Categories: ΓΕΥΣΗ

Φαγητό στην Αθήνα: Όσα δοκιμάσαμε στο Κολωνάκι, τον Κεραμεικό και το Χαλάνδρι

Το It, το στέκι του Κολωνακίου αγαπά «τις αλλαγές, τις εποχές, τις αφορμές» και εφαρμόζει αυτό το μότο από τη μουσική μέχρι τον νέο του κατάλογο που βασίζεται σε πιάτα με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, που προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου παραμένοντας διαχρονικά μια value for money επιλογή για φαγητό έξω, όλες τις ώρες της ημέρας.  

Στο Κολωνάκι για χειροποίητα ζυμαρικά και αποδομημένη σπανακόπιτα

Με πλούσια εμπειρία από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.), ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος είναι ο νέος executive chef του ομίλου (ΙΤ Restaurant, IT catering, IT On The Go, Canal Cafe @SNFCC).  Πιστός στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα ΙΤ, ο chef επιμένει στις καθαρές γεύσεις, στις ποιοτικές και εποχικές πρώτες ύλες.

Δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί μας εισάγουν με τον πιο νόστιμο τρόπο στη νέα εποχή  ΙΤ: ολικής με ταρτάρ σολομού και σως αβοκάντο και σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας, και πετιμέζι.  Το δροσερό ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σως lime, συνδυάζει τους γλυκούς τόνους του αχλαδιού με τη δροσιά του τόνου και την οξύτητα του lime. Στις σαλάτες ξεχωρίζει μια αποδομημένη σπανακόπιτα που κρύβει τραγανά φύλλα κρούστας με κρητική στάκα, ανθότυρο και χιόνι φέτας.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, ο chef προτείνει ταλιατέλες με φρέσκο τόνο και κάπαρη και μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης. Για τους meat lovers, χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά και ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας.

Στο μενού παραμένουν τα all-time-classic πιάτα του ΙΤ, όπως το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σως γιαουρτιού, το κοτόπουλο μπιφτέκι, το ζουμερό burger, οι πατάτες Κύπρου και οι φρέσκες σαλάτες. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα cocktails με την υπογραφή του Νίκου Νικολάκου, καθώς και η εξαιρετικά ενημερωμένη wine list.

IT, Σκουφά 29, Κολωνάκι, Τηλ: 2103635773

Στον Κεραμεικό για μια εκπληκτική μοσχαρίσια ουρά και προτάσεις για φαγητό στη μπάρα

Το Beauty Killed The Beast του Κεραμεικού έχει εμπιστευτεί την κουζίνα του στα χέρια του Γαβριήλ Νικολαίδη που, αφού δημιούργησε ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτή τη στιγμή brunch menu της πόλης έχει ένα ακόμη νόστιμο νέο να μοιραστεί μαζί μας.

Ο food blogger του coolartisan.gr δημιούργησε αυτή τη φορά έναν κατάλογο που τρέχει όλη την ημέρα και ικανοποιεί τις ανάγκες όσων επισκέπτονται το νεοκλασικό του Κεραμεικού από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όπως μας έχει συνηθίσει, συνδυάζει τα διεθνή food trends με την ελληνική παράδοση και την comfort φιλοσοφία, παρουσιάζει συνταγές που μας εκπλήσσουν με την ιδέα αλλά και με τη γεύση τους. Έτσι, στον νέο  κατάλογο του του Γαβριήλ Νικολαίδη βρίσκουμε ένα πεϊνιρλί με μαρμελάδα chorizo, κρέμα γραβιέρας και αυγό, ένα bagel με ομελέτα, ξινόγαλο Χανίων και νούμπουλο Κέρκυρας αλλά και vegan προτάσεις όπως το bagel με μπιφτέκια από ρεβύθια, κολοκύθι και κρέμα παντζάρι.

Όσο για την κατηγορία φαγητό στη μπάρα, τα bao buns με ψαρονέφρι, chutney μάνγκο, δαμάσκηνο και ξύδι ρόδι, τα tacos με κοτόπουλο, spicy μαγιονέζα και λαχανικά και τα tacos με slow cooked μοσχάρι σε σάλτσα παρμεζάνας με μανιτάρια αποτελούν προτάσεις για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους με κάτι πραγματικά νόστιμο.

Για τους λάτρεις της πίτσας υπάρχει μια με σάλτσα κολοκύθας, κρέμα γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα- υλικά που δίνουν ένα γεμάτο σε γεύση αποτέλεσμα- αλλά και μία με σάλτσα ντομάτας που αργοψήνεται για τέσσερις ώρες με μοτσαρέλα και απάκι.

Στα κυρίως πιάτα η σούπα ψητής κολοκύθας με γαλοτύρι, κριθαρώτο μανιταριών, φιλέτο κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια (συνοδεύεται με πουρέ από φάβα Σχοινούσας και γλυκοπατάτα) και η εκπληκτική μοσχαρίσια ουρά με πουρέ από μελιτζάνα και μετσοβόνε που σερβίρεται με τσιπς από κολοκάσι είναι πιάτα που αποτελούν από μόνα τους ένα χορταστικό γεύμα ή ακόμα καλύτερα, μπορούν να μοιραστούν στο τραπέζι.

Beauty Killed The Beast, Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός. Τηλ: 2105240117

Στο Χαλάνδρι για sushi rolls, nigiri και εξωτικά ποτά

Πίσω από τις πόρτες του White Monkey, κρύβεται το καινούριο και πολλά υποσχόμενο Exotic Izakaya. Σταθερό στην αγάπη του για τα 50’s και την tiki κουλτούρα, το  μπαρ της οδού Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι  δημιούργησε τη δική του εξωτική εκδοχή μιας Izakaya – γιαπωνέζικης pub – ένα χαλαρό εστιατόριο λίγων θέσεων με κατάλογο που έχει την υπογραφή του chef Στάθη Χρηστίδη. Ασιατικές και πολυνησιακές γεύσεις αναμιγνύονται σε μια unlabeled κουζίνα δημιουργώντας ένα fusion γευστικών επιρροών από Χαβάη, Περού και φυσικά Ιαπωνία.

Εκτός λοιπόν από την ήδη φημισμένη εξωτική αισθητική του μπαρ, στον όροφο της μονοκατοικίας σερβίρεται πλέον raw food style izakaya, πιάτα που συνδυάζονται με τα tiki cocktail αλλά και με χαβανέζικες μπύρες. σε συνδυασμό με ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον. 

Οι επισκέπτες του μπορούν να δοκιμάσουν το menu στο bar ή να απολαύσουν το δείπνο τους στον privé χώρο του εστιατορίου, να γευτούν εξωτικές συνταγές σε signature παρασκευές, sushi rolls και nigiri, cheviche λαβράκι ή γαρίδα,  tartare και tataki προτάσεις μεταξύ άλλων.

Exotic Izakaya by White Monkey , Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι. Τηλ:  6940852889
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.