Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Garden4: Στον Χολαργό ξέρουν πως πρέπει να είναι το σωστό burger

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να φύγεις από το πολύβουο, αγαπημένο σου κέντρο και να κατευθυνθείς στα Βόρεια, και συγκεκριμένα στον Χολαργό· ο λόγος για το Garden4. Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό και τη Μεσογείων, το Garden4 σου δίνει την αίσθηση πως αλλάζεις πραγματικότητα. Περιτριγυρισμένο από πράσινο σε ένα ήρεμο, γειτονικό δρομάκι σε παρασέρνει να χαλαρώσεις, χωρίς να προλάβεις να το καταλάβεις. To concept του μαγαζιού είναι ένα all day στέκι που απευθύνεται τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και σε κόσμο που ξέρει να τρώει και να περνάει καλά.  

Διακοσμημένο με ήρεμα χρώματα και πολλά φυτά, αυτό που κεντρίζει αρχικά την προσοχή σου είναι η τεράστια ξύλινη μπάρα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος στο εσωτερικό του μαγαζιού και οδηγεί το μάτι σου κατευθείαν στον τοίχο με τις κλασικές αφίσες των Beatles, των Led Zeppelin, άλλων μουσικών ερώτων του μαγαζιού και όχι μόνο. Καθώς, ο καιρός καλυτερεύει οι δύο μικρές αυλές κερδίζουν τον κόσμο που επισκέπτεται το μαγαζί. Μια λεμονιά, δύο παπαγαλάκια και οι πολύχρωμοι καναπέδες είναι αρκετά για να σου φτιάξουν το κέφι.


 «Η ιδέα πίσω από το μαγαζί είναι πολύ απλή· να νιώθει ο κόσμος άνετα και να περνάει εδώ πολλές ώρες από τη μέρα του με μια χαλαρή διάθεση», μας λέει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Γιώργος Σταυρακάκης. Μαζί με την αδερφή του, Αργώ Σταυρακάκη, συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση, δουλεύοντας στον χώρο της εστίασης. Το Garden4 σερβίρει από το πρωί καφέ και προσφέρει μια γκάμα επιλογών για να συμπληρώσει κανείς το πρωινό του. Ποτά και κοκτέιλ παίρνουν τη σκυτάλη καθώς η μέρα περνάει. Αυτό, όμως, που πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει είναι το burger του. Το Garden4 ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2011 και πέρσι εγκαινίασε το Monster Burgers, το shop in shop που εισήγαγε την ιδέα για τα γευστικά τους burger.

«Η ιδέα για την εισαγωγή των burger στο μαγαζί ξεκίνησε επειδή εμείς είμαστε λάτρεις του είδους πολλά χρόνια τώρα. Η απόφασή μας ήταν να κάνουμε, αυτό που εμείς θεωρούμε το σωστό burger», μας εξηγεί ο Γιώργος. Το μότο του μαγαζιού για τα burger είναι απλό και απόλυτα ταιριαστό μ’ αυτό που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, αφού παραγγείλεις: XXXL!

Monster Burger, Baconator Mushroom Melt και Βερμίου Καπνιστό

«Εμείς φτιάχνουμε τα burger με τον δικό μας τρόπο και τις δικές μας συνταγές, όπως εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι το σωστό burger», συμφωνούν ο Γιώργος και ο σεφ του μαγαζιού Νίκος Νικολάου. Τα υλικά που χρησιμοποιούν για τη δημιουργία των έως και τριώροφων burger είναι 100% μοσχαρίσιος ελληνικός κιμάς, είναι μπιφτέκια τα οποία δεν περιέχουν τίποτα άλλο μέσα πέρα από το κρέας τους ενώ φροντίζουν πάντα τα υλικά τους να είναι επώνυμες μάρκες, γιατί όπως μας εξηγούν η ποιότητα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Monster Burger με τρία μοσχαρίσια μπιφτέκια, τριπλό τυρί edam, προσούτο, αγγούρι, horseradish και thousand island sauce

Η κουζίνα του μαγαζιού λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ υπάρχει και take away για όποιον θέλει να παραγγείλει. «Χρειάζεται υπομονή και μεράκι για να δημιουργηθούν καθημερινά όλα αυτά τα πολυώροφα συχνά burger. Συνήθως οι νέες συνταγές βγαίνουν από δοκιμές και λάθη. Το δικό μου αγαπημένο είναι το Baconator που περιέχει το τρίπτυχο της επιτυχίας: τυρί, μανιτάρι και μπέικον!» μας εξηγεί ο σεφ, Νίκος Νικολάου.


Baconator Mushroom Melt με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τετραπλό καπνιστό μπέικον, διπλό τυρί τσένταρ και mushroomized sauce

Το καμάρι του μαγαζιού είναι το Monster Burger (12,50 ευρώ), που είναι αυτό που φαντάζεσαι, συν κάτι παραπάνω! Με τρία μοσχαρίσια μπιφτέκια, τριπλό τυρί edam, προσούτο, αγγούρι,  horseradish και thousand island sauce σε χορταίνει μόνο με το βλέμμα. Αυτό το πιάτο θέλει θάρρος και τέχνη! Το Baconator Mushroom Melt (9,00 ευρώ) είναι ένα από τα burger που επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τετραπλό καπνιστό μπέικον,  διπλό τυρί τσένταρ και mushroomized sauce δε θα μπορείς, σίγουρα να πάρεις τα μάτια και τα χέρια σου από πάνω του. Το πιο ξεχωριστό του καταλόγου είναι, ίσως, το Καπνιστό Βερμίου (9,30 ευρώ). Γεμιστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με καπνιστό τυρί Βερμίου, bacon trimmings, μανιτάρια Simenji sauté, σγουρό μαρούλι, ντομάτα, sauce γιαουρτιού και Philadelphia, αξίζει μια ευκαιρία στον ουρανίσκο σου.

Για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν στη μάχη του burger το μαγαζί έχει να προσφέρει – XXXL μεγέθους επίσης – Hot Dog· στην κατηγορία του το καλύτερο είναι το Texas Style Hot Dog (5,50 ευρώ) με πίκλες, καπνιστό bacon, coleslaw, ντομάτα, horseradish & thousand island sauce. Ενώ, για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει το Rib Eye ψημένο στη σχάρα συνοδευμένο από πουρέ πατάτας ή φρέσκες τηγανητές πατάτες και σπιτική BBQ sauce. 


Αν και οι περισσότεροι μπορεί να προτιμούν το burger τους με τη συνοδεία μιας μεγάλης μπύρας, το μαγαζί διαθέτει την κατάλληλη λίστα κοκτέιλ για να σου ανοίξει την όρεξη αλλά και για να σου κάνει την πιο πετυχημένη γευστική συντροφιά. Σύμφωνα, με τις προτάσεις του ειδικού, Τηλέμαχου Λαδονικόλα, ολόκληρη η λίστα με τα House Cocktails ενδείκνυται για να συνοδεύσεις πετυχημένα το burger σου. Οι προτάσεις του μαγαζιού για τους λάτρεις του είδους είναι το Garden Berry – που περιέχει μαρμελάδα blueberry, το Elixirium – για τους λάτρεις της βότκας και το 2211 που θα σου δώσει μια ανοιξιάτικη αίσθηση.

Το μαγαζί δεν ταιριάζει μόνο τα ποτά με τα burger του, αλλά και τη σωστή μουσική. «Οι μουσικές μας ταιριάζουν με τα burger. Παίζουμε funk, soul και rock ήχους που ταιριάζουν τόσο σ’ αυτό που προσφέρουμε, όσο και σε ‘μας τους ίδιους. Δεν προτιμάμε τη mainstream μουσική, άλλωστε αρέσει στον κόσμο το διαφορετικό πλέον, το αναζητεί», μας λέει ο Γιώργος .

Καθώς, όμως, κάθε καλοφαγάς που σέβεται τον εαυτό του έχει πάντα μέσα του λίγο χώρο για να τοποθετηθεί το γλυκό – ακόμα και μετά το Monster burger– το μαγαζί διαθέτει το καλύτερο μπανόφι. Υπάρχει κόσμος που το επισκέπτεται για να φάει ένα από τα μεγάλα, γευστικά κομμάτια του γλυκού του.

Έχοντας μόλις δύο μήνες στον τομέα του burger, το Garden4 βρέθηκε πέρσι στο πρώτο Burger Fest που έγινε στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι με δικό του περίπτερο. Ακολούθησε το Street Food Festival όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη. Φέτος, θα έχουν συμμετοχή και στα δύο φεστιβάλ που θα ξαναγίνουν, με ένα ανανεωμένο μενού και ακυκλοφόρητες συνταγές.

«Θα βγάλουμε τρία καινούργια burger για τα φεστιβάλ. Ένα με γουακαμόλε σάλτσα και κατσικίσιο τυρί, ένα με τριπλό μπιφτέκι, όπως το monster, με φοντί τυριών και ένα με ψωμί από σκορδοβούτηρο, διπλό μπιφτέκι, παναρισμένο κοτόπουλο και αυγό», όπως μας είπε ο Νίκος αναφερόμενος στις νέες προσθήκες που θα δούμε στα φεστιβάλ.

Το Garden4 αξίζει την προσοχή μας, γιατί έχει μια διαφορετική αισθητική από την πεπατημένη, στο ντεκόρ, στη μουσική, στα προϊόντα, σ΄αυτό που κανείς θα έλεγε εν γένει «ύφος» του ως μαγαζί, κι αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να ξεχωρίζει· μαζί βεβαία με τα τεράστια burger του που σε προκαλούν να ξαναπάρεις το μετρό για Χολαργό το συντομότερο και να ξαναζήσεις τη γευστική εμπειρία του Monster Burgers.

Garden4, Κεραμεικού 4 Χολαργός, τηλ: 21 0653 1888
Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι