Το μαγαζί: Από το Δεκέμβρη του ’11, ο Ρήγας και ο Νίκος είχαν αποφασίσει: «Το πρώτο μας πιάτο θα είναι χοχλιοί μπουμπουριστοί». Έτσι προέκυψε το όνομα. Από μία παραδοσιακή κρητική συνταγή για τα σαλιγκάρια, ξεπήδησε ο Σαλίγκαρος στη Σολωμού, περίπου στο ίδιο ύψος με το Πολυτεχνείο. Πρώτη φορά πήγα πέρυσι το χειμώνα και έκτοτε με την παρεΐστικη ατμόσφαιρα που φτιάχνουν αμέσως οι δύο «ημι-κρητικοί» ιδιοκτήτες, σε προκαλούν στο νέο σου στέκι. Μέχρι πέρυσι, κάθε βραδιά είχε και διαφορετικό οργανωμένο live που μας ξημέρωνε τραγουδώντας, πίνοντας και τρώγοντας. Επειδή όμως κατέληξε το μαγαζί με τις περισσότερες καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας στα Εξάρχεια, τώρα αρκούμαστε στα αυτοσχέδια live φίλων μουσικών.
Τι τρώμε- πίνουμε: Πιστεύω το πρώτο πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσουμε είναι εκείνο που «βάφτισε» το μαγαζί. Η οικογένεια του Ρήγα, στέλνει κατευθείαν από τα Χανιά τις πρώτες ύλες, λάδι, μυζήθρα και απίστευτη τσικουδιά. Από τα πιο ευχάριστα στο Σαλίγκαρο, είναι ότι με το που μπεις, ακόμη κι αν προσπαθείς να βρεις τραπέζι και στέκεσαι όρθιος, θα σε υποδεχτούν με ένα σφηνάκι από αυτή την τσικουδιά. Πίσω στο φαγητό, αμανίτες σκορδάτοι, σταμναγκάθι με σάλτσα από πιπεριά φλωρίνης, απάκι, σφακιανή πίτα με μέλι και μαραθόπιτα ετοιμάζονται επί τόπου ενώ «με το καλησπέρα» υπάρχει κάποιος μεζές. Γιατί η ρακή δεν κατεβαίνει ξεροσφύρι.
Σαλίγκαρος, Σολωμού 37, Εξάρχεια, τηλ. 213 022 6262