Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μπορεί η Σαμ να Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι, αλλά μαγειρεύει υπέροχα

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στο Η Σαμ Τα έχει Με Λάθος Αγόρι είναι, φυσικά, το όνομά του. Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του μοντέρνου αυτού εστιατορίου πόλης, ο Ανδρέας Τσορμπατζόγλου έχει γράψει ένα μυθιστόρημα με αυτό ακριβώς τον τίτλο. Το βιβλίο, που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες είναι μια ιστορία αγάπης, ενός αγοριού με επιλεκτική αλαλία με ένα κορίτσι.

Ένα ελληνικό μπιστρό στο Μεταξουργείο που αγαπά τα ελληνικά πιάτα με ευρωπαϊκή πινελιά.

Και πολύ όμορφος, ζεστός χώρος.

Και το Η Σαμ Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι έχει ήδη αναπτύξει μια σχέση αγάπης με το κοινό του, που αποτελείται κυρίως από 30+ καλλιτέχνες και φιλότεχνους. Άλλωστε ήδη κάποιες Πέμπτες έχουν γίνει live (jazz, swing, καλή ποπ και έντεχνο), ενώ υπάρχει η σκέψη να γίνονται πιο τακτικά live με ηθοποιούς να αναλαμβάνουν τον ρόλο των τραγουδιστών.

Το δεύτερο, και πολύ σημαντικό,που σου κάνει εντύπωση είναι το φαγητό. Τα πιάτα έχουν ελληνικές βάσεις, θα γευθείτε ελληνικά τυριά και αλλαντικά, φάβα, καβουρμά από τη Δράμα και ντάκο. Όμως θα αντιληφθείτε και μια ιδιαίτερη ευρωπαϊκή πινελιά που βάζει με εύστοχο τρόπο ο σεφ Τάσος Θεοτόκης.


Οι ιδιοκτήτες Ανδρέας Τσορμπατζόγλου και Μανώλης Μαρκαντώνης.

Αξίζει να δοκιμάσετε τη ραφινάτη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γιδινό τυρί Νάουσας (5,8 €), την πλούσια, χορταστική πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον σε βινεγκρέτ από λάδι τρούφας (7,5 €), το ζουμερό μπιφτέκι της Σαμ με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και αρωματισμένο βούτυρο (8,5 €), το παραδοσιακό ιταλικό μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες (9,5 €) που αν και χαρακτηρίζεται στη γείτονα χώρα «το φαγητό του φτωχού» εδώ το τρως και αισθάνεσαι πλούσιος, το χταποδάκι στιφάδο με τηγανητές πατάτες (που αν και στιφάδο είναι εξαιρετικά ελαφρύ και το χταποδάκι ιδανικά μαγειρεμένο και μαλακό) και φυσικά τα απίθανα μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στο ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας (9 €) που λιώνουν ηδονικά στο στόμα κι από ό,τι μαθαίνω είναι το μεγάλο σουξέ της κουζίνας της Σαμ, διόλου τυχαία όπως καταλαβαίνω από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Το δείπνο ολοκληρώνεται με γλυκό κρέμας λεμονιού με χειροποίητο παστέλι που αφήνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, όπως ακριβώς πρέπει μετά από τέτοιο φαγοπότι.

Και μιας και είπαμε φαγοπότι τι πίνουμε στη Σαμ; Εξαιρετική τσικουδιά από το Καστέλι Χανίων, ρακόμελα, τσίπουρα και ούζα, πολύ ωραίο χύμα κρασί και φυσικά μπίρες.

Παραδοσιακό ιταλικό μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες.

Χταποδάκι στιφάδο με τηγανητές πατάτες.

Μπορεί το Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι να είναι μόλις δύο μηνών έχει όμως ήδη διακριθεί με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Critics’ Choice Award για το καλύτερο value for money εστιατόριο των Estia Awards. Πέρα από αυτό φεύγοντας διαπιστώνω ότι Τετάρτη, σε μια από τις πιο κρύες νύχτες του φετινού χειμώνα, ετοιμάζεται ένα τραπέζι για 14 άτομα ενώ κι όλα τα υπόλοιπα έχουν αρχίσει να γεμίζουν από νωρίς.


Η Σαμ έχει βρει ήδη τα σωστά αγόρια και κορίτσια που την αγαπούν.

Η είσοδος του μαγαζιού.
Και η ταμπέλα με το χαρακτηριστικό όνομα του.
Οι ιδιοκτήτες Ανδρέας Τσορμπατζόγλου και Μανώλης Μαρκαντώνης.
Ένα ελληνικό μπιστρό στο Μεταξουργείο που αγαπά τα ελληνικά πιάτα με ευρωπαϊκή πινελιά.
Και πολύ όμορφος, ζεστός χώρος.
Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γιδινό τυρί Νάουσας και πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον σε βινεγκρέτ από λάδι τρούφας. more
Μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στο ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας.
Μπιφτέκι της Σαμ με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και αρωματισμένο βούτυρο.
Παραδοσιακό ιταλικό μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες.
Χταποδάκι στιφάδο με τηγανητές πατάτες.
Κρέμα λεμόνι με χειροποίητο παστέλι.

Η Σαμ Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι, Λεωνιδου 80 & Σαλαμινος, Κεραμεικός, 210 5222.999
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.