Ο Ιταλός της Καλλιθέας έχει νέα, αφού εκτός από τις σταθερές αξίες του δεν επαναπαύεται και εμπλουτίζει το μενού του με νέες απολαυστικές προτάσεις.
Ο κατάλογος φαγητού του Italus έχει την υπογραφή του αγαπημένου food blogger Cool Artisan, aka Γαβριήλ Νικολαΐδη, που συνεχίζει να επιμελείται το μενού και να εκπλήσσει με φρέσκες ιδέες. Με όλη του τη φαντασία και την εμπειρία του στα εκλεκτά υλικά έχει δημιουργήσει ένα νέο μενού βασισμένο στο ποιοτικό street food που διαφέρει από τα συνηθισμένα.
Αρχικά το Italus ανοίγει το κεφάλαιο “burger” με τον πιο σύγχρονο τρόπο: με ένα ζουμερό pulled beef burger βασισμένο στο αργομαγειρεμένο κρέας και στη γαστρονομική κουζίνα των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ αλλά και με το δικαίως πολυσυζητημένο Beyond Burger, ένα 100% plant based μπιφτέκι με γεύση, επίγευση, όψη και υφή ενός μοσχαρίσιου burger που αποτελεί το πιο πρόσφατο γευστικό trend παγκοσμίως. Μια δοκιμή φτάνει για να κερδίσει τους πιο φανατικούς λάτρεις των burgers και να μπερδέψει ευχάριστα τους οπαδούς των vegan πιάτων.
Και καθώς έχει αδυναμία στις συνταγές που μπαίνουν μέσα σε πεντανόστιμα ψωμιά, το Italus έχει και νέα gluten free χειροποίητα ψωμάκια σε δύο λαχταριστές και υγιεινές εκδοχές, με hummus και ψητά λαχανικά ή με φιλέτο κοτόπουλο και vegan μοτσαρέλα. Επίσης, πειραματίστηκε με την κλασική αυστριακή και σοκολατένια sacher torte και δημιούργησε την gluten free έκδοση της φτιαγμένη με αλεύρι αμυγδάλου.
Καθώς όμως δεν ξεχνάει τις ρίζες του, το Italus θέλει να σας γλυκάνει με το πιο αυθεντικό cannoli της Αθήνας. Το πασίγνωστο γλυκό της Ιταλίας, ο «μικρός σωλήνας» όπως σημαίνει το όνομα του, γεμίζεται με κρέμα ή σοκολάτα και αποτελεί ένα άψογο επιδόρπιο, μια επιλογή ιδανική για εκείνες τις ώρες της μέρας που επιθυμείτε κάτι γλυκό.
Στο Italus μπορείτε να κάνετε και μια γρήγορη στάση για ποιοτικό καφέ, που έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να απολαύσετε σε ένα eco-friendly και ultra tasty φλιτζάνι βάφλας με επικάλυψη σοκολάτας που τρώγεται. Και για όσους το έχετε δοκιμάσει ήδη, πλέον μπορείτε να ζητήσετε το choco cup σας και σε ruby σοκολάτα η οποία αποτελεί την πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη των τελευταίων 80 ετών και μας έρχεται από τη Βραζιλία και το Εκουαδόρ.
Και όταν ο χρόνος σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας στο Italus με ένα aperitivo ή ένα cocktail. Για τους φανατικούς των προσεγμένων ποτών έχει ετοιμάσει μια «νέα γενιά» cocktail, οδηγώντας τις κλασικές συνταγές ένα βήμα παραπέρα. Οι συνταγές στα ποτήρια σας θα είναι κοσμοπολίτικες, αρωματικές, με πλούσια γεύση και με την πιο instagrammable εμφάνιση.
Το Βazaki στο Χαλάνδρι έγινε αρχικά γνωστό από στόμα σε στόμα χάρη στους ολόφρεσκους cold-pressed χυμούς μέσα στα -iconic πια- γυάλινα βαζάκια, φτιαγμένους από 100% φρούτα και λαχανικά βιολογικής προέλευσης (certified organic), δίχως ζάχαρη, δίχως συντηρητικά, πρόσθετα και αραιώσεις και τόσο λαχταριστούς, που γίνονται συνήθεια!.
Πέντε χρόνια αφότου η Σταυρούλα και η Μαριαντίνα, δυο φίλες με πάθος για την υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική διατροφή, άνοιξαν το πιο cool juice bar της πόλης, στο μενού έχουν πια προστεθεί μια πληθώρα από πεντανόστιμες επιλογές, πάντα με αυστηρά επιλεγμένες, βιολογικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες και προτεραιότητα σε ό,τι καλλιεργείται στην ελληνική γη.
Από δροσερές μακροβιοτικές σαλάτες, vegetarian σάντουιτς και χορτοφαγικές σούπες -κρύες και ζεστές- μέχρι energy bars, healthy bowls, vegan pancakes, το αγαπημένο όλων avocado toast, κάποια veggie burger- αποκάλυψη και πεντανόστιμα raw-vegan γλυκά χωρίς ζάχαρη, λακτόζη ή γλουτένη.
Για eat-in, take-away ή delivery (η παράδοση γίνεται με ποδήλατο!), το Bazaki έχει γίνει σημείο αναφοράς και η πρώτη επιλογή για όλους όσους νοιάζονται ολιστικά για την υγεία, την ευεξία και την διατροφή τους, και κυρίως για εργαζόμενους με απαιτητικό πρόγραμμα, οπαδούς της φυσικής διατροφής, συστηματικά αθλούμενους και happy families με γνήσια αγάπη για την καλή ζωή.
Η φετινή άνοιξη έφερε την επιστροφή του Chefi στο fine dining, με ένα εξαιρετικό μενού με την υπογραφή του chef Αλέξανδρου Κοσσυβάκη. Τις νέες γευστικές δημιουργίες έρχονται να συμπληρώσουν τα signature cocktail του Chefi και μία εκτενής λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ τα γλυκά του νέου μενού υπόσχονται να απογειώσουν την εμπειρία των επισκεπτών.
Σε μία από τις πιο γοητευτικές αυλές της πόλης, το Chefi υποδέχεται το κοινό με φρέσκιες ιδέες, μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας. Ενδεικτικά, στο fusion μενού θα βρείτε πιάτα όπως το καλαμάρι με ριζότο thai curry και πέστο βασιλικού και το signature ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας.
Εξαιρετικές οι επιλογές και στα κυρίως με δημιουργίες όπως ταλιάτα σχάρας με σαλάτα φαγόπυρο, kale και vinaigrette βατόμουρο και κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αϊόλι σαφράν.
Το γεύμα στο Chefi ολοκληρώνεται με γλυκές δημιουργίες όπως η εξωτική, tropical pavlova, το αγαπημένο chocolate orgasm αλλά και η δημιουργική tiramisu.