Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Οι μαύρες ταλιατέλες του School Pizza Bar θα σε κάνουν να αναφωνήσεις, Mamma Mia!

Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει να κόβουν βόλτες στο κέντρο της πόλης, τότε σίγουρα θα έχετε περάσει μπροστά από το School Pizza Bar. Για την ακρίβεια θα έχετε κοντοσταθεί μπροστά του, αφού οι μυρωδιές που βγαίνουν από μέσα, μπορούν και λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους πάντα πολυάσχολους και κυρίως πάντα πεινασμένους Αθηναίους.

Με γεύσεις που φέρνουν στο μυαλό Ιταλία, οι πίτσες και τα ζυμαρικά του, σε κάνουν να νομίζεις ότι τα έχει μόλις μαγειρέψει μια βέρα Ναπολιτάνα ή ακόμα καλύτερα μια πάντα περιποιημένη και κοτσονάτη Κερκυραία γιαγιά, που διαλέγει με αγάπη και φροντίδα τα υλικά της για να προσφέρει στους καλεσμένους της μόνο τα πιο νόστιμα φαγητά. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του School Pizza Bar, που την αντιλαμβάνεσαι μόλις δεις το πρώτο χαμόγελο που θα σε υποδεχτεί και σε βάλει να κάτσεις στο τραπέζι σου. Αυτά τα χαμόγελα σε συνδυασμό με τις προσεγμένες πρώτες ύλες, είναι που το έχουν κάνει αγαπημένο σποτ για όσους θέλουν να φάνε κάτι ξεχωριστό και νόστιμο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν λεφτά που δεν είχαν υπολογίσει.

Αυτό που έκανε School Pizza Bar πόλο έλξης για τους Αθηναίους ήταν χωρίς αμφιβολία οι τραγανιστές του πίτσες με την λεπτή ζύμη, όπως τις τρώνε οι Ιταλοί κι ας έχουμε εμείς συνηθίσει την πιο αμερικάνικη εκδοχή τους. Επειδή όμως οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτές τις τραγανιστές πίτσες, δεν μένουν ποτέ στάσιμοι και θέλουν να προσφέρουν συνεχώς νέες γευστικές εμπειρίες στους φανατικούς του School Pizza Bar, αλλά και σε αυτούς που τώρα αρχίζουν να το ανακαλύπτουν, φέρνουν για άλλη μια φορά τα πάνω κάτω στο μενού τους, κάνοντας το ακόμα πιο δύσκολο για εμάς να διαλέξουμε τι θα φάμε πρώτο και τι θα αφήσουμε για την άλλη φορά που θα κάτσουμε στα «θρανία» του.

Mπιφτέκια μοσχαριού, ζυμωμένα με μανιτάρια πορτσίνι και φρέσκα μυρωδικά.

Ζητήστε να σας φτιάξουν μαύρες ταλιατέλες με καραβιδοουρές, φινόκιο και αβγοτάραχο και απολαύστε το πάρτι που θα λαμβάνει χώρα στον ουρανίσκο σας, με κάθε μπουκιά που θα παίρνετε. Το πάρτι απογειώνετε αν συνοδέψετε τις μαύρες ταλιατέλες σας με ένα Ασύρτικο σαντορινιό κρασί. Αν φυσικά, δεν είστε πολύ των θαλασσινών, τα μπιφτέκια μοσχαριού, ζυμωμένα με μανιτάρια πορτσίνι και φρέσκα μυρωδικά, τα οποία συνοδεύονται από νιόκι πατάτας με σπανάκι, θα σας κάνουν να αναζητάτε μανιωδώς την συνταγή. Τα τόσο ιδιαίτερα αυτά μπιφτέκια πάνε χέρι-χέρι με ένα ποτήρι κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί. Και φυσικά για τους γνήσιους λάτρεις του κρέατος, η ταλιάτα  από black-angus, με λαχανικά βουτύρου, είναι ότι πρέπει για να σας κάνει να δείτε το κρέας με άλλο μάτι και να το αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ.

Mαύρες ταλιατέλες με καραβιδοουρές, φινόκιο και αβγοτάραχο.

Tαλιάτα από black-angus.

Όποια κι αν είναι η επιλογή για το κυρίως πιάτο σας πάντως, πρέπει να μας δείξετε εμπιστοσύνη και να διαλέξετε για ορεκτικό μπρουσκετάκια σολομού με κρέμα γκοργκοντζόλας, φινόκιο και τριμμένο κολοκύθι. Αυτές οι μικρές στο μάτι μπουκίτσες, θα δημιουργήσουν μεγάλες εκρήξεις γεύσεων στο στόμα σας, με την υφή της κρέμας γκοργκοντζόλας να δένει τέλεια με τον δροσερό σολομό.

Mπρουσκετάκια σολομού με κρέμα γκοργκοντζόλας.

Ως ιδανικό συνοδευτικό στις νέες γεύσεις του School Pizza Bar, επιλέξτε την σαλάτα με άισμπεργκ, ραντίτσιο, βαλεριάνα, πατζαρόφυλλα, εσκαρόλ, γραβιέρα, ξηρούς καρπούς, σταφύλι και vinaigrette φράουλας, που περικλείει μέσα της ένα ολόκληρο, μεσογειακό καλοκαίρι. Επειδή όμως κάθε γεύμα έχει ένα τέλος και κάθε τέλος οφείλει να είναι γλυκό, η cassata Sicilliana με κρέμα τυριού, φυστίκι Αιγίνης και γλάσο πορτοκαλιού, θα σας κάνει να νομίζετε ότι κόβετε βόλτες στα στενά του Παλέρμο, ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Cassata Sicilliana.

Σαλάτα με vinaigrette φράουλας.

Βέβαια, αν θέλετε να μείνετε πιστοί στις πίτσες του School Pizza Bar, που το έκαναν άλλωστε αυτό που είναι τώρα, οι δυο νέες γερμανικές πίτσες του, ναι πολύ καλά ακούσατε, γερμανικές πίτσες, θα ικανοποιήσουν την πείνα σας, όπως το κάνουν εδώ και πολύ καιρό. Pizza mit schinken με σάλτσα ντομάτας , mix τυριών, πικάντικο γερμανικό λουκάνικο, μουστάρδα, πράσσο, και τριμμένο καρότο ή pizza mit Glattbutt με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών, καπνιστή μπριζόλα, chilly πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, μανιτάρια και Άισμπεργκ. Η επιλογή είναι δική σας και δεν σας εμποδίζει κανείς από το να τις δοκιμάσετε και τις δυο, αν είστε αναποφάσιστοι.

Pizza mit schinken.

Pizza mit Glattbutt.

Τώρα λοιπόν, ξέρετε πως την άλλη φορά που θα καθίσετε στα πιο νόστιμα τραπεζάκια της πλατείας Αγίας Ειρήνης, οι γεύσεις θα έχουν αλλάξει  ή ακόμα καλύτερα θα έχουν απογειωθεί, τα χαμόγελα και η νοστιμιά όμως, θα έχουν μείνει ίδια.

School Pizza Bar, Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 21 0325 1444
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι