Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Για brunch και κοκτέιλ στο Spollati

Τα τραπεζάκια στο Spollati, σχεδόν από την πρώτη μέρα που άνοιξε, είναι πάντα γεμάτα. Σε μια πιάτσα που ο ανταγωνισμός είναι έντονος, καθώς η πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή τα τελευταία έτη, η διάρκεια στο χρόνο και η ανοδική πορεία είναι πάντα το ζητούμενο. Κι αυτός ο στόχος για να εκπληρωθεί, απαιτεί συνεχή κινητικότητα, ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς τις νέες τάσεις και τις ανάγκες του κοινού, καθώς και αδιαπραγμάτευτα μόνιμη σχέση με την ποιότητα.

Μπρουσκέτες με ψωμί ζέας, αβοκάντο, γλυκά ντοματίνια και μοτσαρέλα

Αφουγκραζόμενο, λοιπόν, την τάση του brunch τα Σαββατοκύριακα, το Spollati -υπό την επιμέλεια του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου- προτείνει δροσερό γιαούρτι με μέλι και μούσλι, πολύχρωμες τραγανές μπρουσκέτες από ψωμί ζέας με βουτυρένιο αβοκάντο, κόκκινα γλυκά ντοματίνια και μοτσαρέλα, αυγά «Spollati benedict», δηλαδή δύο ποσέ αυγά σε ψωμάκια bao που φτιάχνουν οι ίδιοι με σπιτική σως hollandaise, το ένα με παστράμι και το άλλο με σούπερ ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από black angus και τέλος μια εθιστική μαύρη σοκολατόπιτα, φτιαγμένη με την κορυφαία σοκολάτα Valhrona, «ξαπλωμένη» σε ένα στρώμα από ανάλαφρη κρέμα βανίλιας. Όλα τα παραπάνω σερβίρονται από τις 12:00 έως τις 17:00, κοστίζουν μαζί μόλις 15€, είναι κάτι παραπάνω από χορταστικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο «υπερ-πεινασμένων», ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος τα πιάτα ξεχωριστά.

Η σοκολατόπιτα με αυθεντική σοκολάτα Valhrona

Οι ιδιοκτήτες του Spollati, Γιώργος Αμπεριάδης και Ιωάννα Σιδηρά, εκτιμούν ιδιαίτερα και τα κοκτέιλ που ζουν, γενικά ως τάση, μεγάλες μέρες δόξας παγκοσμίως. Αγκάλιασαν αυτό το ρεύμα και εμπιστεύτηκαν τον bartender Σταύρο Τιτάκη, ο οποίος δημιούργησε για το Spollati μια προσεγμένη λίστα με 18 κοκτέιλ, ταιριαστά με το οικείο χώρο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το κοριτσίστικα ντελικάτο Skinos Touch, με πρωταγωνιστή την αγαπημένη μαστίχα Skinos σε συνδυασμό με amaro Averna, λεμόνι, μεθυστική λεβάντα και αρωματικά bitters, αλλά και το πιο στιβαρό κόκκινο Bulevar με βάση το μπέρμπον και το Campari. Εξίσου εντυπωσιακό, σαν μια ανάσα από την Καραϊβική, το κίτρινο The Flow of Rum με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, τόνγκα, σιρόπι spices και ginger beer. Σε ένα ποτήρι σε στυλ βίντατζ σερβίρεται το King’s Euforia με την ελληνική καταγωγή καθώς περιέχει τσίπουρο Βασιλιά, λεμόνι, πορτοκάλι, λουίζα, μέλι, μπαχαρικά και αρωματικά bitters, ενώ καλή επιλογή για όσους αγαπούν τα κοκτέιλς με τζιν είναι το La Vendo που συνδυάζει το αγαπημένο spirit του Τσώρτσιλ με λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, λεβάντα και αρωματικά bitters. Πρόσφατα στο Spollati αποφάσισαν πως οι Πέμπτες από τις 17.00 – 20.00 θα ονομάζονται Aperitivo Spollati πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν  χαμηλές τιμές σε απεριτιφ, long drinks, κρασιά, βερμουτ κλπ, ενώ οι Τετάρτες αποκτούν τον τίτλο Gin & Tonic nights, καθώς ο κατάλογος θα περιλαμβάνει με 3-4 τζιν τόνικ ειδικά για την περίσταση.

Skinos Touch, με μαστίχα Skinos, amaro Averna, λεμόνι, λεβάντα και αρωματικά bitters

Το κατακόκκινο Bulevar με μπέρμπον και Campari

The Flow of Rum ή πιο απλά ο δρόμος για την Καραϊβική

La Vendo, με τζιν λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, λεβάντα και αρωματικά bitters

Εννοείται ότι στον κατάλογο εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν τόσο τα δύο best seller burger (το πρώτο με Black Angus και το δεύτερο με μπιφτέκι ιβηρικού χοίρου και πικάντικο ισπανικό τσορίθο), η ζεστή πατατοσαλάτα με τα «ζωντανά» χορταρικά και το μελάτο αυγό και φυσικά οι μονοποικιλιακοί καφέδες. Καθώς, μάλιστα, ο καιρός σταδιακά ζεσταίνει, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τον cold brew, δηλαδή τον καφέ φίλτρου, ο οποίος παρασκευάζεται με τη μέθοδο της κρύας εκχύλισης.

Signature dish, η ζεστή πατατοσαλάτα με λαχανικά και αυγό

Με ανανεωμένη διάθεση και νέες προτάσεις προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εποχής το Spollati έρχεται ακόμη μια φορά να δικαιώσει όσους το αγάπησαν από το ξεκίνημά του και να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων (λίγων!) δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα.

Spollati, Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, τηλ. 215 5513004

Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου