Categories: ΓΕΥΣΗ

Το μe είναι η νέα στάση για υγιεινό πρωινό στο κέντρο της Αθήνας

Τι αντιπροσωπεύει το μe για ένα σημείο υγιεινής και νόστιμης κουζίνας στην Αθήνα; Συνδυάζοντας γράμματα από διαφορετικά αλφάβητα όπως συνδυάζει τις επιρροές από διάφορες κουζίνες και διατροφικές τάσεις, το μe θέλει να εκφράσει οτιδήποτε θετικό μπορούμε να βάλουμε στην καθημερινότητα μας, όπως το να ξεκινήσουμε τη μέρα μας μe αισιοδοξία, να τη συνεχίζουμε μe τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να την ολοκληρώσουμε μe τις χορταστικές προτάσεις ενός προσεγμένου χώρου φαγητού και ό,τι άλλο καλό και χαλαρωτικό μπορείτε να σκεφτείτε.  

Ο Ηλίας Σταυρόπουλος ανήκει στη νέα γενιά σεφ της Αθήνας και μόλις πριν ένα μήνα μας παρουσίασε το δικό του νόστιμο εγχείρημα.

Έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα δίπλα στον Ανδρέα Λαγό και αφού ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου για να αντλήσει εικόνες και γευστικές εμπειρίες, επέστρεψε στη βάση του και κατέληξε ότι αυτό που θέλει να προσφέρει με την κουζίνα του είναι γεύσεις που χαρακτηρίζονται από απλότητα. 

Το μe είναι μίνιμαλ σε όλα του. Από τον χώρο του που βγάζει μια φρεσκάδα μέχρι τον κατάλογο φαγητού του που αποφεύγει οτιδήποτε περιττό, πρόκειται για μία από τις νέες αφίξεις της πόλης οι οποίες ακολουθούν την πιο πρόσφατη τάση που θέλει το υγιεινό φαγητό να είναι ελκυστικό και πραγματικά νόστιμο. 

Το μe άνοιξε στην οδό Καψάλη στο Κολωνάκι κι είναι μίνιμαλ σε όλα του.

Η νέα στάση της οδού Καψάλη στο Κολωνάκι που θέλει να αποτελεί προορισμό στο ξεκίνημα της ημέρας μας, γι’ αυτό και προσφέρει εξαιρετικό καφέ (στον οποίο έχετε την επιλογή να προσθέσετε γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας), πλούσια smoothie, προσεγμένα σνακ, και προτάσεις που καλύπτουν πολλά γευστικά γούστα. Το matcha και το carrot κέικ του, το parfait γιαούρτια του με αβοκάντο, μύρτιλα, παστέλι, θυμαρίσιο μέλι ή με berries ψημένα μούσλι κανέλας και maple syrup είναι υπέροχες προτάσεις προκειμένου να φάτε κάτι γλυκό και ισορροπημένο για πρωινό.

Είναι ένα από τα νέα μέρη της Αθήνας που επενδύουν στην υγιεινή αλλά νόστιμη κουζίνα.

Γεύσεις όπως το τολμηρό porridge banoffee με flakes σοκολάτας , φυστικοβούτυρο, καραμελωμένο αμύγδαλο και το toast σπανάκι, μαλακιά φέτα, κασέρι, και φρέσκα μυρωδικά σε προζυμένιο ψωμί έχουν ήδη αγαπηθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι συνταγές με βιολογικά αυγά αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για το μe και προσφέρονται σε διάφορες ενδιαφέρουσες εκδοχές όπως η fluffy ομελέτα με μοτσαρέλα, τσένταρ και zαμπόν fouantre, η green με ασπράδια, kale, ψητά ντοματίνια και κουκουνάρι, η κρέπα ολικής με λιναρόσπορο, κρέμα παρμεζάνας, προσούτο και σπαράγγια που πρέπει να δοκιμάσετε, τα scramble σε φρυγανισμένο ψωμί ζέας, τα ποσέ με γιαούρτι, γκρεμολάτα, λάδι πάπρικας και ψητά ντοματίνια ενώ μπαίνουν και βραστά σε μια σαλάτα με ψητό χαλούμι, πλιγούρι, kale, αβοκάντο και ταχίνι. 

Αυτό είναι το matcha κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε.

Και μερικές μόνο από τις συνταγές με βιολογικά αυγά που προσφέρει το μe.

Τα πιάτα του προσφέρονται και take away.

Ο σεφ που ενδιαφέρεται «τόσο για τη γεύση όσο και για την σωστή πέψη», όπως λέει επενδύει στην εγχώρια βιολογική πρώτη ύλη, αποφεύγει τα dressing και τα αντικαθιστά με υλικά όπως το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα φρέσκα μυρωδικά. Τα πιάτα του προσφέρονται και take away ενώ από την κουζίνα του που λειτουργεί μέχρι τις 22:30 μπορούν να βγουν τα αυγά του καταλόγου ακόμα και το βράδυ. 

Στο μe θα βρείτε επίσης ωραίες vegan προτάσεις όπως η caesar salad, το φαλάφελ και το cheesecake του, δροσερές και χορταστικές σαλάτες με βάση τις φακές beluga, τις καρδιές μαρουλιού ή  τα ντοματίνια συνδυασμένα με ψητό καλαμπόκι. 

Το μe επενδύει στην εγχώρια βιολογική πρώτη ύλη, αποφεύγει τα dressing…

κι έχει πολύ ωραίες vegan προτάσεις.

Όσο για τα «κυρίως» του καταλόγου που είναι ιδανικά τόσο για ένα μεσημεριανό διάλειμμα όσο και ένα βραδινό γεύμα με ελληνικό κρασί ή μια εγχώρια μπύρα είναι -μεταξύ άλλων- ένα ριζότο fontina με baby σπανάκι, λεμόνι και αμύγδαλο, paccheri με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι και πεκορίνο, οrecchiette με πέστο πασατέμπο, πανσέτα και παρμεζάνα, τα κεφτεδάκια με σοτέ σπανάκι, γιαούρτι κουρκουμά και αρωματικό πλιγούρι, το φιλεταρισμένο λαβράκι φιλέτο με λαδολέμονο ντομάτας, κολοκυθάκι και μαραθόριζα. 

Πρόκειται για μία από τις νέες αφίξεις της πόλης οι οποίες ακολουθούν την πιο πρόσφατη τάση που θέλει το υγιεινό φαγητό να είναι ελκυστικό και πραγματικά νόστιμο.

Το μe λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 (το Σάββατο από τις 8:30 και την Κυριακή από τις 9:30) και σβήνει τα φώτα τους στις 23:30. Ο καφές του κοστίζει από 2,50 ευρώ και τα πιάτα από 5,50 έως 16,50 ευρώ.  

μe, Καψάλη 10, Κολωνάκι. Τηλ: 2107242588.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.