ βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε ένα χρόνο τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο. Ο Χάουερ υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας. 

Ίδρυσε επίσης το Rutger Hauer Starfish Association, έναν οργανισμό ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης