Categories: ΓΕΥΣΗ

Στο 48×17 Cycles δεν βρίσκουμε πλέον μόνο τους ποδηλάτες της Αθήνας, αλλά και τα πιο «ελληνικά» tacos

Από την άνοιξη του 2011, το 48×17 Cycles είναι μια διεύθυνση που έχουν επισκεφθεί ήδη όσοι ασχολούνται με την αστική ποδηλασία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής που αυτή πρεσβεύει, όσοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό ανάγλυφο έχει να δώσει πολλά σε έναν εξερευνητή ποδηλάτη. 

Έμπνευση για τη δημιουργία του αποτέλεσε η παγκόσμια ανερχόμενη αστική ποδηλατική κουλτούρα και η αγάπη για ανθρώπους όπως ο Fausto Coppi, ο Eddy Merckx, o Koichi Nakano και o Michael Hübner που όρισαν με το πάθος τους τη «ρομαντική» εποχή του ποδηλάτου. Είναι και το ίδιο «ρομαντικό» απέναντι στην ποδηλασία, την ιστορία και τους θησαυρούς της, κάτι που κανείς αντιλαμβάνεται μόλις δει εκεί ένα ελληνικό ποδήλατο που είχε δημιουργηθεί το 1988 για την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας και για πολλά χρόνια βρισκόταν σκονισμένο σε αποθήκες μέχρι που κάποιοι σκέφθηκαν να το κάνουν στολίδι τους χώρου τους. 

Το 48×17 Cycles παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στην κατασκευή χειροποίητων πλαισίων και custom ποδηλάτων καθώς και μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα τεχνικών ρούχων και αξεσουάρ από ανεξάρτητες αλλά και καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, μαζί με τη δική του σειρά ποδηλατικών ρούχων τα οποία φιλοξενούν μια urban φωτογραφία της Πηνελόπης Γερασίμου, μια χαρακτηριστική δουλειά του street artist B., ένα σχέδιο των Greece is For Lovers μεταξύ άλλων.  

Το 48×17 Cycles είναι μια διεύθυνση που έχουν επισκεφθεί ήδη όσοι ασχολούνται με την αστική ποδηλασία και τον σύγχρονο τρόπο ζωή.

Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στην κατασκευή χειροποίητων πλαισίων και custom ποδηλάτων…

…καθώς και μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα τεχνικών ρούχων και αξεσουάρ από ανεξάρτητες αλλά και καταξιωμένες εταιρείες του χώρου…

…μαζί με τη δική του σειρά ποδηλατικών ρούχων.

Αν και πρόκειται για έναν εξειδικευμένο χώρο, αυτό το κείμενο δεν βρίσκεται κατα λάθος στην κατηγορία «Γεύση». Το 48×17 Cycles εξακολουθεί να αποτελεί σημείο συνάντησης των ανθρώπων που απαρτίζουν την ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας, όμως πλέον υποδέχεται καθημερινά κι όλους εμάς που κατεβαίνοντας τη Μακρυγιάννη και μπαίνοντας στο Κουκάκι ψάχνουμε ένα μέρος το οποίο να ξεφεύγει από τα τουριστικά κλισέ, ένα μαγαζί για να δώσουμε ραντεβού πρωί και βράδυ, για να χορτάσουμε, για να αποκτήσουμε ένα στέκι στην περιοχή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζετε τι ακριβώς είναι cyclocross ούτε ποιοι αποτελούν τη fixed gear σκηνή της πόλης για να βρεθείτε στο ανενεωμένο 48×17 Cycles, στον νέο hip και κοινωνικό χώρο του κέντρου. Το 48×17 Cycles μοιάζει με σύγχρονο σπίτι, είναι φιλόξενο και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Βλέποντας ένα ποδήλατο του ‘96 από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα να κρέμεται από το ταβάνι του, μάλλον ο χώρος θα σας θυμίσει όλα εκείνα τα μέρη που προτείνουν οι εναλλακτικοί οδηγοί και τα αναζητάτε όταν βρίσκεστε σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. 

Όμως, πλέον δεν χρειάζεται να γνωρίζετε από ποδήλατο για να το κάνετε στέκι σας.

Το 48×17 Cycles εξακολουθεί να αγαπά την αστική ποδηλασία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής που αυτή πρεσβεύει…

…αλλά έχει και μια πολύ νόστιμη και πρωτότυπη για τα πιο ελληνικά tacos.

Θα πιείτε και τις μπύρες σας.

Όπως και στα ποδηλατικά του, έτσι και στο φαγητό και το ποτό του τo ανανεωμένο στέκι του Κουκάκιου φροντίζει ό,τι προσφέρει να είναι χειροποίητο και ξεχωριστό. Γι΄ αυτό δημιούργησε τη δική του υγιεινή και χορταστική εκδοχή street food, τα πιο «ελληνικά» tacos της πόλης σε συνδυασμούς που θα σας εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους. 

Μη σκεφτείτε τίποτα το μεξικάνικο, οι τορτίγιες είναι απλά η βάση για την γευστική ιδέα του 48×17 Cycles, αποτελούν τη βάση για να τυλιχτούν μέσα τους ακόμα και κλασικά ελληνικά μαγειρευτά.  Θα δοκιμάσετε τα vegeterian alpe d’ huez (όσο για το όνομά του φαγητού σας, η κορυφή του Alpe d’ Huez αποτελεί μια ποδηλατική πρόκληση, η πρώτη ανάβαση έγινε σε αγώνα του ‘52) με μαρμελάδα κρεμμυδιού, κατσικίσιο τυρί, ραπανάκι, φιστίκι και κόλιανδρο/ τα chabanov’s break με αυγοσαλάτα, σύγκλινο, γραβιέρα και κόλιανδρο/ τα straight vedge με καρύδι, αβοκάντο, κολοκυθάκι και κόλιανδρο που είναι μια πολύ νόστιμη raw και vegan πρόταση. 

Μη σκεφτείτε τίποτα το μεξικάνικο.

Οι τορτίγιες είναι απλά η βάση για την γευστική ιδέα του 48×17 Cycles…

…για να τυλιχτούν μέσα τους ακόμα και κλασικά ελληνικά μαγειρευτά.

Και το μενού συνεχίζεται με τα maglia rosa tacos, τα tacos δηλαδή που βάζουν το μπριάμ σε street food διάσταση και γεμίζονται με φέτα, σως παντζάρι, κολοκυθάκι και κόλιανδρο. Στην ίδια λογική, τα the cannibal φτιάχνονται με μοσχάρι στιφάδο, λάχανο, σως γιαουρτιού, κόλιανδρο και σουσάμι ενώ τα stelvio pass χαρίζουν ενδιαφέρον στο φιλέτο κοτόπουλο με τα ντοματίνια, τη φέτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τη σως γιαουρτιού τους. Ένα χρωματιστό δισκάκι με 2 tacos κοστίζει 5 ευρώ ενώ με 3 tacos κοστίζει 6,50 ευρώ. 

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με specialty καφέ και τσάι από τους έλληνες Handpickers Roasters, με φρέσκους χυμούς και smoothies, με ελληνικά κρασιά, μπύρες και signature cocktails που θα ταιριάξουν και με το brunch του 48×17 Cycles . Τα κέικ και τα cookies, τα cinnamon rolls, η γκρανόλα που θα βρείτε καθημερινά είναι χειροποίητα, ενώ στη μπάρα του θα βρείτε ακόμα και χαλβαδόπιτα. 

Αυτός ο εναλλακτικός και social χώρος της Αθήνας σας περιμένει από το πρωί…

…με specialty καφέ.

Στον δρόμο της Βεΐκου στο Κουκάκι…

…θα συναντήσετε το ανανεώμενο 48×17 Cycles , το νέο hip στέκι της Αθήνας.

Εκτός όμως από τα νόστιμα νέα του, το 48×17 Cycles είναι δραστήριο και σχεδιάζει events, για παράδειγμα, κάθε Παρασκευή θα προσκαλεί έναν selector/DJ/μουσικό στο μπαλκόνι του προκειμένου να παίξει εκείνους τους δίσκους που δύσκολα διαλέγει σε άλλες μουσικές βραδιές. «Μόνο βινύλια και με ένα πικ – απ σε ένα intimate session από μουσικόφιλους προς μουσικόφιλους», όπως λένε, περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ. Και φυσικά πρωτότυπα tacos, bubbly κρασιά από τον εγχώριο αμπελώνα και cocktails που κοστίζουν μόλις 6 ευρώ.

48×17 Cycles
Βεΐκου 2, Κουκάκι, 210 9225488
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη