Μια ανάσα μακριά από το μετρό του Κεραμεικού συναντάς έναν κόσμο αναμνήσεων που εδώ και μερικά χρόνια δεν σταματά να κινείται από νωρίς το πρωί μέχρι το ξημέρωμα. Οι γεύσεις, τα πρόσωπα, οι μουσικές εναλλάσσονται από το 2010 στο Gazi College της πολυσύχναστης οδού Περσεφόνης, στο πιο παλιό σε ηλικία και πιο μινιόν σε μέγεθος μαγαζί της αλυσίδας που ξεκίνησε δυναμικά από το Γκάζι και έφτασε μέχρι τον Πειραιά και τη Γλυφάδα.
Από τους άνετους καναπέδες που βρίσκονται μπροστά από την εντυπωσιακή του βιβλιοθήκη, τα ψηλά του πάσα που στέκονται κάτω από τις υδρόγειους σφαίρες του μέχρι τους μεγάλους ξύλινους πάγκους στον εξωτερικό του χώρο το Gazi College έχει καταφέρει να γίνει ένα διαχρονικό στέκι για τον κόσμο που συνηθίζει να αλλάζει θέσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της μέρας και της παραμονής του εκεί. Ωστόσο η ομάδα πίσω από τις από τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που στολίζουν τις βιτρίνες του ή παρασκευάζονται μπροστά σου στην ανοιχτή κουζίνα φροντίζει να μην επαναπαύεται έτσι ώστε οι γευστικές επιλογές του καταλόγου να ανανεώνονται διαρκώς, να γίνονται πιο χορταστικές και υγιεινές, αλλά και να ακολουθούν τις επιταγές της κάθε εποχής ως προς τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν.
Για τα λαχταριστά και ιδιαίτερα πιάτα μας -που δεν κοστίζουν μια περιουσία- φροντίζουν οι executive chefs Μιχάλης Φανερωμένος και Γιώργος Πρίντεζης, το δίδυμο που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές από κάθε γωνιά της γης. Με homemade πρώτες ύλες -από το αφράτο ψωμί που σερβίρουν μέχρι τα νόστιμα αλλαντικά που βγαίνουν από τη δική τους ζαμπονομηχανή- το νέο μενού προσφέρει μεταξύ άλλων μπιφτεκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κινόα, sauce γιαουρτιού, δροσερή πράσινη σαλάτα και πιτάκια ολικής άλεσης, ένα Feta burger με διπλό ζουμερό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι, σάλτσα αγιολί φέτας, ψητή πιπεριά, ντομάτα, σπανάκι bab και κρεμμύδι σε φρεσκοψημένο ψωμάκι brioches (συνοδεύεται από φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες), μια μπρουσκέτα τόνου σε βιολογικό ψωμί ζέας, με αβοκάντο, μαριναρισμένη ντομάτα με βασιλικό και βιολογικό αυγό μαγειρεμένο ποσέ, μία δροσερή Beluga salad με φακές beluga, γκρέιπφρουτ, πορτοκαλί πιπεριά, αβοκάντο, ραπανάκια, σέλερι, κόλιανδρο και dressing εσπεριδοειδών.
Και επειδή κάθε καλό γεύμα πρέπει να κλείνει με ένα γλυκό, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας οδηγεί στο να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε ανάμεσα σε σοκολατένιους πειρασμούς όπως ολοκαίνουργιο Hot soft american cookie, ένα τραγανό Snickers cake με peanuts, καραμέλα dulce la leche, mousse από σοκολάτα γάλακτος valrhona, βάση από μπισκότα digestive και φρέσκο βούτυρο ή το λιγότερο αμαρτωλό αλλά εξίσου γευστικό Healthy profiterol με choux από αλεύρι ολικής άλεσης, παγωτό βανίλια χωρίς λιπαρά και ζεστή σάλτσας σοκολάτας δίχως ζάχαρη.
Είτε λοιπόν αποφασίσεις να το επισκεφτείς πρωί προκειμένου να απολαύσεις ένα cappuccino latte που θα συνοδεύεται από το απαραίτητο σφηνάκι με Smarties, είτε βρεθείς στον άνετο και φιλικό χώρο του το μεσημέρι για μια μία εκλεκτή σαλάτα από την ελληνική γη με κρητικό απάκι, κρασότυρο και πετιμέζι, είτε κατά τη βραδινή σου έξοδο για να πειραματιστείς με exclusive cocktails, θα διαπιστώσεις πως οι διαφορετικές γωνιές του χώρου στον αριθμό 53 προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου και διασκέδασης. Φυσικά, σε περίπτωση που θες να απολαύσεις την εμπειρία του Gazi College σπίτι σου υπάρχει πάντα η δυνατότητα του delivery ή take away και να θυμάσαι πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο το στέκι του Κεραμεικού μένει ανοιχτό για 24 ολόκληρες ώρες.