Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Joshua Tree Café είναι το υγιεινό pop diner που φέρνει την Καλιφόρνια στο Μετς

Καλιφορνέζικο εθνικό πάρκο κι ανακηρυγμένο μνημείο από το 1936, το Joshua Tree National Park των (περίπου) 800 χιλιάδων στρεμμάτων πήρε το όνομά του από ένα από τα πιo ανθεκτικά είδη που φύεται στην έκτασή του και, το 2020, έδωσε το όνομά του στην πιο ηχηρή νέα άφιξη της (σιγά σιγά) μεταπανδημικής Αθήνας.

Ίσως οι κάτοικοι του Μέτς να μην το περίμεναν, αλλά το Κάιν πριν 4 χρόνια άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η οδός Αναπαύσεως μια καινούρια πιάτσα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο. Η νέα προσθήκη στην εικόνα της γειτονιάς του Α’ νεκροταφείου είναι μια γωνία που πήρε χρώμα από ένα όμορφο all day καφέ. To Joshua Tree Café είχε κάνει αίσθηση ήδη από τις προετοιμασίες του που παρακολουθούσαμε μέσω Instagram και με το που άνοιξε γέμισε με όσους περίμεναν να το γνωρίσουν. Η παραδοξότητα του σημείου, το γεγονός ότι αυτό το σημείο της Αθήνας -παρότι συνδεδεμένο με την τελευταία παράστασή της- έχει ζωή από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ κάνει ακόμα πιο ελκυστική κάθε καινούρια ιδέα που γεννιέται πλέον εκεί. 

Τι το διαφορετικό φέρνει τo Joshua Tree Café; Αρχικά έχει μια πολύ funky αισθητική, είναι ένα pop diner με μεγάλες τζαμαρίες, άνετες γωνιές και τραπεζάκια έξω, σε ένα από τα πιο πλατιά πεζοδρόμια της Αθήνας. Για όσα θα δείτε και θα γευθείτε εκεί, υπεύθυνοι είναι η Σκεύη Ερωτοκρίτου – αν κυκλοφορείτε θα την ξέρετε από το Blue Bird της Ηπίτου και ο Σαλόνικος Σαλονικίδης.

Έχοντας μια, όχι και τόσο μακρόχρονη αλλά, πυκνή φιλία, έχουν κάνει μαζί πολλά μακρινά ταξίδια, έχουν βρεθεί πάνω από μια φορά στην Καλιφόρνια, έκαναν «το πιο απολαυστικό roadtrip» όπως το περιγράφουν, είδαν από κοντά το πλέον προσαρμοστικό -και πολυδοξασμένο για τις αντοχές του σε ακραία υψηλές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες- δέντρο ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγαν εδώ και καιρό πως θα φτιάξουν μαζί έναν χώρο που θα προσφέρει όσα αρέσουν και στους ίδιους, ένα μέρος που φτιάχνει τη διάθεση στο μάτι και στη γεύση προσφέροντας υγιεινές αλλά καθόλου ανιαρές συνταγές. 

Αν έχετε καιρό να περάσετε από την οδό Αναπαύσεως, σας έχει νέα.

Εκεί δημιουργηθεί το νέο hot στέκι…

To Joshua Tree Café είχε κάνει αίσθηση ήδη από τις προετοιμασίες του που παρακολουθούσαμε μέσω Instagram και με το που άνοιξε γέμισε με όσους περίμεναν να το γνωρίσουν.

Με σήμα τους λοιπόν ένα δείγμα της φύσης που συμβολίζει τη δύναμη, διαμόρφωσαν έναν χώρο ελκυστικό για όλους, το λέω αυτό γιατί στο μενού θα δείτε ότι πάνω από τις μισές προτάσεις του καταλόγου είναι vegan και τα λίγα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του για τα vegeterian πιάτα του είναι βιολογικά. Παρόλα αυτά, δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ακολουθούν μια τέτοια διατροφή. Τo Joshua Tree Café άνοιξε και για όλους εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν ένα πιο «καθαρό βρώμικο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινάει από νωρίς το πρωί με καφέ από την Area 51, και δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλη εταιρεία specialty καφέ, αφού το ονομά της παραπέμπει σε μια άλλη αμερικάνικη έρημο, στην περιοχή 51 της Νεβάδα, εκεί που βρίσκεται η πιο αυστηρά φυλασσόμενη στρατιωτική βάση αεροπορίας των ΗΠΑ (αμέτρητες οι θεωρίες συνωμοσίας  για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στις εγκαταστάσεις της). Ο ποιοτικός και καλοφτιαγμένος καφές είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Joshua Tree, το μαρτυρά άλλωστε η custom εντυπωσιακή La Marzocco μηχανή πουδεν περνά απαρατήρητη στην μπάρα του. 

Τo Joshua Tree Café έχει πολλές υγιεινές, vegan και vegeterian επιλογές,

…αλλά ξέρει και από «καθαρό βρώμικο».

Ένα hot dog θα πείσει ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους.

Η Σκεύη και ο Σαλόνικος ήθελαν να ασχοληθουν και με τα «εναλλακτικά» ροφήματα του καφέ όπως τα superfood lattes, ένα παγκόσμιο trend που και οι ίδιοι ακολουθούν προσφέροντας δικά τους blends, φρέσκο τζίντζερ και plant-based γάλα – πρόκειται για ένα μείγμα υπερτροφών σε ρόφημα που θα σας ανταμείψει με τις γεύσεις και και τη διατροφική του αξία. 

Αν θέλετε κάτι δροσιστικό, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε τα smoothie bowls (από 7 ευρώ). Στο Joshua Tree το brunch (από 4,50 έως 7,50 ευρώ) δεν έχει την έννοια του γεύματος ανάμεσα στο πρωινό και στο μεσημεριανό, είναι φαγητό που σερβίρεται όλη μέρα πιστό σε μια all day φιλοσοφία. Τα vegeterian χορταστικά tacos με τορτίγια μπλε καλαμποκιού και γέμιση μανιταριού, ψητού ανανά και κάσιους, σως γιαουρτιού και μπαχαρικών / το vegan και πολύ επιτυχημένο mac and cheese με μακαρονάκι σε λιωμένο φυτικό τυρί, με ψητο κουνουπίδι, κομματάκια από λουκάνικο beyond και σχοινόπρασο / το hot dog σε ψωμάκι παπαρουνόσπορου με σως μαγιονέζας, γλυκού τσίλι κι αβοκάντο νομίζω ότι θα πείσουν και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους. Επίσης, όχι μόνο δεν λείπουν τα pancakes από το all day brunch (μέχρι τις 9 το βράδυ), αλλά έχετε και την επιλογή να τα ζητήσετε κλασικά ή vegan. 

To Joshua Tree Café είναι η νέα στάση για ποιοτικό καφέ, brunch αλλά και πότο στο Μετς.

Aνοίγει τις πόρτες του από τις 9 το πρωί…

…και συνεχίζει μέχρι τη 1 το βράδυ…

…προσφέροντας όσα μας κρατάνε σε ένα μαγαζί.

Όσο για την πιο βραδινή του πλευρά, θα βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα από signature cocktails, υπάρχουν και τα classics. Ξεχωρίζει το τολμηρό Bloody Μaria που αντικαθιστά τη ντομάτα με αβοκάντο και πιπεριές χαλαπένιος, είναι αρκετά καυτερο αλλά “it growns on you”.  

Joshua Tree Café
Αναπαύσεως 13, Μετς, 210 9239747
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη