Εισάγουν κρέατα υψηλής ποιότητας απ’ όλο τον κόσμο σε επιλεγμένες κοπές, προσφέρουν γαστρονομικές δημιουργίες από ελληνικά κρέατα με παραδοσιακές γεύσεις. Διαθέτουν μοναδικά αλλαντικά από Ισπανία και Ιταλία, σάλτσες και μαρινάδες, μεγάλη γκάμα τυριών, ενημερωμένη κάβα με ελληνικά κρασιά και ελληνικές φρέσκες μπύρες.
Τα premium meat & delikatessen Carnicero συγκεντρώνουν την καλύτερη πρώτη ύλη, ό,τι προσθέτει αξία στο πιάτο μας αλλά και ότι ολοκληρώνει ιδανικά το γεύμα μας.
Μπιφτέκι της γαλλικής εξοχής με τρούφα και μουστάρδα dijon, χειροποίητα λουκάνικα από μαύρο χοίρο, foie gras και μανταρίνι Χίου, crépinette από κοτόπουλο, αλλά και ένα φρεσκοκομμένο tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο charolais με σάλτσα σαμπάνιας που θα προσφέρεται μέσα σε βάζο. Τι είναι όλες οι παραπάνω δελεαστικές συνταγές; Είναι ο φθινοπωρινός παριζιάνικος αέρας που φύσηξε στα Carnicero έπειτα από την συνεργασία τους με τον σεφ Ηλία Σκουλά για τη δημιουργία μιας σειράς εδεσμάτων αποκλειστικά γι’ αυτά.
Αυτά τα εκλεκτά προϊόντα μόλις έκαναν την εμφάνισή τους και φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, μιας και στην πορεία ο γνωστός σεφ πρόκειται να δημιουργήσει κι άλλα προϊόντα τα οποία θα τα βρίσκει κανείς αποκλειστικά και μόνο στα σημεία πώλησης των premium meat & delikatessen Carnicero.
Στο Κουκάκι, το Meerkat Cocktail Safari είναι ένα bar αφιερωμένο στο ταξίδι, στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη νέων γεύσεων, είναι ένα σαφάρι βαφτισμένο με το όνομα του ζώου «σουρικάτα» που στη Δυτική Αφρική εκφράζει το πνεύμα της οικογένειας και παράλληλα του χιούμορ.
Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα του Meerkat προσφέρει συνταγές στα ποτήρια μας με διαφορετικές αλκοολικές βάσεις, σπιτικά σιρόπια και φρέσκα φρούτα. Η έμφαση δίνεται στα φρέσκα υλικά, και οι γεύσεις είναι προσαρμοσμένες σε όλα τα γούστα. Αυτή τη φορά, στο γωνιακό cocktail bar της οδού Βυζαντίου επέλεξαν τέσσερις διαφορετικές φυλές, μακρινές η μία από την άλλη, από τον Βορρά, από το Νότο, την Ανατολή, και τη Δύση, αρχίζοντας ένα μακρύ ταξίδι για την ανακάλυψη νέων γεύσεων, εμπειριών και ιδεών.
Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία ενός μενού με δώδεκα πολύ ιδιαίτερα cocktails και mocktails (που συνοδεύουν άψογα και το μενού του φαγητού). Για κάθε μία από τις φυλές που αποτέλεσαν έμπνευση για τον νέο κατάλογο του Meerkat θα βρείτε δύο cocktails και ένα mocktail που έχουν δημιουργηθεί βασισμένα στη ζωή, το φαγητό και την καθημερινότητα της. Θα βρείτε συνταγές δυνατές και με βελούδινη επίγευση, φλοράλ και καπνιστές, tiki και φρουτώδεις, δροσιστικές και πικάντικες.
Στο ροζ νεοκλασικό του Κεραμεικού, στο Beauty Killed The Beast, ο Γαβριήλ Νικολαίδης, δημιούργησε το πιο ινσταγκραμικό μενού της πόλης. Ο food blogger του coolartisan.gr συνδυάζει τα διεθνή food trends με την ελληνική παράδοση, παντρεύει κλασσικές brunch συνταγές με τοπικά προϊόντα από εγχώριους παραγωγούς.
Οι αλμυρές βάφλες με hollandaise sauce που συνοδεύονται με σαγανάκι ταλαγάνι, ψιλοκομμένο σύγκλινο και αυγό τηγανητό, τα νιόκι με πράσινη σάλτσα από σπανάκι και πράσο που ταίριαξαν με λουκάνικο πράσου και λαδοτύρι Μυτιλήνης, το burger στιφάδο με μοσχάρι που σιγομαγειρεύται για ώρες σε κόκκινη σάλτσα στιφάδο και σερβίρεται με ψητό μελίχλωρο Λήμνου είναι μόνο μερικές από τις απολαυστικές προτάσεις του.
Για όσους έχουν συνδέσει το brunch με τα αυγά, το μενού του Beauty Killed The Beast προσφέρει πολύ ιδιαίτερες συνταγές όπως τα scrambled eggs σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης που συνοδεύονται με ταλιατέλες λαχανικών από κολοκύθι, καρότο και γλυκοπατάτα σε χυμό λεμονιού και μυρωδικών, shakshuka (δηλαδή ανατολίτικο καγιανά) με μπαχαρικά και φέτα, με ψωμί και ψημένο λαδοτύρι Μυτιλήνης. Για τους vegan foodies της πόλης, ο Γαβριήλ Νικολαίδης έφτιαξε λιγκουίνι σε vegan σπιτικό λιωμένο τυρί τσένταρ με βάση τη γλυκοπατάτα και τα κάσιους.
Μετά από χρόνια εξερεύνησης κάθε γωνιάς της Ελλάδας, η Yoleni’s ξεκίνησε επίσημα τη δράση της το 2013 ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen 1000 και πλέον ελληνικών προϊόντων. Το Νοέμβριο του 2016 η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου φυσικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας.
Το αποτέλεσμα της μετάβασης από το ηλεκτρονικό στο φυσικό ράφι, ήταν η «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος, το Yoleni’s Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι, το «σπίτι» του Έλληνα παραγωγού, προωθώντας τη βασική αξία που χαρακτηρίζει την εταιρεία «όλοι μαζί μία ελληνική – μεσογειακή οικογένεια».
Στο Yoleni’s Greek Gastronomy Center, το brunch δεν είναι μόνο για τις Κυριακές. Στον μεγαλύτερο πολυχώρο ελληνικής γαστρονομίας και σε ένα υπέροχο αίθριο, το brunch δεν θα μπορούσε παρά να σερβίρεται α λα ελληνικά, με συνταγές όπως το παραδοσιακό πεϊνιρλί με βιολογικό αυγό Κυθήρων, τα Yoleni’s benedict από σιγομαγειρεμένα αυγά στους 65c, κρητικό αβοκάντο και ψητό χοιρομήριο, μια σαλάτα με το καπνιστό χέλι και παρθένο ελαιόλαδο.
Στο πιο σπιτικό μπαρ του Χαλανδρίου ισχυρίζονται ότι τους συνδέουν τρία πράγματα, «το ότι διαρκώς πεινάμε, το ότι μας αρέσουν τα σπιτικά γεύματα και το ότι δεν μας αρέσουν τα pancakes. Για αυτούς τους λόγους όταν αποφασίσαμε να καθιερώσουμε το δικό μας weekend brunch πειραματιστήκαμε πάρα πολύ».
Το μενού του Spiti Cocktail Bar ξεκίνησε σαν σκέψη του Λάζαρου Γουναρίδη, προσπάθησε να μεταφραστεί σε γεύματα από τον Τάσο Μπίντση «υπό, την οριακά σπαστική, επίβλεψη του πρώτου», πέρασε στα χέρια της Μαρίνας Φαρασοπούλου και αποτελείται από έντεκα πιάτα που χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: Scrambled eggs, Grilled cheese sandwiches και Open sandwiches.
Τα έντεκα αυτά πιάτα πήραν τα ονόματα τους από τραγούδια των Led Zeppelin, τα οποία βέβαια παραφράστηκαν για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό. Στην πρώτη θέση των charts βρίσκονται από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους τα “Good Times Pork Times”, “The Bacon Song” και “Over the Hills & Cluck Away Bobby Dick”. Εκτός από αυτές τις τρεις βασικές κατηγορίες με τις πολύ χορταστικές συνταγές, θα συναντήσετε και την Stars & Glitter με λαχταριστά γλυκά αλλά και την Brunch Cocktails που έχει επιμεληθεί ο Σίμος Ταγαράς προκειμένου να ολοκληρωθεί γευστικά η spitiki σας εμπειρία.