Βασισμένος σε Π.Ο.Π, βιολογικά προϊόντα και superfoods ο κατάλογός του Κιουζίν προσφέρει ελαφρώς παραλλαγμένες ελληνικές παραδοσιακές, αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου συνταγές. Η σεφ Λένα Σφυρόερα που τον εμπνεύστηκε και τον εκτελεί (πριν μερικά χρόνια διατηρούσε το Lena’s Bio Food Market της οδού Νίκης) υποστηρίζει πως «μέσα από τις πιο αναπάνταχες αντιθέσεις πρώτων υλών προκύπτουν οι πιο δημιουργικές γευστικές συνθέσεις» ενώ στοχεύει στο να μας βγάλει από το μυαλό πως η υγιεινή κουζίνα συνδέεται απαραίτητα με άνοστα πιάτα.
Με vintage διάθεση και φλοράλ λεπτομέρειες, ξύλινα έπιπλα και ταπετσαρίες που θυμίζουν μπροκάρ ύφασμα, πατάρι με χτιστούς καναπέδες, ένα μοτοποδήλατο των 50s και ένα εξίσου παλιό ταχυδρομικό μηχανάκι, το εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού διαθέτει έναν φιλόξενο και αξιοπρόσεκτο χώρο πέρα από καλό φαγητό. Επιστρέφοντας όμως στην κουζίνα του, το ψωμί του είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται καθημερινά εκεί όπως και ο δίσκος με τις αλοιφές από όλη την Ελλάδα που συνοδεύει ιδανικά τις φέτες από λευκό βιολογικό αλεύρι ή τις πολύσπορες από χαρουπάλευρο.
Τα ορεκτικά του Κιουζίν (από 5,50 έως 11,50 ευρώ) μας ταξιδέυουν σε όλη την Ελλάδα αφού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κοπανιστοπιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, τριπλοτηγανισμένες πατάτες Νάξου με αυγά μάτια, κρέμα φέτας και μπέικον μαύρου χοίρου ή με ρίγανη και θυμάρι, μοσχαρίσια κεφτεδάκια στο φούρνο γεμιστά με αρσενικό Νάξου και παναρισμένα με σπόρους και σάλτσα ντομάτας, αλμυρούς λουκουμάδες με κρέμα κοπανιστής και καρύδια Βόλου, «φακελάκι» παστουρμά με σάλτσα ντομάτας και κασέρι Μυτιλήνης, γαρίδες σαγανάκι πάνω σε μπρουσκέτα με πηχτόγαλο Χανίων.
Μαζί με τα τρία εναλλασόμενα πιάτα ημέρας, ένα μπιφτέκι μοσχάρισιου κιμά με τραγανές πατατοτιγανίτες, ψητά λαχανικά και σπιτική κέτσαπ, ένα ψαρονέφρι με γλυκοπικάντικη σάλτσα, μεσογειακή σαλάτα και πατάτα ψητή με πηχτόγαλο Χανίων, ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο μπούτι με πατάτα ψητή και ραγού μανιταριών, ένα μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με μελωμένα κρεμμύδια, πετιμέζι, δενδρολίβανο και ψητή πατάτα με κρέμα φέτας, ένα rib eye με πατάτες τηγανιτές, ένας σολομός σε κρούστα μυρωδικών και βοτάνων, μια ψητή μπριζόλα τόνου με λαδολέμονο μουστάρδας και αγριόριζο με λαχανικά αποτελούν τις νόστιμες και επικεντρωμένες στα κρεατικά επιλογές που προσφέρει ο κατάλογος σε κυρίως πιάτα (από 10,90 έως 19 ευρώ).
Το Κιουζίν όμως δεν γνωρίζει μόνο από καλομαγειρεμένο κρέας αλλά και από ιδιαίτερες σαλάτες. Ανάμεσα στις συνταγές θα βρείτε αχνιστό σταμναγκάθι με μαυρομάτικα φασόλια, απάκι, ντοματίνια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, καπνιστή πέστροφα Μεσολογγίου με σπανάκι και ρόκα, σαλάτα από φακές beluga με κινόα, cranberries, ελιές, φυστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, σαλάτα με δίκκοκο σιτάρι, φαγόπυρο, μπρόκολο και καρότα, ταμπουλέ με κινόα και βινεγκρέτ λάιμ (από 7,50 έως 13,90 ευρώ).
Όπως κι ο υπόλοιπος κατάλογος, έτσι και τα επιδόρπια του Κιουζίν (από 5,50 έως 6,50 ευρώ) είναι βασισμένα σε κλασικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές. Μια καρυδόπιτα με κρέμα τυριού και σάλτσα εσπρέσο, μια μους ρυζόγαλου με λευκή κουβερτούρα και φράουλες ή ένα ραβανί με κρέμα μαστίχας θα ολοκληρώσουν γλυκά το γεύμα σας από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα.