Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πώς γίνεται ότι τρως στα TGI Fridays™ να είναι νόστιμο;

Το πρώτο πράγμα που έκανα την πρώτη και μόνη φορά που πήγα στη Νέα Υόρκη, ήταν να βρεθώ σ’ ένα μεγάλο μπεργκεράδικο, να κάτσω σ’ ένα μεγάλο ξύλινο καναπέ, να παραγγείλω κάτι σχετικό, να πιω επίσης κάτι σχετικό και να παρακολουθήσω από τη μεγάλη τηλεόραση NBA. Γκόλντεν Στέιτ εναντίον Πέλικανς για τα Play Offs. Φυσικά κέρδισαν οι πρώτοι. Έχει πλάκα γιατί πίστεψα ότι είναι ένα από τα tick που πρέπει να βάλω οπωσδήποτε από το υπερπόντιο ταξίδι μου στην Αμερική. Όχι το Άγαλμα της Ελευθερίας ή τo Empire State Building αλλά αυτό.

Η πλάκα που είναι όμως; Ότι όλη αυτή την ατμόσφαιρα τη συναντά κανείς και χωρίς να καβαλήσει τους ωκεανούς. Δηλαδή, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν πήγα στα TGI Fridays στο Κολωνάκι για να δοκιμάσω το νέο μενού σε κοκτέιλ και πιάτα.

«Πώς σας φάνηκε;», ρωτάει το παιδί που μας σερβίρει. «Ωραίο», κοφτή η απάντηση. Δεν έχεις και πολλά ακόμα να προσθέσεις αφού πάντα το φαγητό στο TGI Fridays είναι ωραίο. Και οι νέες προσθήκες δεν πάνε πίσω.

Ας ξεκινήσουμε με τη βασική αιτία της επίσκεψης μας. Είτε τις λέτε ΙΠΑ είτε Αΐ Πι Έι είναι το ίδιο πράγμα. IPA είναι το είδος μπύρας που ανεβαίνει όλο και περισσότερο στον πλανήτη. Η καταγωγή της έρχεται από την Ινδία, που εκεί εξαιτίας της ζέστης και της ξηρασίας, η μπύρα για να διατηρηθεί είχε μια διαφορετική επεξεργασία: αφιλτράριστη, απαστερίωτη και με λυκίσκο. Αποτέλεσμα μια πιο βαθιά, γεμάτη γεύση, με μεγαλύτερη βαρύτητα που τη νιώθεις από τη στιγμή που πιάνεις το ποτήρι και αντικρίζει το χρώμα. Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αυτή που θα δοκιμάσετε στα TGI Fridays™ μπορείτε να την βρείτε μόνο εκεί αφού η Αθηναϊκή Ζυθοποιία την παρασκευάζει μόνο γι’΄αυτούς που ευχαριστούν το Θεό όταν έρχεται Παρασκευή.

Σαν συνοδευτικό για την IPA μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα νέα πιάτα, που ακούει στο όνομα Loaded Buffalo Fries. Δώστε προσοχή, τηγανητές πατάτες με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πικάντικη σάλτσα, Colby (τσένταρ λιωμένο), Blue Cheese, σέλερυ, φρέσκο κρεμμυδάκι, και Ranch Dressing. Για να δροσιστείτε, η Orange & Walnut Salad είναι ό,τι πρέπει. Δροσερή σαλάτα με φύλλα μαρουλιού romaine, καραμελωμένα καρύδια, αποξηραμένα cranberries, φλούδες παρμεζάνας και σέλερυ. Αναμιγνύεται με Balsamic Vinaigrette dressing και γαρνίρεται με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού.

Μιας και πιάσαμε τα “cranberries”, μας δίδεται και η ευκαιρία να πούμε δυο λόγια για το Brumble.

Είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με βάση το τζιν, χυμό λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης για να εξισορροπεί και το «κερασάκι» στην τούρτα είναι το φρέσκο χειμωνιάτικο βατόμουρο. Κάνει «ζευγάρι» με την Fridays™ Glazed Steak και με τα Μπουρίτο. Αφού φτάσαμε μέχρι το Μεξικό να μιλήσουμε και για τη μεγάλη επιστροφή. 

Chicken Quesadilla! Ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο με Cajun Spice (μυστικό). Στη συνέχεια σωταρισμένο με πιπεριές, κρεμμύδια, καλαμπόκι και μπέικον. Ενισχύεται με Philadelphia, Colby και Monterey Jack. Συνοδεύεται με αβοκάντο, pico de gallo, iceberg, κολίανδρο και sour cream. Παραμένοντας στο Μεξικό και με μια πρόταση για βετζετέριαν γούστα έχουμε τις Veggie Fajitas. Τριλογία μανιταριών λευκά, πλευρώτους και Portobello, καπνιστή πάπρικα, καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, σουσάμι και κολίανδρο. Σερβίρεται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος και συνοδεύεται με ρύζι με μυρωδικά, Mexican salsa, Sour Cream (για όσους το επιθυμούν), guacamole και αχνιστές πίτες αλευριού.

Τα δύο παραπάνω ταιριάζουν άψογα με την «κατακόκκινη» Μαργαρίτα. Με τεκίλα, Orange Curaçao, φρέσκος χυμός λεμονιού, lime και bitters πορτοκαλιού. 

Στον κατάλογο των κοκτέιλ επίσης προστέθηκε και μια παραλλαγή του Gin ‘N Tonic μαζί με παλαιωμένο λικέρ από 130 διαφορετικά βότανα και ένα κομμάτι δενδρολίβανο. 

Αρκετά δροσιστικό ώστε να συμπληρώνει την Quinoa Super Salad.  Quinoa χωρίς γλουτένη και αντιοξειδωτική δράση, ανάμεικτη με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, καρότο, αγγούρι, καλαμπόκι και goji berries. Γαρνίρεται με τριμμένη παρμεζάνα και ginger dressing. Αν προσθέσετε και κοτόπουλο γίνεται ένα πλήρες γεύμα. 

Καλά χωρίς burger θα φύγουμε; Μα είναι δυνατόν; Τρελοί είμαστε; 

Η νέα προσθήκη στο μενού είναι το Goat Cheese & Truffle Burger. Ό,τι λέει ο τίτλος έχει. Μανιτάρια σωτέ, balsamic grilled onions και κατσικίσιο τυρί. που σερβίρονται πάνω σε μοσχαρίσιο burger με μαγιονέζα αρωματισμένη με λάδι τρούφας. Δυνατό! 

Περισσότερες πληροφορίες για το μενού, τα καταστήματα και τα ωράρια θα βρείτε εδώ.
Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης